Buchta z domácí pekárny?

668
7.5.11 20:49

Buchta z domácí pekárny?

Máte někde nějaký jednoduchý a hlavněš chutný recept na buchtu z domácí pekárny na chleba? Díky za recepty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
7.5.11 21:01

veškeré recepty na pekárnu hledám zde:
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

zadej že chceš sladké.. a pak se orientuju dle počtu hvězdiček a hlavně surovin co mám doma… kámoška z diskuse dělala nějaký sladký chlebíček s rozinkama.. oříškama.. a nemohla si ho vynachválit… ale určitě ho tam najdeš..
jinak já spíš využiju pekárnu na těsto.. a pak zpracuju… :wink: a upeču už v troubě.. ale to je už víc práce.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.5.11 21:11

a jak se dělá jen to těsto, nebo jak používat pekárnu jen při přípravě těsta? Dá se v ní snad dělat i těsto na kynutý houskový knedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
7.5.11 21:20

jj, dá, dělám už jenom v pekárně :) vůbec věechna těsta zadělám v pekárně a pak teprve zpracovávám. jeden z programů jenom zadělává těsto ale nepeče.

můžeš udělat klidně těsto, které děláš na knedlíky normálně, jen den nejdřív tekutinu (mléko) a teprve navrch den mouku a do ní doprostřed rozdrob droždí a zapni -to je celé.

se všemi těsty to dělej stejně, tj. nejdřív do nádoby nalej tekuté ingredience - vodu, mléko, olej, vajíčka - prostě co zrovna do těsta patří - a teprve nahoru mouku.
pro mne je pekárna v zadělávání těsta k nezaplacení - zadělávám tak i těžká těsta na cukroví, i marcipán na dort dělám v pekárně- ten bych v ruce tedy dělat nechtěla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
7.5.11 21:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.5.11 22:06

děkuji moc za odkazy, vyzkouším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.5.11 22:09

Dneska jsem dělala chleba ze směsi, ale dala jsem nejdřív tu sypkou směs a zalila studenou vodou, což bylo asi blbě. Vznikla z toho po 3-hodinách napůl nedopečená vykopávka, která se ani pořádně nespojila, taková hmota, sražená a moučná, no hrozný.
Kde jsou chyby?
1. nalít všechny tekutiny?
2. Důležitá je teplota tekutin?
3. co ještě?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
7.5.11 22:11

Musí se vždy počkat, když se cokoliv upeče, chleba, buchta,… a pak až po nějaké době vyklopit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.5.11 09:11

Fakt mrkni na ty domacipekarny.dama.cz , je tam plno zkušeností, rad, postřehů…

Obecně - tekuté naspod, sůl, koření… do rohů pekárny (droždí nesmí být v přímém kontaktu se solí!), na to nasypat mouku, oprostřed mouky udělat malý důlek, tam patří droždí (možno zasypat troškou cukru), zahrnout moukou a zapnout.
V průběhu hnětení je nutné těsto zkontrolovat, když se lepí, přisypat mouku! Těsta z čistě pšeničné mouky by neměla lepit vůbec, když je tam více žitné, trošičku mi lepí vždycky, i když už je to pěkná tužší kulička :nevim: . Ale žitnou dávám jen do chleba, který se pak peče v pekárně, takže mi to až tak neva.

Směs jsem nezkoušela nikdy, prý je tam většinou napsáno víc tekutiny, než by mělo, takže kontrolovat a přidat mouku, nebo rovnou na začátku dát třeba 20ml tekutiny méně. - ale to mám jen „z doslechu“.

Pekárnu mám od vánoc a jede skoro pořád, je to dobrý pomocník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.5.11 09:14

Ještě, u tekutin by asi byla nejlepší pokojová teplota, já to většinou leju přímo z ledničky a nic se neděje, pekárna stejně chvíli „předehřívá“ - nic nedělá, takže se to trochu vyrovná.

Po upečení vyndat formu, nechat 10 minut stát a pak vyklápět - taky moc nedodržuju, po upečení většinou nechám ještě chvíli v pekárně a pak hned vyklopím, nechám zchladnout na mřížce, kdybys nechala horký chleba ve formě dlouho, hrozně navlhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
8.5.11 12:08

Já mám pekárnu krátce a nějak se mi nice v ní nedaří.
Včera:
1.recept - katastrofa, buchta vůbec nebyla kyprá po upečení, vypadala, jako kdybych tam zapomněla dát prášek do pečení.
 http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…

2.recept - o něco lepší, ale pro změnu zase připečenější ze spodu, až jako kůrka od chleba.
 http://www.sati.estranky.cz/…babovka.html

Kde dělám chybu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.5.11 12:39

Já myslím, že pekárna je stavěná na kynutá těsta, takovéhle buchty bych v ní nedělala… I když to zjevně jde=), ale nechtělo by se mi to zkoušet a X pokusů vyhodit, když ji zammíchám šlehačem a upeču v troubě bez potíží.
Jaké tam máš ty programy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
8.5.11 15:02

mám program koláč,na něm by to mělo jít, a také program rychlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
8.5.11 23:25

určitě pročti ty návody v tom odkazu dámy… co jsem dala..
jsou tam i rady proč se nedaří..
určitě je dobré přečíst návod pekárny.. a seznámit se s ní!!! protože kdybys to udělala neuděláš tu chybu že nasypeš směs a pak naliješ vodu!!! to je ZÁKLAD!
NEJDŘÍV TEKUTINY… potom ostatní sypké…
na každé (tedy myslím) je volba pečení dvou velikostí chlebů.. je možné že připečená byla kvůli tomu žes zvolila špatnou velikost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
16.9.12 15:37

Ahoj holky, prosím o radu.
Peču perníkovou buchtu, mám pakárnu Kenwood BM 250.
Do nádoby jsem dala všechny potřebné ingredience, a pustila program „koláč“. Program asi po hodině a něco skončil ale buchta nebyla hotová, ve vniř úplné těsto. Tak jsem chtěla dát ještě program „pečení“ ale to mi displej hlásí „EOI“ (nějak tak) prostě to nešlo zapnout. Tak jsem chvíli počkala, nádobu vytáhla a po chvíli dala na zpět a hle, program šel spustit. Jenže! Při zapnutí toho programu „pečení“ se mě točí hák! Takže ten tvar „bochánku“ je úplně v prčici a je tak díra. Je to tak běžné, že se u programu „pečení“ točí hák?? 8o
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box