(Ne)spravedlivé dávky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1228
3.12.15 18:52
@Terdul píše:

Asi tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
3.12.15 18:53
@Lively píše:
S tím souhlasím. Jen říkám, že se mi silně příčí se ani nepokusit s tím něco dělat, viz to, co píše Ondráškovka „matce se nechce s ním stýkat“ a pak dělat chudiku a hrábnout si do státního.
Kolikrát už jsem zde četla „na co mám nárok, otce uvádět nechci z osobních dovodů“ - osobní důvody: dělám před otcem hrdinku, jak vše zvládnu bez něj sama (ale sama to nezvládnu, ale to on nebude vědět). To je špatně.

Ale jde videt ze nic takoveho jsi neresila a moc si to malujes ruzove :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.12.15 18:55

Přesně tak, zajímalo by mě kolik z Vás opravdu z nějakého zde uvedeného důvodu neuvedla otce do RL. Já ho neuvedla, do státního fakt nesahám. Na teorie je dobrej skoro každej, realita bývá jiná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
3.12.15 18:57

@Ondrášovka.N Jenže matka o které debatujeme, se ani neobtěžovala otce zapsat do RL. Ona je ta chudinka, která se strašně snaží vymoct alimenty a dlouhodobě se jí to nedaří? Jistě, že se matka, která se fakt snaží nemá jít s děckem pást.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
3.12.15 18:58
@Run píše:
Přesně tak, zajímalo by mě kolik z Vás opravdu z nějakého zde uvedeného důvodu neuvedla otce do RL. Já ho neuvedla, do státního fakt nesahám. Na teorie je dobrej skoro každej, realita bývá jiná ;)

Však když do státního nesaháš, tak pak je to věc čistě tvoje a toho otce. :palec: Nevidím jediný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
3.12.15 19:05
@Lively píše:
@Ondrášovka.N Jenže matka o které debatujeme, se ani neobtěžovala otce zapsat do RL. Ona je ta chudinka, která se strašně snaží vymoct alimenty a dlouhodobě se jí to nedaří? Jistě, že se matka, která se fakt snaží nemá jít s děckem pást.

Nevim o ktere matce se bavime. Pokud otce do RL nezapsala tak mela nejakej duvod. Pokud to nebyla jen vychcanost, tak je to jeji problem a na davky ma narok. Ona ta pohodlnost o ktere pises jde ruku v ruce s dlouhodobou vycerpanosti neco resit s tro.lem. Ale pokud jsi narazila na prostejsky spolupracujici a jsi psychicky odolna tal jsi stastny clovek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.12.15 19:30

Otec zesnul
Otec utekl do zahranici
Otec je vul
Otec je deb. l
Otec je nezvestny
Otec nepracuje
Otec je ignorant
Otec je nasilnik
Otec je zadluzeny
Otec je alkoholik
Matka se s otcem vidat nechce protoze:
Bil ji
Bil dite
Psychicky ji tyral

Milion důvodů, co si Ti dva mezi sebou udělali, ale samé soukromé věci, jejich výběr, jejich volba, jejich zodpovědnost. Absolutně nechápu, proč mají tyto soukromé věci platit lidi jiným z daní. Nekonečně děravá díry rozpočtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
3.12.15 19:45
@Burj Chalifa píše:
Otec zesnul
Otec utekl do zahranici
Otec je vul
Otec je deb. l
Otec je nezvestny
Otec nepracuje
Otec je ignorant
Otec je nasilnik
Otec je zadluzeny
Otec je alkoholik
Matka se s otcem vidat nechce protoze:
Bil ji
Bil dite
Psychicky ji tyralMilion důvodů, co si Ti dva mezi sebou udělali, ale samé soukromé věci, jejich výběr, jejich volba, jejich zodpovědnost. Absolutně nechápu, proč mají tyto soukromé věci platit lidi jiným z daní. Nekonečně děravá díry rozpočtu.

Vítej do klubu desetiletých dětí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
3.12.15 19:49
@Ondrášovka.N píše:
Nevim o ktere matce se bavime. Pokud otce do RL nezapsala tak mela nejakej duvod. Pokud to nebyla jen vychcanost, tak je to jeji problem a na davky ma narok. Ona ta pohodlnost o ktere pises jde ruku v ruce s dlouhodobou vycerpanosti neco resit s tro.lem. Ale pokud jsi narazila na prostejsky spolupracujici a jsi psychicky odolna tal jsi stastny clovek

Ne, nemá morální nárok na dávky, kvůli tomu, že nezapsala otce ze svých soukromých důvodů (jistě ušlechtilého typu „je to debil“). A ne, není jo její věc, je to všech všech pracujícíh, kteří ji živí.
Stát nemá co doplácet na to, že matka „už psychicky nemůže“ - tohle je její věc, že si blbě vybrala otce.
To by si pak každej mohl říct, že šéf je protivnej a že už psychicky nemůže a radši si místo práce půjde pro dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
3.12.15 19:54
@Lively píše:
Ne, nemá morální nárok na dávky, kvůli tomu, že nezapsala otce ze svých soukromých důvodů (jistě ušlechtilého typu „je to debil“). A ne, není jo její věc, je to všech všech pracujícíh, kteří ji živí.
Stát nemá co doplácet na to, že matka „už psychicky nemůže“ - tohle je její věc, že si blbě vybrala otce.
To by si pak každej mohl říct, že šéf je protivnej a že už psychicky nemůže a radši si místo práce půjde pro dávky.

To je neco uplbe jineho. A z dani to sice platime, ale kdyby se tohle neplatilo z dani, tak to jde na neco jineho a stejne se platit min nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
3.12.15 21:20
@Ondrášovka.N píše:
To je neco uplbe jineho. A z dani to sice platime, ale kdyby se tohle neplatilo z dani, tak to jde na neco jineho a stejne se platit min nebude…

Však kdyby to šlo na něco, co je užitečné i pro mě (např. oprava dálnic), tak s tím nemám sebemenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
3.12.15 22:00

Takže mi tady chcete tvrdit, že když otec dítěte začně chlastat, zdrhne do zahraničí, nebo je raději na pracáku, aby nemusel platit.. co s tím ta ženská má jako udělat? má dát dítě do děcáku a jíd pod most, aby neobtěžovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
3.12.15 22:02
@Mrakus píše:
Ta mladší taky rodičák. Ještě neprcovala. Má i jiné dávky. Nejde o počet dětí. Jde o to že jsou obě na rodičovský a jedna dostává 2× víc. Obě dostávají na co mají právo dle zákonú. Mě to jen nepřijde správné. Rozhodně se nemají mít všichni stejně. Ale ten českej šistém mi přijde pokřivenej.

tak ta jedna je asi „socka“ bez chlapa v rodným liste mimina ata druhá má normální rodinu, ne? já taky nedostala ani fn, protoze jsme meli tu dobu dohromady více nez 18 mesicne… jen klasika rodicak, jaký jsem chtela…myslis, ze me to nestve, ze se clovek cely zivot snazi a snazit bude a nedostane nic zadarmo a jiny proste na to s*re a dostava? Já si sebe vazim a karma bude cista.. a co delaji jiny.. jejich boj.. kdyz to stat umoznuje… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
4.12.15 04:47
@Run :potlesk:

Jasne, ze ma otec platit. O tom zadna. Ale proc to za nej ma platit stat ( danovi poplatnici). Vymahani alimentu je sranda, kdyz otec pracuje a je co vymahat (staci exekuce). Kdyz nemaka a nema majetek? Kde nic neni ani smrt nebere. A je jedno jestli je to manzel nebo ex. Kdyz se nechce starat tak se nepostara a ani dostat ho do vezeni nic neresi. Zivot a kazde rozhodnuti kazdeho z nes prinasi ryzika to je snad jasny. A kdyz udelam spatny rozhodnuti ( coz se vedsinou projevi az kdyz je pozde) tak za to musim nest nasledky a nemuzu chti po ostatnich aby to resili. Teda chtit ano ale kdyz to nevyresi nenadavat a postarat se sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
4.12.15 05:00
@Krrysa píše:
Takže mi tady chcete tvrdit, že když otec dítěte začně chlastat, zdrhne do zahraničí, nebo je raději na pracáku, aby nemusel platit.. co s tím ta ženská má jako udělat? má dát dítě do děcáku a jíd pod most, aby neobtěžovala?

No vzdyd bere rodicak. Pak dite do skolky a sup do prace. Jestli se o dite nepostara mohla ho nechat otci. Kolik by podle tebe takov matka ktera za nic nemuze a s touhle situaci vlastne nema nic spolecneho, za vse muze nekdo jinej, ze? Kolyk by mela od statu nas vsech brat? Prumernej plat? 4000? Jak dlouho by mela pobirad? A proc bych ja mel platit na jeji dite na ukorch svejch. Jde o to kolik by mel dostavat. Zajimavi je ze jedn samozivytelka dostane jen rodicak a jina mnohem vic? Je to jednoznacne o zotpovednosti kazdeho jedince. A brat x let davky? To mi prijd ze s nim clovek pocita a nestara se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat