Exekuce na účtu.... netuším

Anonymní
1.2.23 19:47

Exekuce na účtu.... netuším

Prosím pomoc. Máme s mužem dva účty. Na jeho chodí vždy jen výplata a ta se přepošle na můj… z něj už fungujeme celý měsíc.
Nevím co mě dnes trklo koukla jsem k němu na účet.. ač tam měla prostě být nula, A ono červené -800Kč a zpráva z banky o exekuci na účtu… něco o úrokách, a že se může částka zvyšovat… nebo co… Je to od celního úřadu. Absolutně netušíme o co jde. Vždy vše platíme hned. Zítra bude volat co se stalo na celní úřad.
Ale bude ten dluh „jen“ těch 800Kč?? Kdyby šlo o vyšší částku blokli by to na účtu hned vše?? Chápu to dobře?? Nikdy jsem nic takového neměla. a jak s tím účtem??On je ted bloklý?? Příjde mu tam výplata za cca týden… bože můj.. exekucí jsme nikdy neměli.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
526
1.2.23 19:58

Teď hned si otevři TENTO odkaz. Zaregistruj se a do pěti minut budeš vědět jestli ty nebo muž máte exekuci a od koho a proč. Stojí to tuším kolem 60 korun za jednoho. A budeš vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
1.2.23 20:00

A to nemáte 800 stovek co byste hned poslali? Proste je vložte v bance na účet a dejte v bance příkaz k úřadě toho dluhu :nevim: ale nejdřív si teda zavolej oč jde, není možný mít exekuci a nevedet o tom, musela by vam přijít nějaká oznámení předem, exekuce je až poslední řešení, když lidi dělají mrtvé brouky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
1.2.23 20:04
@Anonymní píše:
Prosím pomoc. Máme s mužem dva účty. Na jeho chodí vždy jen výplata a ta se přepošle na můj… z něj už fungujeme celý měsíc.
Nevím co mě dnes trklo koukla jsem k němu na účet.. ač tam měla prostě být nula, A ono červené -800Kč a zpráva z banky o exekuci na účtu… něco o úrokách, a že se může částka zvyšovat… nebo co… Je to od celního úřadu. Absolutně netušíme o co jde. Vždy vše platíme hned. Zítra bude volat co se stalo na celní úřad.
Ale bude ten dluh „jen“ těch 800Kč?? Kdyby šlo o vyšší částku blokli by to na účtu hned vše?? Chápu to dobře?? Nikdy jsem nic takového neměla. a jak s tím účtem??On je ted bloklý?? Příjde mu tam výplata za cca týden… bože můj.. exekucí jsme nikdy neměli.

Pokud to došlo do exekuce tak pokud jste se v poslední době nestěhovali či nemenili adresu tak vám muselo přijít něco písemně exekuce je až poslední možnost vymáhání dluhu a není z cista jasna :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 20:08

O exekuci se vždy dává vědět a pokud nevíš, poví ti to i dané bance (majiteli bloklého účtu)
Takhle to vypadá, že manžel něco tají :think: nezatajil ti nějaký problém, došlou poštu?

Hlavně to řešit a zjišťovat, protože jste manželé a pokud nejsou peníze u jednoho, pujdou po penězích druhého a blokace nastane taky dost rychle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.23 20:09
@Kriss Tina píše:
A to nemáte 800 stovek co byste hned poslali? Proste je vložte v bance na účet a dejte v bance příkaz k úřadě toho dluhu :nevim: ale nejdřív si teda zavolej oč jde, není možný mít exekuci a nevedet o tom, musela by vam přijít nějaká oznámení předem, exekuce je až poslední řešení, když lidi dělají mrtvé brouky :think:

Samozřejmě že mám 800Kč… příšla i nějaká zpráva od banky, ji musím napsat zda mají tu exekucí uhradit.
A opravdu nepřišlo žádné oznámení, žádná upomínka..nejsme si vědomí ani žádné pokuty ničeho!!! Prostě nechápu!!! @JiříkMazlík Neee neměnili adresu!!! Bydlíme tu na stejné adrese asi 8 let, muž tu má trvalý pobyt asi 2 roky!!! opravdu nic nic nic.. ani dopis o pokutě, ani vymáhání, ani upozornění. Najednou blokace na účtu. O to více to prostě nechápu.
My vše vždy řádně platíme.. neděláme mrtvé brouky!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.23 20:10
@Anonymní píše:
O exekuci se vždy dává vědět a pokud nevíš, poví ti to i dané bance (majiteli bloklého účtu)
Takhle to vypadá, že manžel něco tají :think: nezatajil ti nějaký problém, došlou poštu?Hlavně to řešit a zjišťovat, protože jste manželé a pokud nejsou peníze u jednoho, pujdou po penězích druhého a blokace nastane taky dost rychle.

V bance jen že je to od celního úřadu!!! Netají mi manžel určitě nic. Poštu vybírá ještě většinou tchýně a dává mi ji na botník… čtu a otvírám i jeho poštu. Na 1000% netají nic. U nás mám na starost finance já. On se přizná i když má pokutu nebo tak…

• Citovat
  • Upravit
3598
1.2.23 20:11

No je to divné :nevim: čuchám smrad že muž něco tají může to být klidně dluh starý pár let a teď ho to dohnalo :nevim:
Proto je dobré mít datovou schránku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
1.2.23 20:12

Podívej se do toho online rejstříku. Můžeš normálně zadat jméno i muže a vyjede ti případná exekuce u něj. Tohle „co když“ je v podstatě zbytečné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 20:14
@JiříkMazlík píše:
No je to divné :nevim: čuchám smrad že muž něco tají může to být klidně dluh starý pár let a teď ho to dohnalo :nevim:
Proto je dobré mít datovou schránku ;)

Nee na 100000% muž nic netají!!! On je 2,5 roku po insolvenci… kterou má řádně ukončnou a je opravdu poučen a proto i mám na starost veškeré naše finance. a přece by těch dopisu bylo více, nee? pokuta, vymáhání… varování nebo nevím… to by tu neutajil.. jak říikám schránku vybírá tchýně.. i poštu přes poštačku… ona je doma celý den.

• Citovat
  • Upravit
66816
1.2.23 20:16
@JiříkMazlík píše:
Proto je dobré mít datovou schránku ;)

bingo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
1.2.23 20:17

Pár let jsem pracovala v bance. Od celního úřadu to v drtivé většině případů byla pokuta za rychlost nebo parkování. Oni pošlou nejdřív příkaz do banky a pak teprve oznámí blokaci vám, to je normální postup. Ale ta pokuta teda měla přijít, nemohlo se stát, ze jste na ní zapomněli? Blokují jen těch 800, takze i kdyby přišla výplata dnes, tak s ni můžete disponovat, jen se disponibilní zůstatek poníží o tu částku blokace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598

A neobjednali jste něco ze zahraničí a clo a daň třeba neuhradili? :nevim:
A kvůli čemu měl kdysi insolvenci? To musel mít dluhy pěkné že to zkoncilo až takhle :nevim: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
@Anonymní píše:
Nee na 100000% muž nic netají!!! On je 2,5 roku po insolvenci… kterou má řádně ukončnou a je opravdu poučen a proto i mám na starost veškeré naše finance. a přece by těch dopisu bylo více, nee? pokuta, vymáhání… varování nebo nevím… to by tu neutajil.. jak říikám schránku vybírá tchýně.. i poštu přes poštačku… ona je doma celý den.

dej na @EvaEpic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 20:18
@Anonymní píše:
V bance jen že je to od celního úřadu!!! Netají mi manžel určitě nic. Poštu vybírá ještě většinou tchýně a dává mi ji na botník… čtu a otvírám i jeho poštu. Na 1000% netají nic. U nás mám na starost finance já. On se přizná i když má pokutu nebo tak…

Já bohužel zažila situaci, kdy přišly dopisy, které jsem nechápala a netušila o co jde. Nikdy jsem nedlužila, neviděla tyhle obálky, neznala o co jde. Za pár dní blokace účtu a postupně mi vybral exekutor všechno, doslova vše (fondy, akcie, uspory)…soudy se táhly více jak rok, ale dobrala jsem se práva. Ale to je jiný příběh.

První je třeba vyloučit, že někdo lže, tají, to je bohužel častý problém. Pokud je to o. k. tak zjišťovat a řešit. V případě nutnosti jsou i dostupné občanské poradny, kde pomůžou s papírováním nebo radou. Držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel