Průdušky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
23.5.07 11:32

Průdušky

ahoj,
nemáte někdo nějaký domácí recept na průdušky?Náš malej (1,5roku) prodělal zánět průdušek a občas se mu to vrací.Chodili jsme na inhalace,1 x brali i antibiotika, jinak občas pomohl sirup,ale tam je použivatelnost jen 1 týden. Nemáte zkušenosti s těma babičkovskýma receptama-cibule s medem, zábaly atd.?
Díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2245
23.5.07 11:39

jo jo já mám zkušenost s olejovým zábalem a malému to pomohlo dávala jsem 7dní.ale malý to měl z rýmy a neměl zánět.ale snad vám to taky pomůže

Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.5.07 11:52

Průdušky

Ahoj,
a jaký oleje jste používali, doporučený z lékárny?

Macek

• Citovat
  • Upravit
2245
23.5.07 12:41

ne nám mudra říkala,že to může být jakýkoliv olej tak jsem používala olivový

Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
23.5.07 14:35

Vítek měl taky dvě spastické bronchitidy a docela blbé. Prostě je důležité ten hrudníček teple zabalit. Já dělala to, že jsem kus normální vaty namočila v mírně rozehřátém oleji, přiložila na hrudník a buď zafačovala, nebo dala na to přiléhavé triko, o dvě čísla menší:) Někdo dává i sádlo, taky se mi osvědčilo mazat tymiánovou mastí od Justu, jsou v prodeji v lékárnách různé prsní zahřívací masti. A ten zábal dělám pokaždé, když chytne rýmu a kašel, tak ty první dny, než začne odkašlávat, preventivně. Je fakt, že poslední bronchitidu měl loni v září, v zimě jsme pár hnusných nachlazení takto pomocí zábalů a sirupů přečkali v pohodě. Taky máme od homeopata léky na míru, to je otázka, jak těmto věcem věříš, Vítkovi pomohly.
Jinak při zánětu průdušek hodně větrat, zvlhčovat vzduch a chopdit ven, to asi víš:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
23.5.07 15:32

K těm babkovským receptům: teplé mléko s medem a taky hodně jitrocelový sirup, já jsem měla v dětství chronickou bronchitidu a tohle jako doprovodná léčba celkem pomáhalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
24.5.07 08:47
Ogulaa píše:
K těm babkovským receptům: teplé mléko s medem a taky hodně jitrocelový sirup, já jsem měla v dětství chronickou bronchitidu a tohle jako doprovodná léčba celkem pomáhalo…

to mléko s medem-určitě se nechci hádat, ale mléko naopak zahleňuje…takže právě nám dr. doporučuje vždy vy:,–(it i UM, dávám jen jeden jogurt denně, než se vždy trochu vylíže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
11.10.07 21:42

AHoj , zrovna proděláváme zánět průdušek - malá dostala antibiotika- Klacid.. bere mucosolvan na kašel, pak sinupret kapky … chrčí to v ní děsně… a kašle… :roll: ale ještě, že kašle… Mrzí mě, že mi mudra neřekla nic z toho, co tu píšete - žádné zábaly - naštěstí teda mažu prsíčka mastí na kašel, takovou mentolovou … dvakrát denně…ale třeba nám ani neřekla, že chodit ven :x doma tedy hodně větrám, zvlhčuju vzduch… ale ráda bych udělala maximum… myslíte, že bych měla zkusit homeopatika??? Máte zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
11.10.07 21:43

…a ještě sem zapomněla - o vysazení UM mudra také nemluvila…malá pije ráno, večer a někdy i odpo trochu… tak ted nevím, jestli ho omezit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.10.07 07:58

Mohu se zeptat ten sinupret dáváte i k tomu mucosolvanu? Já ho dávám taky teda ten sinupret, večer pak aerius a tussin ale stejně kašle i v noci.

• Citovat
  • Upravit
792
12.10.07 14:46

Sinupret sem dávala normálně k mucosolvanu - prý se to může - ale ted už dávám jen mucosolvan, protože je nadlidskej ukol do malé už cokoliv dostat… po týdnu mi bojkotuje kapky, sirupy, antibiotikka - o odsávání nemluve.
Naštěstí už ANB zabrala a v noci už tolik nekašle - ale po půlnoci se budí co ůl hodky… zase kvůli tomu, jak má rýmu..a nemůže dýchat..a protože si nenechá dát nic do nosu…tak je to pořád dokolečka :roll:
Jinak nám v noci pomáhaly na zklidnění fenistil kapky. Nic jiného jsme nedávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonimní
14.9.11 12:28

nám pomáhá na sklidnění půlka dhitiadenu a v noci je klid,my máme zánět průdušek ted ale ven nesmíme,protože máme k tomu ještě zánět ouška:-(

• Citovat
  • Upravit
218
14.2.14 23:18

Prudušky? Jak řešit ?

Ahoj holky. prosím vás malá byla nachlazená a poslední den kašlala, ale dnes se to tak zhoršilo měla horečku aji 38,6. A ten kašel hrůza chrčí ji celý hrudník. Mimochodem ji bylo 11.měsíců. Nechci panikařit, ale četla jsem diskuzi, že tady s tím jezdili i na pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
14.2.14 23:38

Já bych jela. Syn na průdušky trpí a je to hrůza ho slyšet a vidět. Pro jistotu bych jela, už i pro tvůj klid že ji nenecháš trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.2.14 13:00

Jela bych, moje děti taky trpí na průdušky, mladší roční taky kašle a byli jsme pro jistotu na poslechu u dr. v pátek, nerada jezdím o víkendu na pohotovosti, u nás to není nic moc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA