Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
nejdříve vás prosím, nepište mi, že se mám zeptat doktora.. Ve stresu jsem na to zapomněla zeptat.. Manžel si dnes preřízl šlachu u palce na noze a čeká ho večer operace.. Máte někdo zkušenost s rekonvalescencí po takovém zákroku? Bude moct manžel od pondělí řídit? Jedná se o to, že máme známým hlídat psa, jsme jediná možnost a bohužel já nemám řidičák, je to cca 15 km a máme dítě, tak bych si to potřebovala nějak promyslet, jestli to vůbec zvládneme.. Díky ![]()
Myslím že tam bude nutné nějaké dočasně znehybnění takže se obávám že ne..leda by to měl na levé noze a vy měli automat
@Vladusxx píše:
Myslím že tam bude nutné nějaké dočasně znehybnění takže se obávám že ne..leda by to měl na levé noze a vy měli automat
Na levé noze to je, ale automat nemáme.. ![]()
Tak co na těch 15km vzít kč taxi? Raději. ![]()
Máte jet za tím psem a hlídat tam nebo ho máte vzít k sobě domů? A jak dlouho?
V pátek jsem si lehce vyvrkl kotník, ale musel jsem ještě k zákazníkovi. To mne noha ještě nebolela. Ale po dvou hodinách to přicházelo k sobě. Když jsem odcházel od zákazníka, měl jsem co dělat, abych se obul (mokasín). Zhruba 100m chůze k autu a pak těch cca 15km domů. Promáčknout ten spojkový pedál, to byl opravdový zážitek. Zvládl jsem to, protože jsem musel. Ale váš muž to bude mít mnohem horší, tutově bude i pod prášky. V takovém případě bych vůbec nesedl za volant. Hledejte alternativní možnosti, jako je soused, spolujízda, taxík, atp.
@Letynka16 píše:
Ahoj,
nejdříve vás prosím, nepište mi, že se mám zeptat doktora.. Ve stresu jsem na to zapomněla zeptat.. Manžel si dnes preřízl šlachu u palce na noze a čeká ho večer operace.. Máte někdo zkušenost s rekonvalescencí po takovém zákroku? Bude moct manžel od pondělí řídit? Jedná se o to, že máme známým hlídat psa, jsme jediná možnost a bohužel já nemám řidičák, je to cca 15 km a máme dítě, tak bych si to potřebovala nějak promyslet, jestli to vůbec zvládneme.. Díky
S rozkuchanou nohou, notabene šlachou, bych to nadejne nevidela.
Spojka je prevít, netušíš, kolik sily potrebuje ten jednoduchej pohyb, kdyz máš zranění, dokud to nezkusis (zkusila sem párkrát vyron v kotniku, jednou rozriznuta kostrč, i blby zkrecovany lytko je zážitek
).
Navic slachy muze mit i zasadrovany, aby se mu to nehlo, a vubec s tim do auta nevleze.
Spíš bych s tim nepočítala.
Ted me uz dvakrat zachranil můj automat, tam to jeste jde, ale spojka je fakt naprd.
Mal som operovany palec na pravej nohe (nie slachu, takze mozno menej relevantne) a plyn bol v pohode, ale brzdit som nedokazal, dost blbe… Spojka tiez vyzaduje vacsiu silu takze by som povedal ze to bude skor podobne brzde ako plynu.
Za mna nedoporucujem.