Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mazala jsem úplně od začátku Elancylem, pak od 20 tt cca Bepanthenem na střídačku s Bi oil, ale ten mi nevyhovoval, byl moc parfemovany na můj tehotensky nos a vadilo
mi ulepeni..ted u
druhého zatím nemazu ničím, ale slavnostně
jsem si do koupelny dala
Bepanthen..uvidíme, jak
dopadnu
tentokrát..bricho roste
závratnou rychlostí a v
10 tt mám bricho jako
dříve ve 20 tt
Příspěvek upraven 29.11.15 v 22:05
Taky mám strie z puberty a v prvním těhotenství žádné nepřibyly, přestože jsem mazala velmi sporadicky a úplně čímkoliv (krém na ruce, sádlo, tělové mléko). Přibrala jsem 9kg a bříško jsem měla malé. Z druhého těhotenství mi zbyla na památku jedna strie na břiše o délce asi 1,5cm a je docela roztomilá
Přibrala jsem zase 9kg (dokonce ze stejné výchozí váhy), ale břicho jsem měla o dost větší než s prvním a nemazala jsem skoro vůbec (tak jednou týdně a až hodně ke konci těhotenství). Ale jak píšou holky, každý to má jinak - někdo maže a praská a někdo nemaže a nic.
Asi osm mesicu bez strii a v devatem a po porodu jsem popraskala i na mistech, kde jsem netusila, ze je to mozne
hormony a zavodneni jsou svinky.
mazala jsem poctive od tretiho mesice dvakrat denne. jediny stesti, ze me strie blednou, takze nejdou uz vubec videt (jo po zkoumani by ale kazdej nasel).
ale urcite mazat. olivovej olej, kremy s vitaminem E…kolikrat pomuze to nejobycejnejsi nez reklamni trhaky. hlavne to poradne vmasirovat do pokozky a jakmile pozdeji budes cejtit treba svedeni kuze na brisku, okamzite poradne mazat a mazat.to znamena, ze je kuze sucha a hodne se uz napina. Prsa, brisko, boky, zadek, vnitrni strana stehen. ![]()
Já nemazala, první těhotenství bez strie přibrala jsem 27, za to druhý těhotenství běs, strie všude, i na prsou a to jsem poctivě mazala, jinak mě to pnulo ![]()
Já souhlasím s tím, že za to můžou geny. Nicméně bez mazání je to mnohem horší. ![]()
Našla jsem doma tělový krém s avokádovým olejem a vitamínem E ale je to obyčejný Balea co prodává DM. Myslíte že by to mohlo fungovat? ![]()
Těžko říct čím to je
nad svoji původní váhu jsem nabrala jen 5 kilo za celé těhotenství jen 10 a stejně mám na břiše strie. Sice jen 3, ale za to docela hnusné. Mazala jsem se od druhého měsíce 2-3× denně a posledí týden co jsme malého přenášela mi to stejně popraskalo. DR mi říkal, že to u mě mohlo být tím, že se malý pak moc rychle posunul do spodní části břicha, protože od 7,5 měsíce se mi obvod břicha nezvětšil ani o 1 cm..celkově se mi obvod břicha zvětšil jen o cca 32 cm, což je nic, jsou maminky co mají daleko větší bříško (jako moje švagrová) a nepopraskají…Zbytek těla mi popraskal akorát na stehnech a prsou, s tím jsem počítala, mám s nimi problémy od puberty, jakýkoli váhový výkyv a byla tam nová strie. A u prsou jsem to taky čekala. Jsem 8 měsíců po porodu a na prsou to není skoro vdět. Břicho není úplně ok, ale oproti tomu jak to bylo předtím je to paráda a stehna jsou stehna a ty budu mít popraskaný celej život.
@Barbora1993 a cim si teda mazala nakonec? Ja jen Elancylem, a dobry..40 cm prirustek, možná i víc.. Mela jsem obří břicho..ale mam ted jiny problem, kdyz zhubnu na nějakou vahu, mam to břicho vrascite
si člověk nevybere..
@lentilka248 zezačátku jen dermacolem, pak jsem koupila elastiq, mě se ta vůně selkem líbila
teď jsem si na ty jizvy koupila bi oil a mazala a mazala a nic..chce to prostě čas
uvidím jaký budu mít problém až shodím, válením doma jsem přibrala krásných 10 kilo (takže vážím stejně jak když jsem šla rodit
) a na břiše mám trochu víc kůže než bych chtěla
byla jsem u výživové poradkyně a podle ní to není zas až taková váha, aby to tělo nezvládlo, ale chce to prý zdarvé hubnutí, ne nějaké diety a šílené cvičení. Říkala, že optimální úbytek váhy je tak 2 kila za měsíc, aby se s tím tělo pěkně srovnalo, jsem zvědavá jak to se mnou dopadne
@pamelka20 píše:
Ahoj, jsem prvorodička a jsem ve 21 týdnu. Zatím mě strie netrápí, ale spíš mě zajímá jak jim předejít aby se neobjevily a když už tak nijak moc.![]()
Kamarádka používala obyčejnou Niveu ale nakonec se jí strie stejně udělaly. Nevím jestli nějakej bi-oil nebo něco takového. Pomůže to? Jaké jsou vaše zkušenosti?
![]()
![]()
Ja mazala 100% bio bambuckym maslem, koupila jsem to v Rossmann drogerii.
Strie nemam. Mozna to jsou geny, mozna to bambucke maslo, mozna to bylo tim, ze jsem mela spis maly buben.
@Barbora1993 mne válení doma se starsim hyperaktivnim nehrozi..mela jsem jeste nedavno 45 kg a to je prave uz to bricho vrascite, u tech 48 je to tak akorat..ja mam strie stare z puberty všude krome bricha a videt skoro nejsou..
@lentilka248 Aha, tak to se máte
syn narozený v létě do té obří vlny veder. I sama DR říkala, ať to moc nepřeháníme, takže jsme léto skoro celé byli tak akorát na zahradě maximálně někde na krátké procházce. No a pak je tu to jídlo no
to, které nemá člověk ani čas vařit tak pojí co mu příjde pod ruku a pak podle toho vypadá
Když jsem přijela z porodnice byla jsem na sebe pyšná jak dobře vypadám a teď bych nešla plavat ani v neoprenu. 45 kilo jsme měla naposledy tak v 17-ti letech, bežně jsem se držela na 55 a pak na těch 62 a to už mi připadalo moc. Okolí mi říkalo, že tak vypadám líp, ale nepřišlo mi to tak. A teď už vůbec ne. Podle výživové poradkyně mám nadváhu tak 8-9.5 kila. Což je docela dost. Ona je celkem fajn, nenadávala mi za to co jím nebo tak, prostě všechno pěkně vysvětlila a člověk si nepřipadá jako úplný debil…No a hlavně mám ráda sladké
toho se snažím zbavit od dětství a vím, že to synovi dávat budu jen opravdu výjimečně. Je to horší jak cigarety ![]()
@Barbora1993 to nejsou žádné tragické vahy, to půjde dobře.. My mame 2. Patro bez vytahu, běžně to dam tak 5-6 x za den, plus prochazky atd..