Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jo jo já mám zkušenost s olejovým zábalem a malému to pomohlo dávala jsem 7dní.ale malý to měl z rýmy a neměl zánět.ale snad vám to taky pomůže
Lucie
Ahoj,
a jaký oleje jste používali, doporučený z lékárny?
Macek
ne nám mudra říkala,že to může být jakýkoliv olej tak jsem používala olivový
Lucie
Vítek měl taky dvě spastické bronchitidy a docela blbé. Prostě je důležité ten hrudníček teple zabalit. Já dělala to, že jsem kus normální vaty namočila v mírně rozehřátém oleji, přiložila na hrudník a buď zafačovala, nebo dala na to přiléhavé triko, o dvě čísla menší:) Někdo dává i sádlo, taky se mi osvědčilo mazat tymiánovou mastí od Justu, jsou v prodeji v lékárnách různé prsní zahřívací masti. A ten zábal dělám pokaždé, když chytne rýmu a kašel, tak ty první dny, než začne odkašlávat, preventivně. Je fakt, že poslední bronchitidu měl loni v září, v zimě jsme pár hnusných nachlazení takto pomocí zábalů a sirupů přečkali v pohodě. Taky máme od homeopata léky na míru, to je otázka, jak těmto věcem věříš, Vítkovi pomohly.
Jinak při zánětu průdušek hodně větrat, zvlhčovat vzduch a chopdit ven, to asi víš:)
K těm babkovským receptům: teplé mléko s medem a taky hodně jitrocelový sirup, já jsem měla v dětství chronickou bronchitidu a tohle jako doprovodná léčba celkem pomáhalo…
Ogulaa píše:
K těm babkovským receptům: teplé mléko s medem a taky hodně jitrocelový sirup, já jsem měla v dětství chronickou bronchitidu a tohle jako doprovodná léčba celkem pomáhalo…
to mléko s medem-určitě se nechci hádat, ale mléko naopak zahleňuje…takže právě nám dr. doporučuje vždy vy:,–(it i UM, dávám jen jeden jogurt denně, než se vždy trochu vylíže…
AHoj , zrovna proděláváme zánět průdušek - malá dostala antibiotika- Klacid.. bere mucosolvan na kašel, pak sinupret kapky … chrčí to v ní děsně… a kašle…
ale ještě, že kašle… Mrzí mě, že mi mudra neřekla nic z toho, co tu píšete - žádné zábaly - naštěstí teda mažu prsíčka mastí na kašel, takovou mentolovou … dvakrát denně…ale třeba nám ani neřekla, že chodit ven
doma tedy hodně větrám, zvlhčuju vzduch… ale ráda bych udělala maximum… myslíte, že bych měla zkusit homeopatika??? Máte zkušenost???
…a ještě sem zapomněla - o vysazení UM mudra také nemluvila…malá pije ráno, večer a někdy i odpo trochu… tak ted nevím, jestli ho omezit?
Mohu se zeptat ten sinupret dáváte i k tomu mucosolvanu? Já ho dávám taky teda ten sinupret, večer pak aerius a tussin ale stejně kašle i v noci.
Sinupret sem dávala normálně k mucosolvanu - prý se to může - ale ted už dávám jen mucosolvan, protože je nadlidskej ukol do malé už cokoliv dostat… po týdnu mi bojkotuje kapky, sirupy, antibiotikka - o odsávání nemluve.
Naštěstí už ANB zabrala a v noci už tolik nekašle - ale po půlnoci se budí co ůl hodky… zase kvůli tomu, jak má rýmu..a nemůže dýchat..a protože si nenechá dát nic do nosu…tak je to pořád dokolečka ![]()
Jinak nám v noci pomáhaly na zklidnění fenistil kapky. Nic jiného jsme nedávali.
nám pomáhá na sklidnění půlka dhitiadenu a v noci je klid,my máme zánět průdušek ted ale ven nesmíme,protože máme k tomu ještě zánět ouška:-(
Ahoj holky. prosím vás malá byla nachlazená a poslední den kašlala, ale dnes se to tak zhoršilo měla horečku aji 38,6. A ten kašel hrůza chrčí ji celý hrudník. Mimochodem ji bylo 11.měsíců. Nechci panikařit, ale četla jsem diskuzi, že tady s tím jezdili i na pohotovosti.
Já bych jela. Syn na průdušky trpí a je to hrůza ho slyšet a vidět. Pro jistotu bych jela, už i pro tvůj klid že ji nenecháš trápit.
Jela bych, moje děti taky trpí na průdušky, mladší roční taky kašle a byli jsme pro jistotu na poslechu u dr. v pátek, nerada jezdím o víkendu na pohotovosti, u nás to není nic moc.
ahoj,
nemáte někdo nějaký domácí recept na průdušky?Náš malej (1,5roku) prodělal zánět průdušek a občas se mu to vrací.Chodili jsme na inhalace,1 x brali i antibiotika, jinak občas pomohl sirup,ale tam je použivatelnost jen 1 týden. Nemáte zkušenosti s těma babičkovskýma receptama-cibule s medem, zábaly atd.?
Díky za odpověď