Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pokud má splátkový kalendář a splácí, tak do exekuce nepůjde. Jen si musí hlídat konec a pak si nechat potvrdit na pojišťovně, že celý dluh uhradil.
@Fiveone píše:
Pokud má splátkový kalendář a splácí, tak do exekuce nepůjde. Jen si musí hlídat konec a pak si nechat potvrdit na pojišťovně, že celý dluh uhradil.
Splátkový kalendář nemá, na pojišťovně mu řekli, že splátkový kalendář neposkytují
@Anonymní píše:
Splátkový kalendář nemá, na pojišťovně mu řekli, že splátkový kalendář neposkytují
Možná se něco změnilo, ale před pár lety ho moje teta u VZP měla.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebovala bych se poradit. Přítel má dluh u VZP, dělá 13.000,– + 6.000,– penále, splácíme to už rok. Od nového roku posíláme 1.500,–. S tím že já mám strach, aby na ten dluh nedali exekuci. Známá mi říkala, že když splácí, tak mu exekuci nedají, ale já mám strach neustále, nevíte jak to chodí? Za jakých okolností se dá exekuce?
proc jste nesahli do uspor a tech 18tis. nesplatili? proc jste to nechali zajit az do exekuce? vzdyt se to s nim potahne xy let, zadna vidina hypoteky ![]()
@markytka3 protože ti, co mají exekuce většinou žádné úspory nemají, žijí z ruky do huby a čekají, kdo se o ně postará.
@markytka3 protože ti, co mají exekuce většinou žádné úspory nemají, žijí z ruky do huby a čekají, kdo se o ně postará.
@Anonymní píše:
Tak na základě čeho to teda platí?
Pokud nemas splatkovy kalendar, tak penale uz davno nejsou jenom 6000 kc.
Mně to dali do exekuce i když jsem to splácela. Asi se jim zdály splátky nízký, těžko říct. Ale byly tak domluvené přímo se zaměstnancem VZP. To bylo na 21k. Potom cca +15k exekutor. Takže uvidíte, no. ![]()
Šmankote běžte se tam hned domluvit a zaplaťte to nejlépe rovnou. Půjčit si dvacet tyček někde od rodiny, které to budete bezúročně pár měsíců splácet (vzít si brigády) a vyřešeno. Ne se ještě rok klepat, jestli nedojde exekutor. Navíc když nemáte splátkový kalendář ani.
@mado píše:
jj klasicky white trash, ale snad nejsou takovi dem.nti, ze si nedomluvili splaceni rovnou s vzp a nechali to vyhnit do exekuce… vcera jsem videla nekde reportaz, ze temhle luzrum sebrali vice penez, protoze zakon zacal platit az po vyplaceni.., vsichni postizeni se tam rozcilovali, zadna sebereflexe, ze nekoho okradli
![]()
@markytka3 píše:
proc jste nesahli do uspor a tech 18tis. nesplatili? proc jste to nechali zajit az do exekuce? vzdyt se to s nim potahne xy let, zadna vidina hypoteky
Splatila bych fofrem jistinu a požádala o odpuštění penále.
Ahoj holky, potřebovala bych se poradit. Přítel má dluh u VZP, dělá 13.000,– + 6.000,– penále, splácíme to už rok. Od nového roku posíláme 1.500,–. S tím že já mám strach, aby na ten dluh nedali exekuci. Známá mi říkala, že když splácí, tak mu exekuci nedají, ale já mám strach neustále, nevíte jak to chodí? Za jakých okolností se dá exekuce?