Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj Holky, nemáte někdo zkušenost s léčbnou molusek u ročního prcka? chodíme plavat, tak se nám asi zadařilo..... díky, Naďa
Ahojky,
nase mala je mela taky, tri malinka na hlvicce. Detska nas poslala na kozni a tam ji je normalne skalpelem seskrabli. Dr rikala, ze kdyby se ji to zase objevilo, tak to staci strhnout nehtem (vymacknout jako bedar). Udelal se ji jeste jeden, ten jsem takhle zpacifikovala a od te doby mame klid.
Mata
Ahojky
Lesi, vypada to jako malinka bradavicka. Bobulka na stopce a je to viroveho puvodu. Da se to chytit treba v bazenu. Ta bobulka je prave plna tech virovych castic. Alespon tak mi to rikala dr na koznim.
Mata
Aha, jsem zase chytřejší, přiznávám, že jsem to nikdy neslyšela…
L.
nadinko,
podívej se tady:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahojky,
taky jsme měli čest,též z bazénu. Moluska jsou bradavice virového původu hodně infekční , hlavně u malých dětí. Důležité je podchytit první mateřskou, jinak pak se rozšíří a může jich být až stovky po těle.
Takže po pídění na internetu a konzultace s dětskou. Vymáčknout, dokud nevyteče kapka krve, pak je teprve šance ,že zmizí. Vydezinfikovat, nejlépe třeba Betadinem , nepálí. Celé tělo potírat čajovníkovým olejem (do klasického krému na tělo dát pár kapek). My jsme měli na něj alergickou reakci ,takže jsme stříkali Effective star (dezinfekce), dá se ale objednat pouze přes internet. Než se jich zbavíte může to trvat několik týdnů ,ale i měsíců ,záleží na množství. Pomáhá taky moře. Homeopatika.
Samozžejmostí je častá výměna spodního prádla. Ve vyhledávači najdeš pár odkazů s užitečnýma informacema a fotem.
Apolena