Nepovedené buchty podle kuchařky

3730
4.5.11 22:11

Nepovedené buchty podle kuchařky

Peču přesně podle receptu,ale těsto je strašně hustý,příště to nebudu šlehat šlehačem,polovina toho na něm zůstane.Husté těsto se mi lepí na vysypanej moukuu plech,.Co použít pečící papír?Po uložení do trouby to uteklo pomalu s plechu,po chvíli pečení to zase splasklo.Rozlezlo se mi to krasně po plechu,ani jsem to nemusela rozetírat.Pekla jsem to mín než se má a je to připálený trochu gumový:Co jsem udělala blbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
4.5.11 22:16

Buchty jsem tedy nepekla, ale když mám husté těsto (jákékoliv), přidám trochu mléka i když to v receptu není.
Pečícím papírem bys určitě nic nezkazila, kámoška dělá buchty jedině tak.
Se zbytkem snad poradí někdo jiný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
4.5.11 22:16

:lol: :lol: :lol: promiň ale fakt mě to rozesmálo a i popis super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
4.5.11 22:17

Zkus sem hodit ten recept, kouknu co to může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
4.5.11 22:24

Dělala jsem taky buchty podle kuchařky a bylo příšerné. Musela jsem si upravit a pak bylo OK. I chutnalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
4.5.11 22:28

No tak těsto si vždy musíš upravit podle sebe…Přidat mouku, přidat mléko…Teda nenapadlo by mě kynuté těsto dělat šlehačem :lol: :palec: To že to nemáš „nadýchané“ může být droždím nebo si to třeba nenechala dostatečně dlouho vykynout (dává se třeba na hoďku, pak uděláš ty buchty a opět je necháš půl hodinky kynout)…

Upřímně ale minule jsem měla buchty taky tuhý, dělala jsem je z nějakýho univerzálního těsta a fuj, příště přímo z těsta na buchty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
4.5.11 22:29

Já dělala podle kuchyřky pudinkovou bábovku a místo pudinkové bábovky byla bábovka vajíčková. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.5.11 22:38
xangel87 píše:
No tak těsto si vždy musíš upravit podle sebe…Přidat mouku, přidat mléko…Teda nenapadlo by mě kynuté těsto dělat šlehačem :lol: :palec: To že to nemáš „nadýchané“ může být droždím nebo si to třeba nenechala dostatečně dlouho vykynout (dává se třeba na hoďku, pak uděláš ty buchty a opět je necháš půl hodinky kynout)…Upřímně ale minule jsem měla buchty taky tuhý, dělala jsem je z nějakýho univerzálního těsta a fuj, příště přímo z těsta na buchty.

Já taky dělám šlehačem, ne metlama, ale těma hákama, jsou na kynutě těsto.

Jinak kynuté těsto je pro mě vyšší dívčí a i když knedlíky mám ukázkový, tak pečení z kynutého mi fakt moc nejde :zed: recept nerecept nedopadá to dobře :zed: Ono kynuté bude asi hlavně o citu na kynuté těsto, záleží na mouce, kvasnicích a tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
4.5.11 22:39
Kakika píše:
Buchty jsem tedy nepekla, ale když mám husté těsto (jákékoliv), přidám trochu mléka i když to v receptu není.
Pečícím papírem bys určitě nic nezkazila, kámoška dělá buchty jedině tak.
Se zbytkem snad poradí někdo jiný :think:
Tak ja jsem napsela buchty jako obecně,ale myslela jsem moučník na plech.Mlíko zkusim.
Murka píše:
Zkus sem hodit ten recept, kouknu co to může být.

175 g tuku,350 g mouč.cukru,vanilkovej,3 vejce,100 g hl.mouky,prašek do peč.,kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.5.11 22:40

jo a taky troubě - z plynový trouby jsem koláčema mohla zatloukat hřebíky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.5.11 22:41

Ahá tak to nejsou buchty, ale buchta alias řezy 8-o :mrgreen: zkouknu recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
4.5.11 22:42

roztírat buchty?? to nějak nechápu

jinak velké nakynutí a po té splasknutí je moc droždí

na kynuté je nejlepší robot nebo vařečka, ale je to makačka, to, že se to lepilo k plechu je normální, když tvaruju buchty, vždycky si trochu pomoučním ruce, peču zásadně na pečícím papíře a na ten kapu rozpuštěné máslo, pak mají buchty lepší chut a víc voni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
4.5.11 22:43

Jo aha, tady to každej pochopil jako fakt buchty :lol: Ještě když to napíšeš v množném čísle… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
4.5.11 22:44

aha takže lité řezy, ten recept je špatně, nikdy nemuzes dat na 100g mouky 350 cukru a k tomu jeden prášek do pečiva, ten je tak na 500g mouky nejméne, rekla bych ze tam melo byt 350 mouky, 100 cukru, 175 mleka.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.5.11 22:45

Můžu se zeptat, jestli to mělo nějaký název ta buchta? Že by se to dalo vygooglit, třeba je v kuchařce chyba i to se stává :nevim: Mně to příjde dost hutné těsto bez mléka nebo oleje :think: mouky dost málo, cukru zas moc, na můj vkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí