Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj. Mám za sebou 3× nativ a taky v Reprofitu. Ve všech cyklech proběhl odběr, jen jednou nebylo vajíčko. Ve zbylých 2 odběrech ano. Ultrazvuk vždy jen jeden, kde se načasoval Ovitrell a OPU. Postup tedy asi totožný. Držím moc palce a kdyby jsi se chtěla ještě na něco zeptat, ráda odpovím ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Mám za sebou 3× nativ a taky v Reprofitu. Ve všech cyklech proběhl odběr, jen jednou nebylo vajíčko. Ve zbylých 2 odběrech ano. Ultrazvuk vždy jen jeden, kde se načasoval Ovitrell a OPU. Postup tedy asi totožný a u nás úspěšný. Držím moc palce a kdyby jsi se chtěla ještě na něco zeptat, ráda odpovím
Kolikátý den cyklu jsi měla ultrazvuk, jak dlouhé máš cykly, pamatuješ si cca velikost folikulu při ultrazvuku a máš informace, jak byl velký při odběru?
Měla jsi k dispozici koordinátorku?
@Anonymní píše:
Kolikátý den cyklu jsi měla ultrazvuk, jak dlouhé máš cykly, pamatuješ si cca velikost folikulu při ultrazvuku a máš informace, jak byl velký při odběru?
Měla jsi k dispozici koordinátorku?
Koordinátorku jsem neměla nikdy u žádného ivf
Jinak cyklus tak 25-27 dní, ultrazvuk vždy kolem 9-10 dne, folikuly 14-16. V den odběru nevím. U dvou nativů jsem užívala Ibalgin proti prasknutí folikulu (předepsáno doktorkou)
jestli pomohlo nevím
Mám za sebou 6× nativ a stalo se mi 1×, že folikl prasknul, pak také že nebylo vajíčko zralé nebo nešlo odebrat. Proti prasknutí jsem pichala orgalutran, když byl folikul cca těch 15-16 mm, pak normálně ovitrelle na dozrani. Myslím, ze tvé nacasovani v poradku…prostě vždy tělo nefunguje podle tabulek, jak to mají lékaři zařazené. Mě se bohužel zatím z žádného nativu nezadarilo…měla jsem z nich jen jeden transfer ![]()
@Anonymní píše:
Koordinátorku jsem neměla nikdy u žádného ivfJinak cyklus tak 25-27 dní, ultrazvuk vždy kolem 9-10 dne, folikuly 14-16. V den odběru nevím. U dvou nativů jsem užívala Ibalgin proti prasknutí folikulu (předepsáno doktorkou)
jestli pomohlo nevím
Mně se na koordinátorku ptal lékař u druhého ultrazvuku a teď jsem na stránkách našla, že přidělí koordinátorku…Tak nevím, mně dali jen ten ovitrelle.
Rozhodli jsme se pro nativ (nízké AMH, 3× IVF jedno a výsledekembryo), poslední pokus chceme pro dárkyni.
Už mám za sebou první a při kontrole na sálu bylo zjištěno, že folikul předčasně prasknul.
Vím, že je to nebezpečí, které při nativu hrozí.
Vy, co máte za sebou více nativů, kolikrát bylo zjištěno, že odběr nebude, protože folikul už prasknul?
Na posledním ultrazvuku byla velikost folikulu 16 mm, dva dny předtím 12 mm. Odběr byl za cca 42 hodin po změření těch 16 mm. Odběr byl 15. den cyklu, pokud ten růst pokračovat podobně folikul měl mít už více než 18 mm a četla jsem, že od 18 může prasknout. Byl postup v pořádku?
Na kolik ultrazvuků jste v nativu chodili?
Pokud Vás napadá ještě něco, co bych měla vědět, tak budu moc ráda.
Anonym, situace mě trápí a nechci, aby okolí vědělo, že pokračujeme v pokusech.