Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V pátek jsme se dozvěděli výsledky testu pohlaví plodu z krve matky - budeme mít holčičku ![]()
Je to krásné, jen mě napadlo, že buď je genetika opravdu silná zbraň nebo tu je snad něco ve vodě. Naše rodina totiž má už 6 generací za sebou jen holky!! Myslím tím moje přímá rodina, co bydlí v tomhle domě. A i když kdysi mívaly rodiny hodně dětí, u nás nebyly víc jak 3 v jedné generaci, moje babička je za dvou holek a máma a já jsem jedináčci… Uvidíme co život přinese, třeba nakonec zlomíme prokletí a budeme mít hodně dětí a i kluka, jak si přejeme, ale je to prostě záhada ![]()
Máte taky někdo takové zkušenosti? ![]()
Ahoj,no opravdu je to zvláštní
,ale pohlaví vlastně určuje chlap,tedy spermie. My jsme na tom podobně,akorát ze strany od manžela se zase rodí samí kluci a my čekáme taky dva kluky,také bychom chtěli do budoucna alespoň jednu holčičku,uvidíme jestli to vyjde ![]()
Ahoj.. u nás to samé.. mamka má 5 sester, já mám 2 ségry, ségra má 2 dcery… a já mám… synááááááááá
jsem dobrá
první chlap v rodině po 4řech generacích.. až si řikam, jestli neměl bejt holka, takhle mi ho všichni strašně hýčkaj a rozmazlujou ![]()
no vlastně jo
. Z manželovo strany, manželovo otec je ze dvou synů, strašně chtěl dceru a má 2 kluky
, no a ted má od nás 2 vnuky, když jsem čekala druhýho tak hne dna začátku říkal že oni umí jen kluky a já se smála a pak mě smích přešel
. Ale ej zajímavé že v tý rodině bud někdo má jen kluky nebo holky, nikdo nemá obojí a každý teda zkončil u dvou dětí a my ted čekáme třetí a doktorka na velkym utz že tohle bude holčička
, ale čekam na 3D jestli je to fakt pravda, furt si říkam že to neni možný ale doktorka si byla jistá a i pohlaví hned zapsala do karty a že z tohodle už chlap nebude
. tak třeba příště se povede i ten chlapeček ![]()
U nás v rodině to samé. Že by se narodilo něco jiného než holčička si nikdo nepamatuje. A najednou moje sestra otěhotněla a je to kluk. Byla z toho v šoku, protože jí nikdy nenapadlo, že by to kluk mohl být. Má druhá příbuzná, když zjistila, že je těhotná ihned nakoupila hromadu růřového oblečení a ejhle i ona bude mít kluka. ![]()
No nevím, mě to spíš přijde jako náhoda, zkrátka 50%, taky se někdy stane člověku, že si hodí několikrát za sebou třeba sudé číslo ![]()
I když - můj tatínek je ze dvou kluků, můj muž je ze dvou kluků a my máme dva kluky
Ale já bych to ještě ráda prubla, zda by k nám ta holka přeci jen nezabloudila ![]()
Si pamatuju na porod, druhorozeného sjme měli jako překvápko, tak jen co vylez a já ho ještě ani neviděla, tak za zády slyším muže „A hele, zase kluk“ ![]()
Moc ti gratuluju
![]()
Taky znám tady u nás roinu ke prostě kluci nejsou......jen holky ![]()
děkuju za uklidnění, že nejsme až takoví exoti…a že do budoucna máme šanci ![]()
říkala jsem mojí mámě, že bude holčička a ona na to „a co jsi čekala jinýho, v naší rodině?“
to potěší
a hlavně jsme popřeli teorii o tom, že chlapečci se dělají v den ovulace a holčičky dva dny dopředu - my si užívali každý den a stejně bude holka
![]()
No, my máme zvláštní rodinný příběh. Můj praděda byl za války vězeň na sibiři a potom, co se vrátil domů, řekl, že nedopustí, aby jeho syni prožili, co on. Dokud praděda žil, kluci se rodili běžně (můj taťka má 8 bratranců), ale po jeho smrti se rodili jen holky. Přísahám, že ani jeden kluk. Tím pádem, nositelé jeho příjmení vymřeli, jak se říká po přeslici… A co myslíte- Já mám syna, ségra má syna, sestřenice mají dohromady 14 dětí a všechno kluci, ale ani jeden nebude mít příjmení matky… Jediná sestřenice, svobodná matka, má dceru. Chápete to? Ono to fakt vypadá jako prokletí…
Tchýně měla 3 kluky, manželův brácha má kluky dva, no a my máme holčičku
taky jsem byla přesvědčená, že to bude kluk ![]()
tomikadze píše:
No, my máme zvláštní rodinný příběh. Můj praděda byl za války vězeň na sibiři a potom, co se vrátil domů, řekl, že nedopustí, aby jeho syni prožili, co on. Dokud praděda žil, kluci se rodili běžně (můj taťka má 8 bratranců), ale po jeho smrti se rodili jen holky. Přísahám, že ani jeden kluk. Tím pádem, nositelé jeho příjmení vymřeli, jak se říká po přeslici… A co myslíte- Já mám syna, ségra má syna, sestřenice mají dohromady 14 dětí a všechno kluci, ale ani jeden nebude mít příjmení matky… Jediná sestřenice, svobodná matka, má dceru. Chápete to? Ono to fakt vypadá jako prokletí…
Když vymřou po mužské linii, říká se že vymřeli po meči. Pokud vymřou i po ženské linii, říká se, že vymřeli po přeslici
. Jak se tomu ovšem říká, když ty ženy jsou ale nesou už jiné příjmení? ![]()
Příspěvek upraven 05.02.12 v 10:44
u nas v rodine jsou same zenske, u pritele zas sami chlapi, tak jsem zvedava, co bude to nase ![]()
Kallkapa píše:tomikadze píše:
No, my máme zvláštní rodinný příběh. Můj praděda byl za války vězeň na sibiři a potom, co se vrátil domů, řekl, že nedopustí, aby jeho syni prožili, co on. Dokud praděda žil, kluci se rodili běžně (můj taťka má 8 bratranců), ale po jeho smrti se rodili jen holky. Přísahám, že ani jeden kluk. Tím pádem, nositelé jeho příjmení vymřeli, jak se říká po přeslici… A co myslíte- Já mám syna, ségra má syna, sestřenice mají dohromady 14 dětí a všechno kluci, ale ani jeden nebude mít příjmení matky… Jediná sestřenice, svobodná matka, má dceru. Chápete to? Ono to fakt vypadá jako prokletí…Když vymřou po mužské linii, říká se že vymřeli po meči. Pokud vymřou i po ženské linii, říká se, že vymřeli po přeslici
Příspěvek upraven 05.02.12 v 10:44. Jak se tomu ovšem říká, když ty ženy jsou ale nesou už jiné příjmení?
„po přeslici“ se používá i u toho, když se sice rod udržel, ale příjmení se ztratilo proto, že byly všechno ženy…ale jak kde, asi pro disertační práci na genealogii bych to nepoužila, pro běžné dorozumění, ale ano ![]()
pro mě osobně jako technika je nejpochopitelnější vysvětlení asi to, že je to 50-50 a prostě někde to vychází. jsou an světě miliardy lidí a rodin a nás se tu sejde takových pár, co jsme měli to stejné štěstí
pokud se někdo věnujete statistice, určitě se početně ukáže, že šance mít „samé“, je stejná jako mít děti na střídačku ![]()
PjckjsANEBjája píše:Kallkapa píše:„po přeslici“ se používá i u toho, když se sice rod udržel, ale příjmení se ztratilo proto, že byly všechno ženy…ale jak kde, asi pro disertační práci na genealogii bych to nepoužila, pro běžné dorozumění, ale anotomikadze píše:
No, my máme zvláštní rodinný příběh. Můj praděda byl za války vězeň na sibiři a potom, co se vrátil domů, řekl, že nedopustí, aby jeho syni prožili, co on. Dokud praděda žil, kluci se rodili běžně (můj taťka má 8 bratranců), ale po jeho smrti se rodili jen holky. Přísahám, že ani jeden kluk. Tím pádem, nositelé jeho příjmení vymřeli, jak se říká po přeslici… A co myslíte- Já mám syna, ségra má syna, sestřenice mají dohromady 14 dětí a všechno kluci, ale ani jeden nebude mít příjmení matky… Jediná sestřenice, svobodná matka, má dceru. Chápete to? Ono to fakt vypadá jako prokletí…Když vymřou po mužské linii, říká se že vymřeli po meči. Pokud vymřou i po ženské linii, říká se, že vymřeli po přeslici
. Jak se tomu ovšem říká, když ty ženy jsou ale nesou už jiné příjmení?
Já bych řekla, že dokud žije jeho přímá vnučka, tak po přeslici nemohli vymřít
. Myslím, že až úmrtím poslední vnučky vymře jejich rod po přeslici ne? Protože ona půvdně nesla jeho příjmení, to že se přejmenovala (svatbou) má taky vliv?
(Ptám se čistě ze zvědavosti
) a omlouvám se za odbočení
![]()