Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mám termín 6.prosince,doma mám už tříletého klučinu,ale opravdu teď na mě všechno padá.Ještě nedávno jsem se tak hrozně těšila,až přijde miminko na svět,a jak se to blíží mám strach jestli všechno zvládnu
Trápí mě abych nebyla na Vánoce v poronici,a malý nemusel mít štědrý den beze mě,a prostě si nějak všechno beru
Máte taky některá takové pocity?Ale určitě to je jen přechodné a vše bude nakonec v pohodě ![]()
Tak podle mě Vánoce v porodnici nehrozí, pokud připočítám 11 dní na přenášení a 4 dny na pobyt v porodce, tak mi vychází, že 21.12. budeš nejpozději doma ![]()
Ale pamatuju si, že jsem před porodem měla něco, co jsem si v duchu nazvala předporodní deprese, zkrátka hormony se mnou cvičili ďábelsky. Na to bohužel pomáhá jen porodit ![]()
Neplaš.
Na Štědrý den v nemocnici určitě nebudeš, tak dlouho tě přenášet nenechaj.
A i kdybys z nějakýho důvodu byla, tříletý dítě ví prd, kdy je Štědrý den. Takže když si ho uděláte o pár dní dýl, tak to nepozná. ![]()
Já byla v nemocnici pár týdnů po porodu, pouštěli mně ve čtvrtek a v sobotu byl Štědrý den. To jsem dokonce jela ještě na kontrolu. A taky jsme to zvládli. ![]()
já ti hrozně závidím, i ty předporodní deprese… budeš mít doma nové miminko a až přetrpíš to nepříjemné, čeká tě krááásné období. Jen si představ ten vánoční stromeček, rozzářené oči toho staršího chlapečka a někde v postýlce mrně, kterému bude sotva pár dní ![]()
Ahoj, jé, jak já ti rozumím
Ale jestli máš TP už 6.12., tak bych se zas tak nestresovala
Já měla u 3. prcka TP 23.12., po Mikuláši jsem si říkala, že už se může vylodit, ale evidentně se mu nechtělo
A já byla děsně nervní, že nebudu na Štědrý den doma, přijdu o děti u stromečku, děsně jsem si to brala, ač mi manžel sliboval, že beze mě by dárky přece nerozbalovali
23.12. jsem byla ještě „celá“, ozdobili jsme stromeček, rozdali si dárky (dětem bylo tenkrát necelé 3 a 1 1/4
). Pěkně v klídku, druhý den jsme měli pokračování u našich a nakonec jsem rodila 28.12. a na Nový rok jsme šli z porodnice domů ![]()
Neboj, určitě to dopadne dobře, i kdyby jsi nějaký den přenášela, do Vánoc budeš doma
Přeju pohodový zbytek těhotenství a krásný předvánoční dárek v podobě miminka ![]()
Já prvního syna porodilůa 18.prosince a domů jsme šli 23.Ale byly to Vánoce krásný,měli jsme nádherný dárek,nadruhou stranu bolavý po porodu.Právě toho se bojím,abych si to mohla trochu užít a nezkazila Vánoce manželovi i synovi,i když jak říkáte,on nemá rozum z toho co vánoce jsou
Ale asi se stresuju zbytečně,nakonec to bude určitě v pohodě.
Určo to bude v pohodě, na Štedrý den už budeš určitě doma, a budou to určitě jedny z nejkrásnějších Vánoc, co zajiješ, uvidíš. Trochu bolavé ale o to nezapomenutelnější. Taky to mám takhle za sebou, porod 17.12. domů 22.12. a doma tříletý brácha. Pod stomkem to na mě padlo, trochu jsem brečela, ale to jsou ty hormony. ![]()
Liduš, když jsem byla malá, můj táta dělal turnusy. Nejdednou se prý stalo, že na štědrý den sloužil, takže se to prostě přesunulo na den před a nebo po. Nikdy jsem to prý nepoznala.
A neboj všechno bude dobrý a zvládneš to ![]()
Tak já to měla podobně, letos to bude 8 let. Termín 5.12 a malej se narodil 17.12. Taky jsem měla nervy abych byla doma, aby neměl žloutenku, aby nás tam nenechali přes Štědrý den. Měla jsem doma skoro čtyřletýho kluka. Nervy to byly zbytečný. Domů jsem šla 21. Ale jinak by byl u našich na Štědrý den, a pak by jsme si to udělali, až bych se vrátila. Neřeš to, hlavně ať je mimčo v pořádku!!!!
Ahoj radši se tím nezatěžuj, protože já jsem měla termín první 4, pak 6 a nakonec 10.prosince a tak jsem řešila Štědrý den, že budem doma, až osud tomu chtěl, že jsem přenášela rodila císařem, ale do porodnice jsem jela ve 2 v noci na Šterdý den.
Uvidíš jak osud rozhodne, ale radši si nic nepřivolávej ![]()
ahoj, taky ti rozumim, měla jsem termín 15.12. a Vánoce jsem tam nechtěla strávit ani omylem. Do nemocnice mě ale vzali už 27.11. kvůli špatným monitorům a 4.12. porod vyvolávali, pak jsem porodila 5.12. císařem a ono taky hrálo roli to, že porodnici zrovna rekonstruovali, tak se chtěli rodiček co nejdřív zbavit.
Ahojky…Já mám termín 25.12 ale posledních pár dní to na mě padá.Jsem prvorodička a deprese se o mě určitě pokoušejí..Moc se na miminko těšim ale začínám mít strach…doufám že je to jen dočasné… ![]()