Bublinky v moči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
23.6.23 19:42

Bublinky v moci

Ahoj holky,

mam asi trochu zvlastni dotaz, ale vrta mi hlavou uz nekolik mesicu. Moje 4-leta dcerka ma casto bublinky v moci - neni jich moc, po ranu vice, pres den vetsinou mene. Maji Vase deti bublinky v moci? Zacala jsem si toho vsimat pote, co jsem cetla clanek o tom, ze to muze byt projevem nemoci ledvin, ale nevim, jestli je to do urcite niry normalni a maji to deto bezne nebo je to duvod k obavam. Prvni dite no :) Tak si rikam, ze nez dcerku pozenu s pripadnou prkotinou k lekari, zeptam se zkusenejsich. Dcerku nic netrapi, neboli, je spokojena. Diky za nazory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20836
23.6.23 19:45

A teď by mě zajímalo, jak ty bublinky a kde pozorujes. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.6.23 19:48

V zachode pred splachnutim haha :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20836
23.6.23 19:51
@veri37 píše:
V zachode pred splachnutim haha :) :lol:

Tak si nalij obyčejnou vodu z kohoutku ze stejné výšky do lavoru s vodou. Haha, jsou tam bublinky.

Tvl jak může být někdo tak blbej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.6.23 19:55

Ano, jsou, ale do par sekund zmizi. Tyto zustavaji i po par minutach, coz muze byt znamkou problemu s ledvinami. Nevim ale v jake mire. Neni snad treba hned urazet, to prijde jako znamka blbosti mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41744
23.6.23 20:08

Za doktorem můžeš, s ranní močí. Stejně tak si můžeš v lékárně koupit papírek na testování moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.6.23 20:21

Chtela jsem nejdriv vedet, do jake mity je to notmalni. Ziji v zahranici, kde kazda navsteva lekare znamena nekolik hodin cekani - bohuzel to neni jako v CR, kde maji deti sve pediatry. Papirky na protein v moci tu nejsou dostupne, pouze na glukozu a ketony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11781
23.6.23 20:51

A nemáte ve WC nějaký takový ten henten osvěžovač typu breff apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.6.23 20:56

Zadny osvezovac nemame, pak by to samozrejme davalo smysl, ale ten nepouzivame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41744
23.6.23 21:05
@veri37 píše:
Zadny osvezovac nemame, pak by to samozrejme davalo smysl, ale ten nepouzivame.

A jak je to dlouho? Není u vás také vedro? Mírná dehydratace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.6.23 21:14

Par mesicu to uz bude, ale pravda je, ze dcerka obecne strasne malo pije. Musim za ni porad behat s vodou, kdyz ji to nepripomenu, je schopna nepit a necurat pul dne. Kdyz vice pije a moc je svetlejsi, bublinky vetsinou nejsou nebo okamzite zmizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41744
23.6.23 21:16
@veri37 píše:
Par mesicu to uz bude, ale pravda je, ze dcerka obecne strasne malo pije. Musim za ni porad behat s vodou, kdyz ji to nepripomenu, je schopna nepit a necurat pul dne. Kdyz vice pije a moc je svetlejsi, bublinky vetsinou nejsou nebo okamzite zmizi.

Tak zkuste nutit pít. Když to nezmizí, budete muset za lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.6.23 21:18

Diky moc za radu. Zkusim par dni jeste vice dbat na pitny rezim a pokud se to nezlepsi, zajdu s ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11781
23.6.23 21:21
@veri37 píše:
Par mesicu to uz bude, ale pravda je, ze dcerka obecne strasne malo pije. Musim za ni porad behat s vodou, kdyz ji to nepripomenu, je schopna nepit a necurat pul dne. Kdyz vice pije a moc je svetlejsi, bublinky vetsinou nejsou nebo okamzite zmizi.

Takže pravděpodobně má koncentrovanější moc protože méně pije…zkuste tedy teď dbát více na pitný režim a uvidíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.6.23 22:04
@veri37 píše:
Chtela jsem nejdriv vedet, do jake mity je to notmalni. Ziji v zahranici, kde kazda navsteva lekare znamena nekolik hodin cekani - bohuzel to neni jako v CR, kde maji deti sve pediatry. Papirky na protein v moci tu nejsou dostupne, pouze na glukozu a ketony.

Poránu z koncentrované moči, kdy nepila, čurá proudem a silně, je normální, že jsou bublinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí