Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Předevčírem jsme s manželem na sebe konečně skočili a nějak nebyl čas na ochranu. Mám mimčo 5 měsíců a kojím. Myslíte že mám mít obavy z těhu?
Teoreticky jo, pokud nebereš žádnou antiko, což asi ne tak je možnost vždycky. ![]()
pokud kojíš pravidelně a plně a noční pauza není delší než 6hodin, tak je spolehlivost kojení ve smyslu antikoncepce stejně spolehlivá jako kondom ![]()
Příspěvek upraven 02.09.11 v 11:34
Mám zopár kamarátok, ktoré počas dojčenia otehotneli… neplánovane
Takže možnosť tam je, aj keď možno malá… Teraz už nič nevymyslíš… treba len čakať… ![]()
šance určitě je, ale je menší. Já třeba dostala první ms po porodu až v 11 měs. dítěte, takže do 10 měsíců mi kojení fungovalo jako antikoncepce… ale to ze zjistí až zpětně ![]()
Já mám teda zkušenost takovou, první sex po porodu, kojila jsem max po třech hodinách, i v noci, a přesně za 15 měsíů po prvním porodu jsem rodila znovu. ![]()
kamarádka plně kojila cca 7-8měs., otěhotněla hned při prvním sexu po 6-ti nedělí.
Kojíme plně, tak doufám, že to jako antikopcepce pro jednou zafungovalo. Mimčo by nevadilo - byl by 3 kousek, ale spíš ten krátký odstup ![]()
eviliska píše:
Kojíme plně, tak doufám, že to jako antikopcepce pro jednou zafungovalo. Mimčo by nevadilo - byl by 3 kousek, ale spíš ten krátký odstup
no jak jsem psala, bývá to spolehlivé asi jako kondom, někdo prostě otěhotní, někdo ne
a znám i kratší odstupy
tak přeju ať to dopadne podle představ ![]()
loka píše:eviliska píše:no jak jsem psala, bývá to spolehlivé asi jako kondom, někdo prostě otěhotní, někdo ne
Kojíme plně, tak doufám, že to jako antikopcepce pro jednou zafungovalo. Mimčo by nevadilo - byl by 3 kousek, ale spíš ten krátký odstupa znám i kratší odstupy
tak přeju ať to dopadne podle představ
Loko, odkud je ta informace? Znám pár holek, které otěhotněly při kojení, ale nikoho, kdo otěhotněl přes kondom.
I z obecně známých informací mám dojem, že kojení je velmi nespolehlivá antikoncepce zatímco kondom funguje téměř stoprocentně ![]()
Ale nikdy jsem se po tom nepídila.
Stačí zadat do googlu heslo „kojení není antikoncepce“ a vyjede milion článků na to téma ![]()
pokud jsi souložila, ejakulát šel do tebe, tak samozřejmě být těhotná můžeš..........
evilisko - no menstruuješ nebo ne? jestli jo, tka se o kojení ani nebavíme. Ale jestli ne, tak ta pravděpodobnost je opravdu nízká.
Ono současné moderní heslo „kojení není antikoncepce“ je tak trochu reklama aby se prodalo víc antikoncepčních preparátů. Možnost otěhotnění sice je, ale zkus se zeptat své gynekoložky, kolik má paciente, které s pětiměsíčním miminem při plném kojení otěhotněly - moc jich nebude)
pa
har.