Budoucí samoživitelka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27873
6.5.26 22:45
@Al35 píše: Více

přečti si na co jsem reagovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
6.5.26 23:00
@Taara69 píše: Více

Děda a strejda není táta. Táta je jen jeden. Jako máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
6.5.26 23:04
@Černá Madonna píše: Více

Asi jsem nebyla dostatečně pozorná, jak se do diskuze vracím…

Na tenhle problém mám jasný názor a už vypínám upozornění :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17399
6.5.26 23:31
@Klávesa289 píše: Více

To je sice pravda, ale v některých případech je mnohem lepší a užitečnější takový milující děda nebo strejda, než táta, který na svoje vlastní dítě, s prominutím, se.re.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
7.5.26 22:49

@Klávesa289 - no, to možná ano, v ideálním případě, dcery kamarádka již má třetího „tátu“ - prvního si příliš neužila, odešel, když ji byly 2 roky a od té doby ho neviděla (alimenty posílá pravidelně, ale z Austrálie), další vydržel déle, pak ho naštěstí zavřeli, jinak by možná byla i bez maminky a současný taky není žádná výhra. Z každého toho vztahu má její matka dítě, takže si nemohou dovolit téměř nic a na školní výlety jezdí jen díky paní učitelce, která potřebnou částku doplatí. Ano, ale na rozdíl od mé dcery, má toho svého jedinečného tátu, kterého 8 let neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.26 15:48

Mě by zajímalo když se tatínek vytratí před porodem nebo nemá zájem jak sr to pak vysvetluje tomu dítěti? protoze pak se zepta proc nema tatinka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5554
13.5.26 15:59
@Taara69 píše: Více

Kamarádka je podle popisu běhna, co dá každýmu a pak se diví. Chudáci děti a chudáci nedobrovolní sponzoři jejích sociálních dávek. Takovým na. kakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
13.5.26 16:08

Dítě k tomu přijde tak, že bude naživu, bude mít milující matku, která jak píše, je finančně zajištěná. Dítě pak bude žít svůj život. Otec někde taky bude a až se děcko vyloupne, často si otec vzpomene a stará se jaksi.
(Trochu to na mně působí, jako že když jeden rodič náhodou zemře, má se pro jistotu preventivně zahubit i potomstvo?) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
13.5.26 16:23

Trošku mi nesedí, že 8 let neplodnost, a pak 2× otěhotníš, a jednou i přes tělísko. Ale na epipi je všechno možné Otec dítěte ví o tom, že jsi těhotná? Budeš ho uvádět jako otce v RL?

• Citovat
  • Upravit
2887
13.5.26 16:30
Četla jsi ten úvodní příspěvek pořádně? Zakladatelka napsala:

„Letos v lednu jsem neplánovaně otěhotněla, ale asi ze šoku a z přesvědčení, ze děti opravdu nechci sem to dala pryč. Dala si tělísko, to se posunulo a ja byla tehotna znova (aktuálně 10tt).“

Ona se neptá, jestli má za těchto okolností dítě počít. Ona už těhotná je. Otěhotněla neplánovaně, posunulo se jí tělísko. Nepořizuje si dítě úmyslně jako hračku.

@Klávesa289 napsala:
„A jak k tomu přijde to dítě?“

To se zeptej toho otce. Ten by se měl zachovat jako správný chlap a být dítěti otcem, i když se zakladatelkou spolu nebudou žít. Ale pokud nebude chtít, nikdo ho nedonutí, bohužel.

@Klávesa289 dále napsala:
„Nechá zapsat? On sám musí dojít na matriku a podat prohlášení, že je otec. Jinak ho zapsat nelze.“

Tohle @Černá Madonna ví. Nemyslím si, že je nutné pokaždé vypisovat, že musejí rodiče na matrice podepsat souhlasné prohlášení o otcovství, nebo, pokud otec nebude chtít, jak napsala správně @stinga, může matka podat návrh na určení otcovství k soudu. Tak jako tak, pokud bude matka chtít, aby otec v RL byl, nástroje na to jsou. I pokud by tam chtěl být otec přes nesouhlas matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
13.5.26 16:35

Jsem jedno z dětí bez otce - a rozhodně bych dala přednost tomu se narodit bez otce oproti tomu se nenarodit vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
13.5.26 16:38
@Zvedava1 píše: Více

Osobní zkušenost nemám, ale vím o případech, kdy se partnerům/manželům nedařilo počít a po rozchodu brzy jeden počal a druhý časem, až našel správný protějšek. Prostě asi někdy nejsou dva lidi spolu kompatibilní ke zplození dítěte a s někým jiným to jde hned - i neplánovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17399
13.5.26 17:16
@…mišíček18.5 píše: Více

Tak v takové situaci jsem přímo nebyla, ale myslím si, že to dítě už od malička vnímá to, že vyrůstá jen s maminkou… Teda pokud mu ona nenajde jiného „tatínka”, který ho přijme za své.
Jinak bych řekla, že když to dítě toho otce nemá a nikdy ho ani nepoznalo, tak mu vlastně asi ani nechybí. Těžko říct…
A kdyby se začal časem ptát, tak bych mu řekla pravdu. Určitě bych mu neříkala, že neexistuje nebo že zemřel, když by to nebyla pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
13.5.26 17:51
@Černá Madonna píše: Více

Nevím, jak to mají jiné děti, ale moje dcera se začala ptát na tátu, až když začala chodit do školky (šla tam ve 4 letech) a všímat si, že jiné děti ho mají. Jako věděla od malička, že tatínka má, ale byl to pro ni spíš nějaký abstraktní pojem. Měla (a pořád má) dědečka (a i pradědečka do svých 21 let), takže mužské vzory měla a neřešila to. Až právě v té školce, kde se o tom asi i víc bavili, viděla to kolem sebe a tak. Asi v 5 letech to bylo opravdu silné. Potkala jsem třeba nějakého známého, kterého neznala a tykala jsem si s ním a jí se úplně rozzářily oči a nadšeně se mě pak ptala: „To byl můj tatínek?“. Naštěstí až potom, co jsme se rozloučili. Špatně to nesla i na druhém stupni ZŠ, když v AJ probírali rodinu. Jedné spolužačce tatínek zemřel a jak brečela, „strhla“ dceru sebou.

Vždycky jsem jí říkala, že tatínka má. Jen má plno práce, takže nemá čas za ní přijet. Musí vydělávat penízky, aby nám je mohl posílat. Že je to ve skutečnosti almužna, jsem jí neříkala.

Taky bych jí nelhala, že neexistuje, nebo dokonce, že zemřel 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17399
13.5.26 20:24
@Prelesta píše: Více

Hmm, tak to mě opravdu moc mrzí, že až takové to u vás bylo. :hug:
Myslela jsem, že si ji její tatínek brával ještě jako malou, i když vám to nevyšlo…
A až potom později, postupem času, začalo skoro všechno tak nějak uhasínat, asi tak jak to bylo tenkrát u nás. :?
Bohužel, děti za nic nemůžou a přesto to většinou nejvíc odnesou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí