Jen tak se podělit o zkušenost:-(

20.10.10 21:16

jen tak se podělit o zkušenost:-(

Ahoj všem.
Moc nevěřím, že se tímto někdo prokoušete, ale tak třeba přece jen… Před cca měsícem potvrzení těhu, srdeční akce, vše v poho..Dnes objednána na těhu poradnu, jenže výraz v doktorově tváři při utz mluvil za vše. žádná srdeční akce, vady neslučitejné se životem, verdikt zamklé těhu, mluvil cosi o vysokých hodnotách nt a o downově syndromu atd… jenže to už jsem tak nějak nevnímala. odeslána na revizi. po tříhodinovým čekáním s naprostou odevzdaností typu děllejte si už se mnou co chcete…:-( lékařka potvrdila na utz srdeční akci a tedy jsem odeslána na genetiku… Jenže tomu se tak nějak nedá moc věřit, když svému gynekologovi jsem doposud věřila a navíc mladá doktorka mi neřekla nic o nt, downově syndromu atd.. jen že máme srdeční akci, a at si počkám na genetiku… zakázala jsem si věřit, protože kdyby to bylo přecejen špatně, šok podruhé by mě už asi vážně složil:-( proto to raději ponechávám tak jak to je:-( pokud jste se někdo tímto zběsilým gulášem prokousali a máte nějaké zkušenosti nebo cokoli jiného, budu ráda. hlavně pokud by měl někdo zkušenost s vysokým nt na utz, ikdyž hodnotu teda nevim popř. s neviditelnou srdeční akcí, ikdyž před měsícem byla, velmi to uvítám… Jinak přeju všem pohodové těhotenství… nic na světě nemá větší cenu než zdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
20.10.10 21:23

A v kolikátem tt jsi byla na prvním utz? Šíjové projasnění ti dělal tvůj lékař? Je na toto vyšetření certifikovaný? Protože prvotrimestrální skríning se sice pomalu začíná šířit, ale jen několik pracovišť má certifikát, ostatní jen tak „na divoko“ měří projasnění bez doplnění krevními testy.
Důvěřovala bych lékařům v nemocnici, mají denodeně zkušenosti s hledáním srdeční akce, se zamlklými těhotenstvími a zkrátka se vším, vidí mnohem víc akutních případů. Určitě to bude v pořádku. a změnila bych doktora, jen bych na něj asi chvíli hystericky řvala, že je debil :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
20.10.10 21:25

zkušenost nemám takže neporadím, ale zato držím z celého srdce palce, aby vše dopadlo tak jak má :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.10.10 21:28

Zlobidlo, zdá se mi divné, že tvůj Dr. srdeční akci neviděl a v nemocnici viděli :nevim:
Stejně jako Gladys radím jít na NT někam, kde jsou certifikovaní, odkud jsi? A v kolikátém jsi týdnu?
A moc držím palce, aby vše bylo v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.10.10 21:43

Chuanitko: vsimla jsem si ze je z Brna.
Zlobidlo ke komu chodis respektive kam??
Ono stat se to muze.Me doktor kvuli zamklemu posilal radsi jeste ke svemu kolegovi rekla bych ze to zalezi an ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.10.10 21:43

A samozrejme drzim palceat je vse v poradku. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
20.10.10 21:49

To že neviděl srdeční činnost je dost divné, píšeš že před měsícem potvrzené těhu, tak to jsi tak ve 12 tt? To prostě musí být vidět a když ho pak doktorka viděla..... A jak zjistil ty vady neslučitelné se životem? a Down? Teď se dělá screening v prvním trimestru, na tom jsi byla? Podle čeho ho poznal? Já bych nebyla tak skeptická, vím že si nechceš dělat naděje, ale jestli doktor ve 12 tt nepoznal srdeční akci, tak bych mu ty další věci už vůbec nevěřila. Určitě se ozvi jak to dopadlo… A kdyby to nedopadlo, tak bych změnila doktora, byť jenom kvůli tomu srdíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.10.10 21:51

Tak z vlastní zkušenosti doporučuji http://www.prenatal.cz/index.php?…
MUDr. Vlašín mi dokonce „předpověděl“ holčičku, už ve 14tt a měl pravdu :wink:
Jesli tvůj Dr. dělá screening jen tak v ordinaci, moc bych mu nedůvěřovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.10.10 22:21

Ježiš, to je hrozně divné - to jsou sakra rychlé soudy o Downovi atd. na základě jednoho ultrazvuku. To se tak přece nedělá, že si tyhle věci každý měří, jak se mu zachce - na to je třeba vybavení a dobrý ultrazvuk :roll: Taky bych mu teda moc nevěřila, že ty ostatní věci viděl dobře, když neviděl srdeční akci…

Kdy jdeš na tu genetiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.10 22:23

tak za prvé děkuju všem…
a pokusím se všem odpovědět tak nějak najednou. 1.utz byl na začátku 6. týdne. dnes jsem cca 10 týden- 11týden. já přesně nevím jestli mi doktor dělal šíjové projasnění. prostě normální genekolog s vaginálním utz a když neviděl srdeční akci, ještě to prozkoumal a začal mluvit něco o vadě, asi down. synd. a že by to asi stejně nebylo slučitelný se životem. říkal toho víc, jenže v tom smutku a náhlým šoku sem si zapamatovala tak leda kulový a přítel taky:-( ale v těhu průkazce mám napsaný: UZ- supp T21, missed. t21 sem se dočetla že je down.synd. a missed zamklé těhu. jinak jsem z brna a chodim na lesnou. na zítra jsem se objednala na utz do sanatoria helios, ale přestože je to zítra čekání je dlouhý. jo ještě mi sestra říkala, že mám bílkovinu v moči.. jestli je certifikovaný nevim:-( ale podle seznamu cert. sem ho tam nenašla, tak nevím:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.10 22:24

jinak na genetiku jdu v pondělí až. a ještě tam bylo napsaný na doporučence do špitálu podezření na aneuploidii, víc si už nepamatuju:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.10 22:26

jo a ještě jedna věc mi přijde divná. při prvním utz a první srdeční akci jsem ji jasně viděla i já… po tom, co dnes ji prý viděla doktorka, tak já ji neviděla:-((( ale těžko říct…možná stres…možná, že tím jak se plod zvětšil tak srdce už není tak zřetelné, ale já bych ruku do ohně za to nedala, že tlouklo…:-(((( ještě jednou děkuju všem!!!!!a to moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.10 22:27

ono jako je taky možný, že nedělal přímo ten screening, ale něco jinýho se mu třeba na tom plodu nezdálo, ale bohužel nevím co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
20.10.10 22:32

Já teda nevím, ale při NT se měří pravděpodobnost downa, takže tam nejsou žádné vysoké hodnoty, ale určuje se to 1:něčemu a čím vyšší, tím lepší :nevim:
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
21.10.10 10:14

ahoj, nevím proč tvůj Dr dělá hned tak šílený závěry, Ze své zkušenosti bych doporučovala Prenatal na Veveří, jsou tam úžasní a NT screening dělají na vlastní žádost a mají i genetiky tak ti určo pomůžou. V heliosu se taky zabývají genetikou ale nevím na jaké úrovni tam jsou, uvidíš co ti řeknou. Budu ti držet pěstičky ať to dobře dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky