Budíte novorozence na kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.3.21 20:26
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
dneska jsem byla propuštěná z porodnice, kde mi celou dobu cpali do hlavy, že musím kojit každé 2-3 hodiny a 20-30 minut.;S malou jsme to dokonale dodržovali, ale musela jsem ji budit. Sama se vzbudila tak max. 2krát. No dneska v 11 dopoledne jsem naposled kojila (asi hodinu v kuse) v porodnici, dojeli jsme domu, vybalili veci apod. a bylo 14h, tak jsem malou budila a už se ji to nelíbí, prostě spinká a nechce. Je to mé první miminko, tak se bojim, abych něco nezanedbala. :,( Něco jsem do ni dostala v 17hodin, ale ona pořad spinká a nechce. Je unavená z cesty a když ji davam k prsu vyloženě odmítá a hlavně usíná.
jsou ji 3 dny. Ptám se tedy:
Budili jste novorozence, nebo jste nechali, ať si řeknou? Mám opravdu strach.. Mám ji nechat spinkat, nebo vzbudit a zase ji trapit nucením? :,(
Odpusťte prosim anonym, je to pro mě velmi citlivé.

Jak jste na tom zakladatelko?

Budí se už dcerka? Co doktorka?

Nemá žloutenku? Myslím na Vás, doufám že je to již v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
46
26.3.21 21:00

Děti se na kojení nikdy nebudí. Taky jsem tuhle blbost ze začátku dělala. Co jsem si mohla ušetřit nervů s hodinkama a pláčem.

Budí se pouze děti, u kterých se předpokládá, že se hladem nebudí, např se žloutenkou nebo děti, které mají nízkou váhu nebo nepribiraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.21 21:26
@Isabelll píše:
Děti se na kojení nikdy nebudí. Taky jsem tuhle blbost ze začátku dělala. Co jsem si mohla ušetřit nervů s hodinkama a pláčem.Budí se pouze děti, u kterých se předpokládá, že se hladem nebudí, např se žloutenkou nebo děti, které mají nízkou váhu nebo nepribiraji.

Ty jo četli jste ten úvodní příspěvek nebo jen nadpis? Paní v 19:20 h píše, že dítě naposledy kojila v 11 dopoledne a ráda je nebudit? Jako fakt je lepší nechat dítě celý den nekojit?
Můj syn by taky vydržel přes den i těch 6 hodin a neměl zloutenku ani žádný jiný předpoklad. Prostě jen hodně spinkal a byl nejedlik. Kdybych se řídila radou hlavně chudáka nebudit (a to i přes den?) tak to je podvyziveny a dehydratovany tvorecek.
Jinak Zakladatelko myslím na vás. My jsme se taky natrapili.

• Citovat
  • Upravit
46
26.3.21 22:12
@Anonymní píše:
Ty jo četli jste ten úvodní příspěvek nebo jen nadpis? Paní v 19:20 h píše, že dítě naposledy kojila v 11 dopoledne a ráda je nebudit? Jako fakt je lepší nechat dítě celý den nekojit?
Můj syn by taky vydržel přes den i těch 6 hodin a neměl zloutenku ani žádný jiný předpoklad. Prostě jen hodně spinkal a byl nejedlik. Kdybych se řídila radou hlavně chudáka nebudit (a to i přes den?) tak to je podvyziveny a dehydratovany tvorecek.
Jinak Zakladatelko myslím na vás. My jsme se taky natrapili.

Ano, prispevek jsem cetla. Pochopila jsem to tak, ze davala v 11, ve 14, v 17. To jsou presne rozestupy a otazka je jestli by se miminko nevzbudilo samo nebo pokud je extremne spave, pak bych samozrejme budila, ale to jsem v podstate psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
26.3.21 22:20
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
dneska jsem byla propuštěná z porodnice, kde mi celou dobu cpali do hlavy, že musím kojit každé 2-3 hodiny a 20-30 minut.;S malou jsme to dokonale dodržovali, ale musela jsem ji budit. Sama se vzbudila tak max. 2krát. No dneska v 11 dopoledne jsem naposled kojila (asi hodinu v kuse) v porodnici, dojeli jsme domu, vybalili veci apod. a bylo 14h, tak jsem malou budila a už se ji to nelíbí, prostě spinká a nechce. Je to mé první miminko, tak se bojim, abych něco nezanedbala. :,( Něco jsem do ni dostala v 17hodin, ale ona pořad spinká a nechce. Je unavená z cesty a když ji davam k prsu vyloženě odmítá a hlavně usíná.
jsou ji 3 dny. Ptám se tedy:
Budili jste novorozence, nebo jste nechali, ať si řeknou? Mám opravdu strach.. Mám ji nechat spinkat, nebo vzbudit a zase ji trapit nucením? :,(
Odpusťte prosim anonym, je to pro mě velmi citlivé.

Omlouvám se, pokud můj prvni příspěvek vyzněl necitelne. Snažila jsem se ho napsat obecně, kdy bych budila a kdy ne. Pokud miminko vůbec nejedlo, zalezla bych s ním do postele a neustále nabízela. Pozor na teploucko, pro deti, ktere maji tendenci usinat u kojeni muze byt lepsi moc nezakryvat behem kojeni. Muze pomoci pred kojenim prebalit, trochu ho to probere.

Pokud mate opravdu strach, vezmete telefon a zavolejte na sestinedeli, kde vas propousteli. U nas to tak aspon funguje.

Kdyz nic, ziskate vetsi jistotu nez tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.21 12:57

Holky bylo to jen ten jeden den, teď už se malá budi sama. V noci každých 4-5 hodin, přes den většinou tak každé 3 hodiny. Takže ji nechavam, at si řekne sama.
Dekuju všem za rady, zkušenosti. Byla jsem z toho vylekaná :mrgreen:.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
18177
27.3.21 13:05
@Anonymní píše:
Holky bylo to jen ten jeden den, teď už se malá budi sama. V noci každých 4-5 hodin, přes den většinou tak každé 3 hodiny. Takže ji nechavam, at si řekne sama.
Dekuju všem za rady, zkušenosti. Byla jsem z toho vylekaná :mrgreen:.
Zakl.

prima, že už jste v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí