Kolik platíte hypotéku 2023

Anonymní
29.1.23 10:47

Kolik platíte hypotéku 2023

Ahoj všichni, samozřejmě počítám, že jestli vůbec někdo budete odpovídat, tak pravděpodobně anonymně.:) Já to taky napíšu anonymně z pochopitelných důvodů. Důvod, proč se ptám je ten, že si chci utvořit představu kolik lidi dneska platí hypotéku, ideálně lidi, kteří si vzali hypo v posledních 2-3 letech, případně dopsat, pokud jste si hypo vzali třeba 10 let zpátky. Jen připomínám: Diskuze je dobrovolná, nikdo vás přispívat a sdílet tyhle věci nenutí. Chci prostě jen vědět, kolik je teď běžné/normální platit pro domácnosti hypošku.

Zajímá mě:

1. jaký máte úrok
  2. jaká je vaše měsíční platba hypotéky
  3. Na jak dlouho to máte?

Moje odpověď

1. kolem 2,4% s fixací na 10 let
  2. kolem 10 tis
  3. 30 let
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20906
29.1.23 10:49

A je zajímavý, že nepotřebuješ vědět ten absolutně nejdůležitejší údaj a to ten, kolik si brali hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 10:53
@Cenarius píše:
A je zajímavý, že nepotřebuješ vědět ten absolutně nejdůležitejší údaj a to ten, kolik si brali hypotéku.

Pokud někdo chce, tak ať to to klidně dodá. Mě prostě jen zajímá, kolik měsíčně ostatní domácnosti dají na hypo. Nic víc, nic míň. Smysl tvého rejpání nějak nechápu. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.23 11:16

1. Úrok necelých 1,4 % jsem zaměstnanec banky, takže máme jiné sazby, fixace na 8 let, fixovala jsem před 3 lety
2. Necelých 11 T v Praze, ale tenkrát byly ceny úplně jinde, dneska bychom si za tyto peníze nekoupili asi ani garsonku
3. Ještě přes 20 let (z 30), občas dám mimořádně splátku

• Citovat
  • Upravit
74217
29.1.23 11:35

K čemu je vlastně tahle anketa? Článek, reportáž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
29.1.23 11:42
@Anonymní píše:
Pokud někdo chce, tak ať to to klidně dodá. Mě prostě jen zajímá, kolik měsíčně ostatní domácnosti dají na hypo. Nic víc, nic míň. Smysl tvého rejpání nějak nechápu. :think:

Však ti to vůbec nic neřekne. Můžou dávat cokoliv, třeba 2500 nebo 50 000. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 12:00
@Kelsey píše:
K čemu je vlastně tahle anketa? Článek, reportáž?

Ach jo. Ani jedno. To by mě třeba i zajímaly další věci jako kolik si kdo půjčil a další podrobnosti. Chci prostě porovnat jak to mají ostatní domácnosti, kolik tak normálně lidi platí hypošku. Nevím už jak to mám formulovat, abyste to pochopili :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.23 12:02
@Anonymní píše:
1. Úrok necelých 1,4 % jsem zaměstnanec banky, takže máme jiné sazby, fixace na 8 let, fixovala jsem před 3 lety
2. Necelých 11 T v Praze, ale tenkrát byly ceny úplně jinde, dneska bychom si za tyto peníze nekoupili asi ani garsonku
3. Ještě přes 20 let (z 30), občas dám mimořádně splátku

Tak na Prahu je tohle hooodně dobrý. Gratuluju.:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.23 12:11
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, samozřejmě počítám, že jestli vůbec někdo budete odpovídat, tak pravděpodobně anonymně.:) Já to taky napíšu anonymně z pochopitelných důvodů. Důvod, proč se ptám je ten, že si chci utvořit představu kolik lidi dneska platí hypotéku, ideálně lidi, kteří si vzali hypo v posledních 2-3 letech, případně dopsat, pokud jste si hypo vzali třeba 10 let zpátky. Jen připomínám: Diskuze je dobrovolná, nikdo vás přispívat a sdílet tyhle věci nenutí. Chci prostě jen vědět, kolik je teď běžné/normální platit pro domácnosti hypošku.

Zajímá mě:

1. jaký máte úrok
  2. jaká je vaše měsíční platba hypotéky
  3. Na jak dlouho to máte?

Moje odpověď

1. kolem 2,4% s fixací na 10 let
  2. kolem 10 tis
  3. 30 let

Urok nyni 4,8 %
Mesicni platba: 20,5 tisic
Do kdy: do duchodu, do nasich cca 65 let :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.23 12:12

My máme hypotéku za 2,4 úrok, fixace na pět let, splácet budeme 30 let se splátkou 20000 měsíčně. Brali jsme si 4,8 mil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.23 12:21

Úrok 1,36 u sfpi (vyřízeno 12/21)
fixace 5 let
Zatím splácíme jen úrok z vyčerpané častky, tj. cca 1600/měsíčně. Ještě budeme 1,2 mil. čerpat, a potom začne teprve splátka úvěru.
Máme to na 20 let.

• Citovat
  • Upravit
408
29.1.23 12:31

Brala jsem si sama hypo na dům 2 mil, splátka 9tis, úrok 2,3%, fixace 5 let, 25 let. Pár set tisíc jsem měla svých jako akontace.

Bylo to těsně před tím zvyšováním 3 roky zpět. Dům je velký 200m2 v dobrém stavu. O rok později se ten samý vedle prodával už za 5 mil, tj dvojnásobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 12:45
@Anonymní píše:
Tak na Prahu je tohle hooodně dobrý. Gratuluju.:)

Vím a to máme 3 kk v novostavbě

• Citovat
  • Upravit
1106
29.1.23 13:32

1. Úrok 2,3%
2. Měsíčně necelých 5 tisíc
3. Ještě přes 20 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 18:12

Taky me zajima, k cemu to ma byt.
Ja bych mohla rict urok 2,6 % a splatka 7,8t jeste devet let fixovana a taky 16,5t jeste pet let fix.
A ted co z toho vykoumas?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel