Budu mít nárok na životní minimum?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Budu mít nárok na životní minimum?
Ahoj chci se zeptat na takový delší dotaz. MD mi skončila v dubnu tohoto roku. Od dubna do srpna jsem pobírala podporu v nezaměstnanosti. Od září do listopadu jsem byla v práci, ale bohužel kvůli zdrav. stavu jsem 2 listopadu musela na příkaz lékařů v práci skončit a již tento obor nikdy nevykonávat. Mám více oborů, ale bohužel žádný dle doktorky nesmím dělat. Jsem stále na nemocenské, která mi skončí př. pátek. Pak budu na ÚP, chci se zeptat, díky doktorce, která vypsala A4 pro ÚP co vše a kde nesmím dělat, je mi jasné, že práci jen tak nenajdu, tak se chci zeptat zda budu mít nárok aspoň na životní minimum, když žiji se 4letou dcerou u matky a jsem samoživitelka? Je mi jasné, že podporu v nezaměstnanosti mi už nedají, ale z čeho budu žít? Nechci aby jste si myslely, že jsem typ,, nemakačenka,, ale jsem zoufalá ohledně práce a než něco najdu co vyhovuje mému zdraví a vědomostem, musím z něčeho žít. Mám strach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Frederi píše:
Ahoj chci se zeptat na takový delší dotaz. MD mi skončila v dubnu tohoto roku. Od dubna do srpna jsem pobírala podporu v nezaměstnanosti. Od září do listopadu jsem byla v práci, ale bohužel kvůli zdrav. stavu jsem 2 listopadu musela na příkaz lékařů v práci skončit a již tento obor nikdy nevykonávat. Mám více oborů, ale bohužel žádný dle doktorky nesmím dělat. Jsem stále na nemocenské, která mi skončí př. pátek. Pak budu na ÚP, chci se zeptat, díky doktorce, která vypsala A4 pro ÚP co vše a kde nesmím dělat, je mi jasné, že práci jen tak nenajdu, tak se chci zeptat zda budu mít nárok aspoň na životní minimum, když žiji se 4letou dcerou u matky a jsem samoživitelka? Je mi jasné, že podporu v nezaměstnanosti mi už nedají, ale z čeho budu žít? Nechci aby jste si myslely, že jsem typ,, nemakačenka,, ale jsem zoufalá ohledně práce a než něco najdu co vyhovuje mému zdraví a vědomostem, musím z něčeho žít. Mám strach
tak dál budeš žít u mámy, mamka v mezích možností pomůže, pohlídá. Jedno pomůže ona Tobě a příště zase Ty jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frederi bohužel se posuzují všechny osoby žijící ve společné domácnosti, takže se bude posuzovat i příjem tvé maminky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frederi Pravděpodobně nebudeš, protože se budeš počítat i s matkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa jenže já dávám peníze mamce
takže finančně to asi moc nepůjde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová takže mě sociálka nechá na 2tisících alimentech? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frederi píše:
@PaníBovaryová takže mě sociálka nechá na 2tisících alimentech?
pokud žiješ u mámy, bohužel nic nedostaneš. pokud máš tak velký omezení, nedalo by se zkusit zažádat o invalidní důchod? aspoň ten první stupeň? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budeš posuzovaná s mamkou dohromady. Záleží, jaký má mamka příjem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 no právě že dva doktoři mi řekli, že nevidí jiné východisko, protože to, co bych mohla dělat na to nemám školy, ale rozhodnutí měla 3 lékařka, která se odmítla se mnou o tom bavit, prý nemůžu tak brzo sedět doma na zadku
a mám si dodělat potřebné školy… ale co? to mi už neřekla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaG tak cca 12-13 tisíc, ale má hypotéku a jiné půjčky, takže doposud jsem finančně pomáhala já
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy kancelářské prý. Sice mám 5 oborů, ale vše je VL anebo akreditace, maturitu bohužel nemám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frederi píše:
@PaníBovaryová takže mě sociálka nechá na 2tisících alimentech?
konkrétně stát a „pravicová“ vláda tě nechá na alimentech. Ať si maminka napíše tr. bydliště jinam, ale… sociálka vás může přijít kdykoliv zkontrolovat ![]()
Na maturitu už stejně nikdo nehledí, každý se dívá, co umíš, ne jaké máš papíry. Je to těžké i pro zdravého člověka, drž se!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli nemůžeš pracovat fyzicky, tak musíš přece dostat invalidní důchod, kdyby všem doporučovali dodělat školy a dělat jen v kanceláři, kam by to dospělo..
Co zvýšit alimenty? Ale jestli má maminka 12-13tisíc, tak by jste mohli na něco dosáhnout..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit