Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, tak dneska jsem byla v poradně a jsem úplně vyděšená. Jsem 30+6tt a pan doktor dneska měřil prcka a všechno vychází na 33tt, což je o 2týdny dříve. Bojím se že bude fakt tak velký, už teď má 2kg.Má tady někdo taky zkušenosti, narodí se nám malý obřík? ![]()
a jak ti vycházela předchozí měření? pokaždé o dva týdny víc? v tomto stadiu jsou měření dost ošemetná a s odchylkou 400g nahoru i dolů. mě třeba Viktor vycházel celou dobu ukázkový s konečným odhadem 3,4 kg a nakonec se narodil 37+3tt a měl 3,6 kg. takže u mě se netrefili ![]()
No, může ale taky nemusí… i když kamarádka měla v tomhle týdnu 1900 a když se klučík narodil, tak měl 4,30… ale je fakt, že týden přenášela.
Můj měl touhle dobou 1500 a při narození 3,20, takže jak vidíš, tak mohou přibírat různě.
me taky skoro celou druhou polovinu těhu říkali že je větší než odpovídá tt. Dr říkal že bude větší miminko, že v TP to vychází odhadem na 3,7-3,8kg, rodila jsem 37+4 s předporodním odhadem okolo 3kg, malej měl 3670g…tady vidíš jak moc se můžou všichni doktoři mýlit, UTZ je pouze odhad, taky můžes rodit před terminem a pak to nebude tak akční ![]()
Malý měl odhad ve 32. týdnu cca 2300g a dneska ve 36. týdnu cca 3000g. Taky je pořád napřed, ale já z toho nadšená nejsem. Čtyřkiláčka už jsem rodila a
![]()
Mě vyšly výsledky podobně, vypočtená váha kolem 2 kil, což je prý horní hranice. Ale je to jenom odhad, může se lišit +- 0,5 kg:-) Taky očekávám, co vyleze. Teď jsem 34 týden.
Já jsem měla předporodní odhad přes 4 kg a nakonec měla malá 3,5kg.
J8 měla přímo před porodní odhad přes 4 kg a malá měla 3340 g. ![]()
ZuzaM píše:
Já jsem měla předporodní odhad přes 4 kg a nakonec měla malá 3,5kg.
Tak nějak to bylo i u naší Anežky
.
A já celý těhotenství poslouchala, jak bude droboučký a měl skoro čtyři kila…
Co se týče termínu, tak nejsměrodatnější je výsledek z UTZ ve 12tt. Zbytek bych prostě nebrala v potaz. Ta váha se může lišit plus mínus půl kila, což už je fakt docela dost ![]()
Mě teda říkali, že by mi měli vyvolat porod o dva týdny dřív, jinak, že bude Mareček moc velikej (byla jsem prvorodička), den před porodem mi dělali v poradně ultrazvuk a naměřili 3,130kg, Mareček měl 4,20kg o den později ![]()
ahoj, nase anicka teda taky byla podle ultrazvuku o 2 tydny napred, tak jsem myslela, ze budu rodit drive, ale rodila jsem presne v terminu podle menstruace a mela malinko pres 4 kila..ale porod byl i tak v pohode, dalo se to zvladnout.. ![]()