Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
chci se zeptat - vy, které jste byly na embryotransferu, kolikátý den jste dostaly menstruaci?
Jde o to, že mám cyklus cca 31-34 dní. Embryo, které mi zavedli, bylo 4 denní a zavedli mi ho (až) 24 den cyklu. Menstruaci jsem pak dostala už 6 den po embryotransferu, což odpovídá jakoby 31. dnu cyklu. Nepřijde vám, že to embryo bylo zavedené už moc pozdě a že ta MS už v tom těle prostě byla “nachystaná”? Přijde mi, jak kdyby to embryo nedostalo ani šanci se zavrtat, když už třeba ty hormony na tu MS tam jakoby byly. Nebo myslíte, že je to blbost?
Brala jsem 2-2-2 utrogestan, prednison, píchala jsem injekce na ředění krve..
IVF se samozřejmě nezdařilo a těhotná nejsem.
Díky za podněty… ![]()
Utrogestan ti měl menzes zarazit, měla jsi řízený cyklus, takže nebylo pozdě. Tělo si někdy dělá co chce
. Ale i kdyby jsi menzes nedostala, tak by ivf nedopadlo.
@Janli děkuji za reakci
přesto, jak to myslíš, že by IVF nedopadlo, i kdybych to nedostala? To by právě třeba dopadlo…utrogestan mi tu MS neudržel ani při prvním IVF..proto si říkam, jestli nejde ta MS nějak “oddálit” nebo prostě to udělat jinak, aby to nebylo tak těsně..
@Anonymní píše:
Mám cyklus 25 dní, řízený KET 20 den. Vše dopadlo výborně.
Gratuluju ![]()
@Eilata utrogestan ti neudrží menzes za každou cenu. Ja i přes užívání utrogestanu vždy dostanu ms jak mam, tedy když jsem zrovna nebyla těhotná. Podle me bylo v caru vše správně. Vyjde to určitě příště ![]()
Dostala jsem MS i přes amelgen, který je 4× silnější než utrogestan. Ono když se tělo rozhodne, tak s tím nejde nic udělat.
To záleží na tom, kdy ti odebírali vajíčka od toho 14 dní dojde ms. Řešila jsem to stejné, MS přišla už 7 den po transferu, do běžné ms ještě tři dny, ale bylo to 14 den od „ovulace“.
Dr mi řekl, že kdyby se to uchytilo tak by se ms nespustila, že stačí i dva dny, aby tělu dalo vědět povedlo se, ms nebude.
V jakém vývoji embryo bylo?
@Mintaka1 moc díky za info, vajíčka mi odsáli v pondělí a transfer embrya byl v pátek, takže asi 4 denní embryo no..nevím. Přišlo mi to prostě nějaký rychlý no..
Určitě je v papírech napsaný v jakém stádiu Embryo bylo. Mně třeba vkládali opožděnou morulku, což byla fakt malá šance, že se povede. Od 3 dne se začaly zpožďovat ve vývoji. Divný je ten 4 den, vkládá se 3 nebo 5 a první den se nepočítá ( oplodnění) asi jste si neplatili prodlouženou kultivaci?
@Mintaka1
No, nám embryolog v průběhu toho sledovani embryii každý den volal, kolik jich vydrželo, jake jsou kvality atd. V pondělí tedy odsávali a v patek zavadeli, tak rozhodl embryolog. Z jakeho duvodu, to nevim. Bylo ale velmi kvalitni, udajne. I z toho duvodu to takhle resim..prodlouzena kultivace tedy nebyla, ale v tomhle jsme proste poslechli toho embryologa no..
Pokud ti zavedli 4 denní embryo, problém je CAR. 4 denní embryo se nezavádí. Transferuje se až embryo ve stádiu blastocysty, tj 5/6 den.
Buď je jim nechtělo makat v sobotu, nebo to vypadalo, že další den nedá. Každopádně jste tak přišli o celý 1 pokus na pojišťovnu.
Vyměnila bych car.
@Eilata píše:
@Mintaka1 moc díky za info, vajíčka mi odsáli v pondělí a transfer embrya byl v pátek, takže asi 4 denní embryo no..nevím. Přišlo mi to prostě nějaký rychlý no..
Třetí den může být embryo ukázkové ale nic to neznamená. Já jsem měla 3 den všechny ok 4 den začali zpomalovat ve vyvoji, 5 den už bylo jasný, že je něco špatně, dali jim jeden den na víc a nic. Přesto jedno vložily ale bylo špatné, jak se předpokládalo.
Výsledek, pokud embryo je do třetího dne ukázkové, a pak se začne zpomalovat nebo odumře je asi špatná spermie. Zrovna čekáme na výsledky dalších testů na DNA spermií a byla nám nabídnuta darovaná spermie ale do toho nechceme jít. Přesto spermiogram ukázkový.
Holt pokud není zaplacená prodloužená kultivace tak se neví nic. Jsou to jen vyhozené peníze a marný pokus od pojišťovny. Samozřejmě někomu to vyjde, jen je menší pravděpodobnost.
@Mintaka1 tak kecam, my tu prodlouzenou kultivaci meli, ted jsem koukala do papiru, ja si tohle nikdy nepamatuju, mam pocit, ze si nikdy nepamatuju nic z toho, ze to je uplne v mlze..
U nas spermiogram ukazkovy neni, spis presne naopak..
@Eilata holky, ja přesně nečtu celou diskuzi, ale jestli není ok spermiogram, tak isci to vůbec nemusí zachránit, chce řešit to spermio. Domluvte si konzultaci s mudr. Zakecnikem, pred lety byl v Iscare, konzultace pred lety stala 1500kc a manzelovi to moc pomohlo. Bral vitamíny, od pana doktora jeden prasek denne po dobu 2 měsíců a za 2 měsíce byli spermie úplně v pořádku. Rychlost, množství atd.