(Ne)spravedlivé dávky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
4.12.15 05:07
@MarieOVMUC píše:
tak ta jedna je asi „socka“ bez chlapa v rodným liste mimina ata druhá má normální rodinu, ne? já taky nedostala ani fn, protoze jsme meli tu dobu dohromady více nez 18 mesicne… jen klasika rodicak, jaký jsem chtela…myslis, ze me to nestve, ze se clovek cely zivot snazi a snazit bude a nedostane nic zadarmo a jiny proste na to s*re a dostava? Já si sebe vazim a karma bude cista.. a co delaji jiny.. jejich boj.. kdyz to stat umoznuje… :zed:

Na to jsem se ptal. Co si myslite o spravedlnosti davek. Jedni tvrdi ze ti co si videlaj maj platit temdruhej spokojenej zivot. Druzi zase z kdo si nevydela at klidne pojde hlady. Tohle jsou oba exstremni nazory. Reseni je nekde uprostred ale kde podle vas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.12.15 07:13

@Mrakus teda číst tvůj pravopis je k blití… ale když ona má rodičák a nic jinýho, jak zapaltí bydlení, jídlo a základní potřeby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
4.12.15 07:40

http://www.aperio.cz/poradna/33003 Myslim, ze dotaz i odpoved mluvi za vse. Pokud matka nema urceneho otce, tudiz nevymaha vyzivne, muzou urady dospet k nazoru, ze se nejedna o osobu v hmotne nouzi. Je to pomerne novy pristup, dost matek se bude asi divit, protoze se prochazi i pripady zpetne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
4.12.15 09:07
@Mrakus píše:
No vzdyd bere rodicak. Pak dite do skolky a sup do prace.Jestli se o dite nepostara mohla ho nechat otci. Kolik by podle tebe takov matka ktera za nic nemuze a s touhle situaci vlastne nema nic spolecneho, za vse muze nekdo jinej, ze? Kolyk by mela od statu nas vsech brat? Prumernej plat? 4000? Jak dlouho by mela pobirad?[velke A proc bych ja mel platit na jeji dite na ukorch svejch.] Jde o to kolik by mel dostavat. Zajimavi je ze jedn samozivytelka dostane jen rodicak a jina mnohem vic? Je to jednoznacne o zotpovednosti kazdeho jedince. A brat x let davky? To mi prijd ze s nim clovek pocita a nestara se.

nevím tvoje názory nesdílím, i když vím, že je to nespravedlivé. Na druhou stranu, pokud by se staral otec o dítě a platil, tobě se daně nesníží, stále je budeš platit, není to na úkor tvých dětí, daně bys platil tak jako tak. To můžeš říct třeba že někdo celý život platí sociální pojištění a důchod bude pobírat 2roky - pak třeba zemře, a někdo pobírá důchod 25let. Pokud se ti nezdá jak to chodí a myslíš, že být na dávkách je výhra, není nic lehčího než opustit manželku, udělat z ní samoživitelku a tím bys asi svým dětem neubíral. Můžu ti říct, že jsem taky samoživitelka a pracující a jsem hrdá na to, že dokážu uživit sebe a syna, máme na nájem na provoz, nestrádáme a bez pomoci státu, a jsem ráda, že se nemusím nikde o nic doprošovat. Ale každý to máme nastavený jinak. Já bych se hanbou propadla, uvažovat takhle jako ty, každý holt máme priority jinde. Taky mě naštvalo, jak pořád, že ta matka první model, měla nechat dítě otci, když ho finančně nezajistí a musí být na dávkách. Ty asi nevíš proč není v rodném listě otec, a jak jim to doma fungovalo. Prostě na matriku nechtěl přiznat otcovství nebo vůbec s maminkou v těhotenství nebyl, nebo dítě jednoduše nechěl, tak jak ho donutit starat se a být otcem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
4.12.15 12:13

Tak semi zda zda vedsina zde souhlasi s nastavenim davek. Nic proti tomu. Ja si stale myslim ze davek je moc a stat jd na ruku tem kteri se nechteji moc snazit. Mam pocit ze kdyby se nektere davky snizili a nektere i zrusili, ze by se lide vic zacali snazit a nakonec by na to byli stejne nebo lip. Kazdy koho jsem se ptal proc neudela neco, aby nemusel zadat o davky, odpovidal to nejde to nemuzu ja neumim ja nemuzu. Nikdo nepremejslel jak by to slo co by proto mohl udelat. Kdyz se clovek snazi tak driv nebo pozdeji se to povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
4.12.15 12:57
@Mrakus píše:
Tak semi zda zda vedsina zde souhlasi s nastavenim davek. Nic proti tomu. Ja si stale myslim ze davek je moc a stat jd na ruku tem kteri se nechteji moc snazit. Mam pocit ze kdyby se nektere davky snizili a nektere i zrusili, ze by se lide vic zacali snazit a nakonec by na to byli stejne nebo lip. Kazdy koho jsem se ptal proc neudela neco, aby nemusel zadat o davky, odpovidal to nejde to nemuzu ja neumim ja nemuzu. Nikdo nepremejslel jak by to slo co by proto mohl udelat. Kdyz se clovek snazi tak driv nebo pozdeji se to povede.

pokud myslíš, že se nikdo nesnaží, tak si to mysli. Já od půl roka syna sama s ním, musela jsem si najít podnájem aby jsme měli kam jít. Rodičák do 3let, žádné hlídání rodičák 7600 a alimenty 3500, nešla jsem o nic žádat, Po skončení rodičáku jelikož jsem v uplynulých dvou letech samozřejmě nepracovala, měla jsem podporu 3600 a když jsem se byla ptát na příspěvek na bydlení, samozřejmě jsem to zkoušela si vyřídit a trvalo to skoro 4 měsíce, pořád doložte tohle, přijďte další měsíc a tak. Ještě, že jsem něco měla ušetřeno jinak nevím co bychom dělali příjem jsem měla 3600 (což se každý měsíc na pracáku částka snižovala + 3500 alimenty. Výdaj na byt 6000. Opravdu jsem se snažila intenzivně si hledat práci, ale jako samoživitelka nemohu brát cokolov na směny. Nakonec jsem byla na pracáku 5měsíců, a práci jsem našla, práci snů, baví mě a je to úžasný. Takže pokud si myslíš, že nikdo nic nedělá a kdo je na dávkách tak na nich zůstane, to snad nemyslíš vážně. A když jsme se rozešli, měla jsem podle tebe mimčo dát kam, abych tě nějak nepohoršovala, otec nebyl schopný se o něj starat. Tak poraď maminkám jak to mají dělat podle tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.12.15 13:10
@Mrakus píše:

souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
4.12.15 14:29
@renda81
@renda81 píše:
pokud myslíš, že se nikdo nesnaží, tak si to mysli. Já od půl roka syna sama s ním, musela jsem si najít podnájem aby jsme měli kam jít. Rodičák do 3let, žádné hlídání rodičák 7600 a alimenty 3500, nešla jsem o nic žádat, Po skončení rodičáku jelikož jsem v uplynulých dvou letech samozřejmě nepracovala, měla jsem podporu 3600 a když jsem se byla ptát na příspěvek na bydlení, samozřejmě jsem to zkoušela si vyřídit a trvalo to skoro 4 měsíce, pořád doložte tohle, přijďte další měsíc a tak. Ještě, že jsem něco měla ušetřeno jinak nevím co bychom dělali příjem jsem měla 3600 (což se každý měsíc na pracáku částka snižovala + 3500 alimenty. Výdaj na byt 6000. Opravdu jsem se snažila intenzivně si hledat práci, ale jako samoživitelka nemohu brát cokolov na směny. Nakonec jsem byla na pracáku 5měsíců, a práci jsem našla, práci snů, baví mě a je to úžasný. Takže pokud si myslíš, že nikdo nic nedělá a kdo je na dávkách tak na nich zůstane, to snad nemyslíš vážně. A když jsme se rozešli, měla jsem podle tebe mimčo dát kam, abych tě nějak nepohoršovala, otec nebyl schopný se o něj starat. Tak poraď maminkám jak to mají dělat podle tebe

Ty jsi to zvladla. Urcite to nebylo jdnoduchy. Ani jednou jsem nerekl ze kdo je u dna ze by nemel nic dostat. Me zarazi ze jsi to zvlada z 5 mesicu najit praci, nekomu to trva 5 let. Nevim kde ale bydlela si za 6000 proc nekdo bydli za 9? Stat neni od toho aby doplacel do kdovi jake zivotni urovne, ale pomohl cloveku co je na dne. V mnoha pripadech se mi zda ze to tak neni. Treba davky na bydleni by meli bejt pruznejsi driv a na omezenou dobu. Klidne platit zalohy za byt ktere by se museli vratit. Nepocitat nezaplacene vyzivne do prijmu. Po pripadnem doplaceni odecist davky ktere diky tomu byly vyplaceny. Poradit maminkam? Detske skupiny, spolubydleni, prace. Divim se jak to nekdo zvlada rychle a s malem od statu a nekdo nevy co by chtel a stejne to nezvlada. A stat dotuj neschopnost tech druhych. Mluvim o rozdilech davkach v podobnyh situacich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
4.12.15 22:17

@Mrakus já jsem byla zvyklá bydlet ve městě, jenže bych neutáhla ten nájem, tak jsem šla kousek za město do menšího města, kde byl podnájem přijatelný, a radši dojíždím, je to kousek a bydlení mám levný - teda relativně, když bych měla svůj byt bylo by to jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.12.15 09:32
@Banshee píše:
http://www.aperio.cz/poradna/33003 Myslim, ze dotaz i odpoved mluvi za vse. Pokud matka nema urceneho otce, tudiz nevymaha vyzivne, muzou urady dospet k nazoru, ze se nejedna o osobu v hmotne nouzi. Je to pomerne novy pristup, dost matek se bude asi divit, protoze se prochazi i pripady zpetne.

Je to naprosto správný postoj. Dítě prostě biologického otce má, otec a matka spolu dítě dobrovolně počali, takže odpovědnost padá na ně. Ne aby dítě pana XY živili ostatní poplatníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152221
5.12.15 09:52
@Burj Chalifa píše:
Je to naprosto správný postoj. Dítě prostě biologického otce má, otec a matka spolu dítě dobrovolně počali, takže odpovědnost padá na ně. Ne aby dítě pana XY živili ostatní poplatníci.

Tak pravdu máš, o tom není sporu. Problém je v tom že často v živení dítěte pokračuje dobrovolně jen jeden z nich. Zpravidla matka.Ale to my už tady nevyřešíme. Odpovědné orgány by měly opravdu tvrdě nasadit všechny páky a dohnat neplatiče alimentů k zodpovědnosti. A tvrdě opravdu myslím tvrdě. Nějaké bu bu bu skutečně nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.12.15 10:26
@Anna766 píše:
Tak pravdu máš, o tom není sporu. Problém je v tom že často v živení dítěte pokračuje dobrovolně jen jeden z nich. Zpravidla matka.Ale to my už tady nevyřešíme. Odpovědné orgány by měly opravdu tvrdě nasadit všechny páky a dohnat neplatiče alimentů k zodpovědnosti. A tvrdě opravdu myslím tvrdě. Nějaké bu bu bu skutečně nefunguje.

ano, vymáhat tvrdě. Nicméně volba otce dítěte a početí dítěte s ním bylo výhradní soukromé dobrovolné rozhodnutí matky, takže tohle si musí vyřešit taky sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152221
5.12.15 10:46
@Burj Chalifa píše:
ano, vymáhat tvrdě. Nicméně volba otce dítěte a početí dítěte s ním bylo výhradní soukromé dobrovolné rozhodnutí matky, takže tohle si musí vyřešit taky sama.

To se lehko řekne, hůř udělá, pokud druhá strana(zpravidla neplatící biootec)nechce. Někdy, bohužel dost často, to vyřešit nemůže i kdyby se na hlavu stavěla a odšoupávala ušima. Tím ovšem nechci říct že má běžet na ÚP a nastavit své samoživitelské ruce.Jen je třeba si přiznat že určité věci prostě nejsou černobílé. Vím že víš že já vím o čem tu píšu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat