Budoucí maminky prosinec 2013
- Otevřená skupina
Pro všechny, které letošní Vánoce překvapí kromě dárků pod stromečkem i narození potomka! Přidejte se do diskuze všechny, které máte TP Prosinec 2013!
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (59)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Budoucí maminky prosinec 2013
Sdílení rad, informací a zkušeností pro všechny maminky, které mají termín porodu v prosinci 2013!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj
Tak jsem tady, zatím teda asi jen já
Jaký máš termín porodu? Mě to podle UT vychází na 17.12 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, to jsem ráda, že se někdo přidal. Mě jinde neposílali pozvánku, tak jsem založila tuto skupinu
Já mám termín porodu podle ms 28.12. Ale podle ovu myslím, že to bude tak akorát na ty vánoce! Já teď čekám první mimi, tak jsem ze všeho trochu vykulená
A tobě už to šlo podle UZ určit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě to podle menstruace nesedělo, otěhotněla jsem přes antikoncepci, takže Dr. říkala, že to je přesnější podle UT. Teď jsem v 10 tt. Já čekám také své první mimi
Ani mi nemluv, já jsem z toho taky celkem vykulená. Jak lze poznat, zatím jsme to s přítelem neplánovali. Ale když to tak je, tak to tak asi má být, říkám si. Každý den se těším víc a víc. No a co? Jak ti je? Bývá ti špatně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to jste teda měli velké překvapení!!
My jsme si mimi plánovali. No i když plánovali. Je mi 27, tak jsme si řekli s manželem, že to nebudeme hrotit a prostě uvidíme, kdy se nám to povede a povedlo se napoprvé! Takže jsme byli taky překvapení
Ale zatím si to těhotenství moc neužívám. Jsem teď v 9 tt a hned ve 4 tt jsem dostala na 14 dní průjem, a když jsem se jej konečně zbavila, tak od 6 tt je mi špatně!
Naštěstí nezvracím, ale nemám k tomu daleko. Od rána do večera je mi zle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to bylo překvapení
Přítel je z toho v šoku ještě teď, mi tak připadá
No mě je 24, takže si říkám, jsou mladší maminy a zvládají, tak to musíme zvládnout taky. A taky jsme spolu už 8 rok, takže nějaký ten posun ve vztahu, asi taky není na škodu
No já si to taky moc neužívám, mě zase trápí opačný problém (zácpa), pořád mám nafouklé břicho jak balón. Jinak špatně mě je taky, jak kdy. Dnes musím zaklepat, že je to o. k.
Jiank
minimálně 3× týdně, takže taky nic moc
Ale snad se to uklidní. A odkud jsi? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to je dobré, že jste spolu už tak dlouho. Aspoň můžete být rádi, že jste oba zdraví a nemáte s otěhotněním problém
Já jsem četla, že zažívací problémy přejdou ve 12 tt, tak už to skoro odpočítávám! Jediné co teď zvládám je ráno jet autem do práce, tam sedím a trpím a pak autem z práce a ležet
Naštěstí manžel teď převzal domácí práce na sebe!
Já jsem z Prahy. Teda původně jsem z Olomouce, ale už 8 let jsem v Praze, tak tady mám doktora a rozhodli jsme se, že tady budu i rodit. Odkud jsi ty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodný manžel. Taky jsem teď hodně unavená a snad to v tom 12 tt všechno přejde. Moje mamka říkala, že jí bylo špatně celé těhotenství
Tak doufám, že to není dědičné
Já jsem z Opavy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mojí mamce v těhotenství nebylo vůbec nic! Ta skoro ani nevěděla, že je těhotná. A mně je dost špatně, tak to dědičné určitě není
A co tvůj doktor? Kdy jsi u něj byla poprvé? Já právě šla poprvé ve 4 tt, protože jsem slabě špinila a to tam krome váčku nebylo nic vidět. Pak jsem šla v 7 tt a to už jsem tam měla vidět i srdíčko
Ale mám tam i malý hematom a právě jsem začala před víkendem zase špinit malinko, tak jsem z toho celá nervózní. Jsem objednaná k doktorovi zase na středu, ale připadám si blbě, že hned plaším a se vším ho otravuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem byla poprvé v 6 tt a byl tam jen váček. Pak jsem šla až v tom osmém a už šlo vidět i srdíčko, dostala jsem průkazku a doktorka říkala, že je vše v pořádku. Teď tam jdu 28.5., tak jsem zvědavá. Už máš fotku? Hodně holek už má, ale já furt nic. Tak si teď řeknu. Minule mi doktorka ukazovala nožky, ruce… ale já to sama nepoznala
Jsem v tom zatím amatérka. No a na screening už jsi dostala doporučení? Nemusíš si připadat blbě, je jasné, že člověk má obavy. Ale co jsem tak četla, tak lehké špinění je v tomto týdnu normální. I když musím zaklepat, já jsem nešpinila vůbec. Ale to má asi každý jinak. Já mám zase slabé bolesti v podbřišku, občas
Tak mám taky divný pocit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dostanu průkazku až po tom velkém screeningu ve 12 tt. Teď jsem dostala od doktora jenom těhotenský plán, kdy mě jaké vyšetření čaká. Po 10 tt jdu na krev a pak teprve se objednám na velký ultrazvuk na screening na 12 tt. Mně zatím doktor ukazoval jenom hlavu, srdíčko a tělo. Ale i tak jsem tam nic moc neviděla
Ale fotku mi taky ještě nedal
Říkal, že ve 12 tt budu mít fotek až až. Oni mi tam můžou nahrát i 3D/4D video na CD (sice za 1200! ale asi si ho koupím
). Jinak vůbec zatím nepřibírám. Já jsme teda normálně dost hubená, ale příjde mi, že spíš hubnu než přibírám! Na břichu nejde ještě nic vidět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt? Tak to je super, to video
O tom jsem ještě neslyšela
Já jsem taky ještě moc nepřibrala, ale někdy mám tak nafouklé břicho, že si připadá jak v pátém měsíci
Taky jsem štíhlé postavy, takže to moc vidět ještě nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já si právě už říkala, jestli se tam ten chudáček nemačká, ale když má jenom pár mm, tak asi ne
Jedna moje kolegyně, co je těhotná, tak má soukromého gynekologa a ten jí dává videa i z těch normálních ultrazvuků. Tak má hezkou památku
A už jste to všem řekli? Ty už pracuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To asi ne, je přece jen maličký/á
Já mám státní gynekoložku, starší paní, takže bude mít asi i starší mašinu
Ale zkusím se jí na to zeptat. Zatím jsme to řekli jen rodičům, bráchovi a mé nejlepší kamarádce. Nikdo jiný to zatím neví. JJ pracuji už čtyři roky. S tím mám právě taky trochu problém, kdy to říct. Co vy? Komu vy jste to řekli? popř. v práci? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já to měla jasné. Pracuji totiž v laboratoři, takže jsem to musela říct hned, abych šla do kanceláře a nedělala s těma škodlivýma látkama. Takže u mě v práci už to vědí. Ale kdybych pracovala normálně v kanceláři, tak bych to tajila, dokud to těhotenství nebudu mít „jisté“ (do 3 měsíce). A pak bych to asi řekla, aby mohli začít řešit náhradu a tak. U nás to zatím ví jenom moje rodina a mé nej kamarádky. Ale teď o víkendu jedeme k manželovým rodičům na oslavu a vzhledem k tomu, že nebudu pít alkohol, bude mi špatně a budu unavená jim to asi budeme muset přiznat
Tak snad to nezakřikneme!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Kamijjka , 7.9.22 21:30
- Milie876 , 7.8.21 08:03
- Lucky1602 , 21.5.20 20:59
- Lada84 , 15.6.18 19:07
- Ivcaa01 , 1.6.18 20:01
- Verunka.T , 23.2.18 22:54
- šmoulililinka , 30.9.16 21:07
- Marťulin89 , 7.5.16 20:33
- Fitmamka , 7.5.16 07:32
- Lililil , 16.4.16 09:36
- myskalucka , 15.4.16 18:58
- frasis , 4.12.15 17:42
- amaenula , 9.11.15 18:43
- monikek , 4.9.15 19:55
- oniaja , 25.8.15 22:38
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Kupujete darky lidem, kteri vam ne?
- 2.10.26 16:26
- Hanča1234
- 3
Bolest s boulí v oblasti hýžďí
- 2.10.26 15:57
- stinga
- 5
Jak rodiče řeší zdravotní potíže dětí –...
- 2.10.26 16:28
- Andyss
- 10
Červené dlaně dole
- 2.10.26 15:07
- Evkad
- 2
Výčitky z nevěry
- 2.10.26 16:18
- ArcanaLuna
- 17
Panicky strach a stres před dovolenou z...
- 2.10.26 12:16
- TaLucie
- 8
Odstranění mandlí a antibiotika, zákrok
- 2.10.26 11:28
- Lil Kitkatt
- 2
Mám pocit, že nevím kam dál
- 2.10.26 15:57
- Parvaneh
- 10
Foto: Tip na pohlaví miminka
- 2.10.26 16:18
- Selina11
- 9
1.screening- špatné výsledky a nadbytečný...
- 2.10.26 16:31
- Michelle_M
- 29
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 2.10.26 16:45
- sirikit
- 135611
Moje levná cesta
- Snopy123
- 8925
Sešívaná rodina- společné bydlení a...
- zmrzka35
- 142
Práce noční směny v těhotenství
- 2.10.26 16:44
- Kriss Tina
- 67
Pro katoličky: antikoncepce, ochrana
- 2.10.26 16:42
- eumedon
- 136
Panicky strach a stres před dovolenou z...
- 2.10.26 16:41
- alialiali
- 9
Manželovi vadí, že vydělává víc než já
- 2.10.26 16:40
- ibis
- 99
Máte povahově raději muže nebo ženy?
- 2.10.26 16:39
- Bytsamsebou
- 112
1.screening- špatné výsledky a nadbytečný...
- 2.10.26 16:31
- Michelle_M
- 29
Jak rodiče řeší zdravotní potíže dětí –...
- 2.10.26 16:28
- Andyss
- 10