Budoucí exekuce

25
2.2.23 22:36

Budouci exekuce

Dobrý den. Mela bych dotaz. Pokud tento měsíc nezaplatim splatky (nemám na ně, ale budu mít příští mesic), vyhrožují mi, že to předají exekučnímu soudu. Bohužel jsem porušila splátkový kalendář. Mohu se zeptat, co ne čeká po tom, co splátku nezaplatim? Vím, že mi můžou zastavit účet. Na ten mi chodi přídavky na 3deti, výplata a alimenty. Me otázky zni: co mám dělat, pokud mi vše na účtu zabaví? Dostanu se na ten účet, abych měla alespoň životní minimum pro mě a děti? Za jak dlouho mi ten účet zastaví? Dejme tomu, že 20.2.mam zaplatit určitou část, kterou nezaplatim. A poslední otázka: když dlužím např. 20tisic. Kolik po mě bude ten exekutor zhruba vymáhat? Děkuji mockrat za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35901
2.2.23 22:39

To záleží jakým vidřiduchům dlužíš :nevim: Jak to, že ti vyhrožují, když je teprve začátek měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.2.23 22:40

Neřeš to na interetu, vezmi papíry co máš a objednej se do dluhové poradny.

Adresář tady https://www.jakprezitdluhy.cz/…vych-poraden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.2.23 22:49
@Ou píše:
Neřeš to na interetu, vezmi papíry co máš a objednej se do dluhové poradny.Adresář tady https://www.jakprezitdluhy.cz/…vych-poraden

Já právě ještě žádné papíry nemám. Nic mě ještě nepřišlo. Ale měla jsem ten splátkový kalendář a když to teď nezaplstim, což nezaplatim, tak mi dají návrh na exekuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.2.23 22:51
@pikola píše:
To záleží jakým vidřiduchům dlužíš :nevim: Jak to, že ti vyhrožují, když je teprve začátek měsíce?

No provident… a pak tmobile… na obou věcech mám splátkový kalendář. Ale z providentu ne. To mi jen řekli, že pokud nezaplatim tento měsíc 10tisic, dají mě na exekuce. Poslední 3mesice jsem totiž platila místo 7tisic jen 3tisice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
2.2.23 23:10
@Nell102027 píše:
No provident… a pak tmobile… na obou věcech mám splátkový kalendář. Ale z providentu ne. To mi jen řekli, že pokud nezaplatim tento měsíc 10tisic, dají mě na exekuce. Poslední 3mesice jsem totiž platila místo 7tisic jen 3tisice

Takže to není, že bys nezaplatila poprvý, ty už v průšvihu jsi dýl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.2.23 23:16
@pikola píše:
Takže to není, že bys nezaplatila poprvý, ty už v průšvihu jsi dýl :roll:

No právě…poslední půlrok, co jsem se rozesla s přítelem který mě v tom nechal se ve všem plácam… hlavní jr pro me teď platit nájem a uživit děti… v březnu už peníze mít budu, to jr v pohode. Al enevim co ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
2.2.23 23:55
@Nell102027 píše:

Podle toho, co píšeš, tak bych být tebou počítala s exekucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.2.23 23:57
@Kipa22 píše:
Podle toho, co píšeš, tak bych být tebou počítala s exekucí.

Já vím. Počítám s ní. Jen mě zajímá, za jak dlouho na mě padne. Za jak dlouho mi vylezou na účet a jak to probiha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695
3.2.23 00:08
@Nell102027 píše:

Zavolej si tam a zkus s nimi dojednat splátkový kalendář. Je to už hodně let, ale jedna známá v Česku měla tehdy u Providentu velký dluh (tusím to maximum 50t), nechal ji v tom tehdy ještě manžel, ale vysvětlila jim svou situaci a dávala každý měsíc, co prostě mohla, i když to celý půlrok bylo jen 200-500 namísto původních několik tisíc. Jakmile se trochu zmátořila, tak dávala víc a nakonec to postupně zaplatila. Bez exekuce.
U tebe nemohou říct, že jsi neplatič, protože se snažíš splácet, i když v nižší výši. Zkus se tedy s nimi domluvit a do budoucna si pak raději sedni na ruce, než bys od nich vzala další půjčku. Já vím, je to snadné, rychlé, ale ty splátky jsou pak masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.23 00:10

Účet ti můžou odstavit hned jak dají vyrozumění bance, ty z účtu můžeš pak dostat životní minimum. Účet ti obnoví až to splatis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
3.2.23 02:36

No podle mne exekuci musí nařídit soud a to nějakou chvíli trvá…

• Citovat
  • Upravit
3957
3.2.23 07:44
@Andromeda81 píše:
No podle mne exekuci musí nařídit soud a to nějakou chvíli trvá…

Už v tom oboru nejsem x let, ale co vím, tak před několika lety proběhly nějaké změny a nařízení exekuce je už v režii exekutora, ale tohle nevím jistě.
Nicméně ještě před samotnou exekucí musí proběhnout soudní řízení o zaplacení dluhu (platební rozkaz, rozsudek, aj.), které se posílá dlužníkovi a k exekuci je přistoupeno, až když tento „plaťák“ nezaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2357
3.2.23 13:13

Jestli ještě nebyl soud a nejde o dluhy státním institucím, tak o exekutorovi a zablokovaném účtu nemůže být řeč. Aby mohl konat, musel by mít exekuční titul. Mnohem závažnější může být nedodržení původního splátkového kalendáře a účtování úroků z prodlení, které bývají extrémně vysoké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel