Budí se v noci s pláčem

188
10.11.09 14:24

Budí se v noci s pláčem

Ahoj,
máme 15 měsíčního chlapečka. Byl zvyklý spát celou noc, budil se sice kolem půl sedmé ráno,a le jinak pěkně spinkal, maximálně občas trochu ze spaní fňuknul. Už skoro měsíc se ale budí mezi čtvrtou až šestou ráno a pláče, někdy stačí dát dudlík a spí dál, někdy není k utišení, i přesto, že je zřejmé, že se mu chce ještě spát. Nemáte některá mamina podobnou zkušenost, nevíte čím to může být - špatné sny, hlad apod. Večer se snažíme aby chodil spát najedený a napitý, takže hlad a žízeň by snad mít neměl…:-(
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11042
10.11.09 14:33

Náš Mikulášek mívá v podstatě od mala stavy, že se v noci probudí a ječí jako když mu někdo trhá nohu a není k utišení. Trvá to třeba i 1/2 hodiny. Na netu jsem vyčetla, že se jedná nejspíš o noční běsy a potvrdila mi to i dětská mudra. V podstatě s tím nejde nic moc dělat než se vyvarovat dráždivých podnětů, stresových zážitků, třeba dát před spaním uklidňující čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
10.11.09 21:08

Jo tak tohle nás taky momentálně trápí :roll: Mé dítko je sice mladší ( 9 měsíců)ale vím přesně o čem mluvíš.Už to u nás trvá přes týden , vždycky spinkal krásně celou noc.Včera jsem udělala čajík na dobré spaní a bylo to lepší aspon už tak příšerně neplakal,jen si knournul dala jsem dudlíka a spal dál.Tak uvidím jak to bude dnes v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
11.11.09 07:15

My tohle máme taky. Od dvou měsíců spinkal krásně celou noc a od změny času se mu to všechno nějak posunulo. Budí se v noci 1-2× a utiší ho jedině mléko. Ale třeba dneska se mi ho podařilo uspat i bez jídla, takže si myslím, že je to spíš nějaký zvyk než buzení z hladu.
Ale u nás je to i proto, že se teď naučil ve spánku překulit na bříško a jelikož takhle spát neumí, tak se budí a ječí :lol:

• Citovat
  • Upravit
1
11.11.09 07:48

televize

Hlavně si dejte pozor co sleduje v televizi.Nemusí jít jen o pohádky.Stačí když vy se díváte(detektivka kde někoho zastřelí apod.) a on si hraje a občas mrkne.Pohádky je potřeba taky cenzurovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
12.11.09 14:05
madi píše:
Ale u nás je to i proto, že se teď naučil ve spánku překulit na bříško a jelikož takhle spát neumí, tak se budí a ječí :lol:

u nás je tohle asi nejčastější důvod, i když zdaleka ne jediný - dudlík, „hrooooznej hlad“, nechce se mu spát, něco se mu zdá, překulí se na bříško, … pořád něco, mám pocit, že vstávám v podstatě permanentně. A že by to přes den doháněl, to vůbec ne, zkrátka má mnohem menší potřebu spánku než my :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21900
12.11.09 15:44

Mame ten samej problem,s tim rozdilem,ze se budi do vzteklyho zachvatu,jakmile k ni vstanu a promluvim,ci mam snahu pochovat,hodi sebou do postylky,prohyba se do luku a vzteka se..nevim,co tim chce rict,ale cim vetsi snahu o uklidneni mam,tim je to horsi,pak to nejak samo odezni a spime..nedeje se to kazdou noc,ale dost casto :nevim: 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VKLM
1.1.10 23:41

no jo

Ahojte holky,mam 22 mesicni holcicku,do roku nam mala spinkala nadherne,v 8 vecer usnula v 8 rano vstala,nejedla se a sla spat znova klidne do 11,ale po roce prevrat,zacala vic vnimat okoli,stacil zvyseny hlas,moc lidi pres den,reklama v televizi,stekajici pes,pro nas bezne veci,podle dr. pro deti stresuji okolnosti,kazde mrne je jine,nase Samantha to nestihala vsecho vstrebavat a tak ji mozecek srotoval i v noci,budila se i 6× za noc s silenym revem,nesla utisit,kdyz usnula,po hodine jecela znovu,nejde s tim nic delat,jen zklopit usi a vydrzet,trvalo to zhruba pul roku,ted uz ji nic nesokuje,na vsechnosi zvykla,o vsem ma prehled a v noci spi jak andel,chodi sice spat az v deset,protoze je k neutahani ale vstava zase v deset,tak se to da,jeste se mi stavalo,ze male nesmim davat dve hodiny pred spanim nic tucneho,maso nebo salam,ani tvrdy syr,zadnou tezkou zeleninu,to se mi budila i nedavno,kdyz do ni tchyne pred spanim narvala pul stangle vysociny:-)to rvala jak diva,neni se cemu divit,s tezkym zaludkem se spatne spi,tak hodne stesti,vam vsem,deti nam vyrostou a jeste nam to bude jednou chybet,k nekomu v noci litat:-)))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510