(Ne)spravedlivé dávky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lively píše:
Jenže on se nemá co nemít k dítěti, musí platit alimenty a matka po tom musí tvrdě jít, když se k tomu otec sám nemá. A ne, že se jí nechce jít do konfliktu, nebo neví „s kým to má“ a zacálujou to pracující. Mně to teda taky fér nepřijde.
Jo no. Kdyby to vse bylo takjednoduche. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no systém je systém a nastavili ho opět lidi. Ono tady srovnáváš 2 maminky které na tom momentálně nejsou dobře jsou na dávkách, a až budou mít po RP půjdou do práce, ale co ti co na dávkách žijou celý život a ti neberou takové směšné částky, ty berou mnohem víc a na všechno a ti nikdy nehrábnou, jen vysávají
Ta starsi je moj zena. Tohle srovnani jsem dal jen jako priklad. Pomoc nekomu v nouzi nevadi ale x let byt na davkach? Spoustalii si za to muzou sami a dokonce se nesnazi svoubsituaci ani resit. Vlastne s jim ani nedivim. Tohle by mel vydet stat. Me nekdo platit bydleni a kdovi co jeste tak taky nemakm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to tak čtu, tak kdyby ty dávky měly být spravedlivé a byly by pouze jako odečitatelná položka ze mzdy rodiče, tak byste dostali hádej co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus píše: Spoustalii si za to muzou sami a dokonce se nesnazi svoubsituaci ani resit. Vlastne s jim ani nedivim. Tohle by mel vydet stat. Me nekdo platit bydleni a kdovi co jeste tak taky nemakm.
No tak přestaň makat, žena také, jděte do pronájmu, požádejte si o všechny dávky, a fungujte tak po zbytek života.
Když je to takové terno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N píše:
Fakt dotaz myslis vazne?
Proc neni otec v rl? Treba aby platil alimenty? Nebo spi aby byli vysi davky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus no zmínil jsi tu první maminku co má kolem 14tisíc. Nemá zapsaného otce v rl, a je tedy sama s děckem. O té druhé píšeš, že je tvá žena ano pobírá rodičák máte děti a má manžela tedy tebe. Máte rodinu, tak se máte postarat hlavně vy. Já myslela, že srovnáváš dvě samoživitelky, a ty srovnáváš jednu, plus paní která má manžela a děti. Srovnáváš nesrovnatelné. A rodičák je pro všechny stejný, jen záleží na jak dlouho ho máš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@strýček sally píše:
Jak to tak čtu, tak kdyby ty dávky měly být spravedlivé a byly by pouze jako odečitatelná položka ze mzdy rodiče, tak byste dostali hádej co.
Mi nic ja makam v nemecku a manzelka je doma s malim. Bylo by to reseni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lively kolik chlapů jde raději dělat na černo nebo na pracák, aby nemuseli nic platit? rozhodně jako šafránu jich není… a i kdyby platili ty směšný částky, tak když má matka rodičák a k tomu třeba 1000 kč alimenty, myslíš, že jí to vytrhne? a má se kvůli tomu jít pást?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus píše:
Proc neni otec v rl? Treba aby platil alimenty? Nebo spi aby byli vysi davky?
Nevim a je mi to fuk.
netyka se me to tak proc bych to mela resit
je to absurdni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus Tímhle nic nevyřešíš, žij, jak je to pro tebe správné. Vždycky bude někdo, kdo bude systém zneužívat, ale co to dá tobě, nic, jen se nasereš a to je k ničemu..Leda, že by tě motivovalo ke politické kariéře a změnu systému..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus a co navrhuješ jako řešení? poslat tu mladší do práce a dítě dát do jeslí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus tak to vypadá, že u té druhé vydělává ještě muž a ta první je sama nebo ne? Kdybyste byla sama, také dostanete více.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mallorka píše:
@Mrakus tak to vypadá, že u té druhé vydělává ještě muž a ta první je sama nebo ne? Kdybyste byla sama, také dostanete více.
Je to pán a je to manžel te druhé, „znevýhodněné“ (z jeho pohledu).
A ano, on vydělává normálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus
Já vám napíšu jedno. Nechápu opravdu nechápu ty matky, co si stěžují na malý rodičák. Kolik byste chtěly dostávat. Připadá Vám 220 tis. za dítě málo??? Já jsem spokojená. Jsem doma, starám se o malýho, což mi dělá radost. Nenapadlo by mě chtít víc. že uklízím, vařím nebo peru, tak to jsem dělala, i když jsem chodila do práce… Stát nebude platit to, že já chci jet s dítětem do zoo nebo si dát kafíčko a zákusek s ostatníma maminama nebo kupovat playstation na Vánoce. Připadá mi, že ve srovnání se světem dostáváme až až. a podotýkám, že bydlíme v 1+1, máme jedničkovou kombíkovou fábku, polskej kočár a jsme naprosto štastní a spokojení. Furt prachy a prachy, co z toho máte.
Příspěvek upraven 03.12.15 v 17:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit