Budoucí samoživitelka

1
5.5.26 21:15

Budoucí samoživitelka

Ahoj holky, asi potrebuju trochu podpořit.

Byla jsem 8 let neplodna, IVF nešlo, problémy všude.

Letos v lednu jsem neplánovaně otěhotněla, ale asi ze šoku a z přesvědčení, ze děti opravdu nechci sem to dala pryč. Dala si tělísko, to se posunulo a ja byla tehotna znova (aktuálně 10tt).

Najednou sem se zacala těšit, byla sem rada, ani by me nenapadlo dát to pryč, asi to byl osud.

Ale otec, nežijeme spolu, nejsme spolu, asi mi nasadil růžové brýle. Ale sem na to sama, nema kapacitu kvůli práci a opravdu to došlo do bodu. Kdy sem přestala vůbec věřit, ze by tu pro me byl ať už během těhotenství, nebo az se to malé narodí.

A ja se ptám, vy, co jste na to zůstaly samy, zvládli jste to? Co vam pomohlo. Mam ted před sebou takovou slepou ulici a nevim co se mnou bude. Finance a bydlení je to nejmenší, spis ta psychika, ze je člověk sam s malým.

Dekuju za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2776
5.5.26 21:56
@Lena495 píše: Více

Budeš ok. Děťátko si budeš užívat a nikdo Ti do výchovy nebude mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
5.5.26 22:12
@884135 píše: Více

A jak k tomu přijde to dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
5.5.26 22:18
@884135 píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
5.5.26 22:25

Pokud máš vyřešené finance a bydlení, tak je to v pohodě. „Otec“ dcery se vytratil ještě než se narodila, ale rozhodně ji to nijak nepoznamenalo. Důležité je zázemí a ano, já oceňuji, že mi do výchovy nikdo nemluvil, přátele a rodina mi zůstaly a opravdu, to dítě za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.5.26 00:51
@Klávesa289 píše: Více

Jak k tomu přijde to dítě? Snažím si tu otázku nějak přeložit. Nějak se mi tomu překladu nechce pořád věřit.

Když do toho zapojím realistický pohled k čemu dítě přijde. Rozšíří řadu dětí z neúplných rodin, která se blíží k číslu 400 000 v procentech to bude dost přes 20% možná i 25%. Takže můžeme tvrdit, že v dnešní době docela normální situace (neříkám, že je to správné), ale není to žádné vrozené stigma.
Když na misky vah dám proti, že přijde taky k milující matce můžu mu s čistým svědomím přát jenom hodně zdraví.

Být po osmi letech neplodnosti těhotná je štěstí, zázrak. Jedno jak to budeme nazývat. A to jsem nezmínil tu proměnnou, že se jednou táta objeví. Sice nebude biologický, ale i takový může být fajn táta.

Takže zakladatelko @Lena495 užívej si to, těš se na miminko, buď pozitivní a hlavně buď skvělou matkou, když jsi dostala takovou šanci. Strašák financi a bydlení není a chlap/táta bude. Nevidím důvod před sebou vidět slepou ulici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.26 06:34

Můj muž je jedno z dětí bez otce. Viděl ho naposledy když mu byl asi rok. Možná min. Toho chlapa nikdo neviděl téměř čtyřicet let. Byť bydlí ve stejném městě. Tchýni bylo něco málo přes dvacet když se narodil. Pomáhali ji rodiče, občas strýc a teda. Ti měli podobně staré děti. Jinak žili sami.
A teda na polovice nevidím žádné velké trauma z toho, že žil jenom s matkou.

Jedna z nich spolužaček, taky žije jen s matkou. Jsou ale na sebe neuvěřitelně fixované a nikoho si k sobě nepustí. Spíš teda ta matka. Kamarádka se o ní stará. Nemá práci, partnera, děti nic. Matka ji nic nedovolí. A tak tam spolu nějak válci. Vlastně ani kamarády nemají. A to je strašně smutný…

• Citovat
  • Upravit
12569
6.5.26 06:40

@884135
Dite si uzivas jen kdyz jsi financne zabezpecena aby ses o nej dokazala postarat, vychovat, jinak se nestane zadny zazrak, ty sama se budes muset starat, takze to bude slozitejsi.. Jinak to jsou kecy kleci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27615
6.5.26 07:05
@JoHoP píše: Více

realistický pohled není to že sem dáš statistiku o neúplných rodinách, realisticky dítě přijde o peníze z výživného, matka přijde o peníze z výživného, přijde o prarodiče kteří by mohli mít zájem, přijde o informace o anamnéze ze strany otce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
6.5.26 07:49

Rodiče si nevybereš. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56014
6.5.26 08:55
@Lena495 píše: Více

Hele, mas rodinu, rodice? Zvkadnout se da cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
6.5.26 08:56
@ka2ka píše: Více

Já neříkám, že je to OK, ale vážně jsem nepochopil, kam ta otázka směřuje. Pokud by se za ní mělo skrývat, to, že má zakladatelka jít na interrupci musel jsem reagovat. Jinak bych v takovém ženském „těhotenském“ tématu ani nereagoval. Jako pragmatický chlap jsem čísla použil jen jako ukázku toho, že nejde o žádnou životní tragédii, která tě přivedla do slepé ulice. Ano, anamnéze ze strany otce je ta nejčernější část, ale jediný co můžeme, popřát dítěti je pevné zdraví a to jsem udělal.
Myslím si, že zakladatelka teď především bude potřebovat podporu, to že to není optimální, ví sama moc dobře. to by sem takový příspěvek ani nedávala. Ani naznačení, že by si to dítě nechala vzít, mi nepřijde v pořádku. Jestli by v budoucnu, něčeho mohla litovat tak právě takového rozhodnutí. Její lednový rozhodnutí naprosto nechápu.
Mimochodem, nikde není napsáno, že otec neexistuje a nebude existovat. Jen spolu nejsou a pravděpodobně nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
6.5.26 18:08
@JoHoP píše: Více

Víš, dítě je miminko rok. Tři roky batole. Pak začne myslet. Pořídit si dítě jako hračku, protože chci a chci, bez otce, být dobrovolně „samoživitelka“, považuju za hodně nevyzrálé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
6.5.26 18:10

tak ale ona si dobrovolně nepořídila dítě jako hračku, po x letech neplodnosti je letos už podruhé těhotná, první těhotenství dala pryč, kolikrát asi se tento v podstatě zázrak přírody zopakuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
6.5.26 18:12
@stinga píše: Více

O to to je horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...