Kojení a sex bez ochrany - bude z toho miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14020
2.9.11 10:54

no holky , tak asi chvilku počkám a zajdu do lékárny pro testík :-? . Za měsíc uvidíme / nebo //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
2.9.11 11:01
chuanitka píše:
loka píše:
eviliska píše:
Kojíme plně, tak doufám, že to jako antikopcepce pro jednou zafungovalo. Mimčo by nevadilo - byl by 3 kousek, ale spíš ten krátký odstup :cert:
no jak jsem psala, bývá to spolehlivé asi jako kondom, někdo prostě otěhotní, někdo ne :andel: a znám i kratší odstupy :mrgreen: tak přeju ať to dopadne podle představ :andel:
Loko, odkud je ta informace? Znám pár holek, které otěhotněly při kojení, ale nikoho, kdo otěhotněl přes kondom.
I z obecně známých informací mám dojem, že kojení je velmi nespolehlivá antikoncepce zatímco kondom funguje téměř stoprocentně :nevim:
Ale nikdy jsem se po tom nepídila.

Tak já mám tohle přesně napsané v těhotenské průkajdě, jak jsou vzadu doporučení pro antiko po porodu :mrgreen: tak určo vědí co píšou, samozřejmě že jsou lidi kterým to taky iu tak nevyjde, ale to je i s HAK, jaká je šance otěhotnět přes pravidelně branou HAK? mizivá a znám dvě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
2.9.11 11:01
harpyje píše:
evilisko - no menstruuješ nebo ne? jestli jo, tka se o kojení ani nebavíme. Ale jestli ne, tak ta pravděpodobnost je opravdu nízká.

Ono současné moderní heslo „kojení není antikoncepce“ je tak trochu reklama aby se prodalo víc antikoncepčních preparátů. Možnost otěhotnění sice je, ale zkus se zeptat své gynekoložky, kolik má paciente, které s pětiměsíčním miminem při plném kojení otěhotněly - moc jich nebude)

pa
har.

Tak to si dovolím nesouhlasit já neměla MS po porodu ani jednou. A skutečně jsem poctivě co 3 hodiny kojila, takže z mé vlastní zkušenosti. Kojení opravdu není antikoncepce. :-) Když jsem otěhotěhotněla staršímu synovi byli 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
2.9.11 11:08

Pravdou je . že jsem menses ještě od porodu nedostala. A kojíme co to dá, přez den co 2 hoďky a v noci 1×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
2.9.11 13:01
kaa13 píše:
harpyje píše:
evilisko - no menstruuješ nebo ne? jestli jo, tka se o kojení ani nebavíme. Ale jestli ne, tak ta pravděpodobnost je opravdu nízká.

Ono současné moderní heslo „kojení není antikoncepce“ je tak trochu reklama aby se prodalo víc antikoncepčních preparátů. Možnost otěhotnění sice je, ale zkus se zeptat své gynekoložky, kolik má paciente, které s pětiměsíčním miminem při plném kojení otěhotněly - moc jich nebude)

pa
har.
Tak to si dovolím nesouhlasit já neměla MS po porodu ani jednou. A skutečně jsem poctivě co 3 hodiny kojila, takže z mé vlastní zkušenosti. Kojení opravdu není antikoncepce. :-) Když jsem otěhotěhotněla staršímu synovi byli 4 měsíce.

Kao ahoj,
a s čím nesouhlasíš? vždyt jasně píšu, že pravděpodobnost je velice nízká - a pak také, že gynekolog by jí pár jednltlivých žen, které otěhotněly při plném kojení s takto malým dítětem našel :nevim:
ty jsi přesně tento případ. žena, které plné kojení nefunguje jako antikoncepce :)

loka - kdo myslíš, že financuje tisk těhotenských průkazek? :wink:

já když dostala u jednoho z těhotenství průkazku, kde vzadu na deskách byla dokonce reklama na antikoncepci a velkými písmeny napsáno „kojení není antikoncepce“ tak jsem ten obal hned vbyhodila, připadalo mi to jako „upletla sis dítě, druhou takovou blbost už jistě nechceš udělat, tak rychle po porodu začni brát prášky“ :lol: (ber to pochopitelně jako nadsázku).

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
2.9.11 15:10

Harpyje, hele já taky věřím, že „Kojení není antikoncepce“ je reklamní tah :) U doktora jsem za divnou, že HA nechci. Prý je to nejlepší vynález 20. století, mi tvrdí MUDr :roll:

Ale přijde mi divné, že když jsem dostala 4 měsíce po porodu menses i přes plné kojení (i v noci a pauza 4 hodiny byla fakt výjimečně), že by mě to chránilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
2.9.11 18:46

harpyje…nechápu sice co má společnýho to, kdo financuje průkajdy s tím, co jsem psala ale budiž :mrgreen:
jen píšu, co je psáno, a jediná 100% antiko je sexuální abstinence, každá metoda může selhat, zrovna jako deseti ženám kojení jako antiko fungovat bude, tak dalším deseti třeba ne, ale to je riziko každé antikoncepce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
2.9.11 23:01

loka- psala jsi, žes to vyčetla z těhotenské průkazky, a že určitě vědí co píšou- tak mne to prostě pobavilo :wink: nechtěla jsem se tě dotknout.

chuanitko - tak sice je možné, že máš anovulační cykly, ale když menstruuješ, tak bych už o antikoncepčních účincích kojení neuvažovala- přesně ty jsi asi ten případ, kdy je to risk :nevim:
já to tedy mám třeba tak, že minimálně první cyklus, který mi naběhne po porodu/potratu je anovulační (a to se mi ms cyklus obnovil, až když jsem kojila minimálně) , ale tohle se prostě už nedá zobecňovat :think:

dobrou.
har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.9.11 10:58

Na kojení bych nespoléhala.Kámoška neměla od porodu ani jednu menses a hned otěhotněla při plném a pravidelném kojení.Každá žena je v tomhle jiná a bohužel se to nedozvíme dokud to nezkusíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
16.10.11 22:54

Tak jsem provedla test a negativní. Kojení zabralo antikoncepčně.
Ovšem nedoporučuji - ty nervy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
16.10.11 23:04

Podle me se jedna jedna o blabol… a ano, melo by z toho byt miminko. :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí