(Ne)spravedlivé dávky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
(Ne)Spravedlive davky?
Je to spravedlive? Zajimaji me vaše nazory.
Matka 20 let s jednim ditetem (7 mesicu) bere od statu 14800 socialnich davek. Druha matka 38 let ma 3 deti 20 a 13 let a 6 mesicu. Dostava jen 7000 RP. Na vic nema narok. Neni to podivne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ta mladší má možná mateřskou, ne?
Nechceš, doufám, slyšet, že se máme mít všichni stejně. Případně ti s více dětma líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus píše:
Je to spravedlive? Zajimaji me vaše nazory.
Matka 20 let s jednim ditetem (7 mesicu) bere od statu 14800 socialnich davek. Druha matka 38 let ma 3 deti 20 a 13 let a 6 mesicu. Dostava jen 7000 RP. Na vic nema narok. Neni to podivne?
A já znám zas chlapa, 30 let, jedno dítě a vydělá v práci 50.000,– a druhého, který má děti tři 45 let a vydělá jen 13.000,–. Víc si nevydělá. Není to podivné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Inspirována jednou diskuzí ze včerejška (kterou smazali a mimochodem, to mě teda tady poslední dobou neskutečně štvě: „diskuse byla uzamčena a bude na žádost zakladatelky smazána“) bych si poprosila ještě o fotografie obou žen. My je tady posoudíme a zcela jistě dojdeme i k verdiktu, zda jsou příjmy oprávněné. Hlavně jestli bude jedna vizáží o třídu výš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta mladší taky rodičák. Ještě neprcovala. Má i jiné dávky. Nejde o počet dětí. Jde o to že jsou obě na rodičovský a jedna dostává 2× víc. Obě dostávají na co mají právo dle zákonú. Mě to jen nepřijde správné. Rozhodně se nemají mít všichni stejně. Ale ten českej šistém mi přijde pokřivenej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus píše:
Ta mladší taky rodičák. Ještě neprcovala. Má i jiné dávky. Nejde o počet dětí. Jde o to že jsou obě na rodičovský a jedna dostává 2× víc. Obě dostávají na co mají právo dle zákonú. Mě to jen nepřijde správné. Rozhodně se nemají mít všichni stejně. Ale ten českej šistém mi přijde pokřivenej.
Však nejsou samosprašné. Věk a počet dětí nestačí. Taky nás teda zajímá, kolik vydělávají jejich partneři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus Tak záleží na ostatních příjmech, otců dětí, manželích, alimentech, bydlení. jediná nespravedlnost je jejich zneužívání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta mladší ůdajně přítele nemá a dítě nema otce v rl
Příspěvek upraven 03.12.15 v 16:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus píše:
A chceš tím říct co? Že když bude mít tvoje zmíněná druhá žena za manžela mého zmíněného prvního muže, měla by dostat na dávkách také 15 tisíc (nebo kolik to bylo) když budou mít dohromady příjem 57.000? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když má tolik, tak předpokládám, že nemá manžela, přítele, uvedeného otce, jiný příjem a nákladné bydlení, to potom může mít tolik, ale pokud ta druhá má k těm třem dětěm partnera, tak to nemůžeš srovnávat. Co se týče mateřské a rodičáku, to se mi spravedlivé(krom vícerčat) zdá..Každá dostane stejně, ta co pracuje dostane o mateřskou navíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus píše:
ta práve prcovala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus píše:
Máš recht, kdyby nebyl pokřivenej, už bys mazala do práce a ta druhá taky ![]()
- Citovat
- Upravit