(Ne)spravedlivé dávky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Mrakus píše:
Mi nic ja makam v nemecku a manzelka je doma s malim. Bylo by to reseni.
No a predstav si, ze ja makala v cr 16 let jako zamestnanec, manzel +- taky a kdyz jsme odesli z cr, tak se nam narodila dcera a za dva roky jsem dostala jediny prispevek, neco jako porodne cca 10tis a vic ani prd. Je tohle spravedlive? Ty beres predpokladam ceskou rodicovskou a jeste kindergeld..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvláštní, jsem samoživitelka, otec není v RL a pobírala jsem pouze rodičák a ohromující přídavek 500,– a teď plat. Já chci taky 14800, co mám teda udělat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrakus Co je tohle za úvahu? Tak když se ti to zdá tak nevýhodné, tak se se ženou rozveď, jdi bydlet jinam a neplať alimenty a ona taky nějakou tu dávku navíc taky dostane.
![]()
Podívej, já mám děti rychle za sebou, takže na dvě z nich jsem nevyčerpala 220tis ani z půlky. Být systém nastavený jako podporující vícečetné rodiny, tak by to taky bylo jinak. Ale je to prostě nastavené tak jak je a ty se s tím buď srovnáš nebo půjdeš jinam. A věř, že to nikde nebude o tolik lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Run píše:
Zvláštní, jsem samoživitelka, otec není v RL a pobírala jsem pouze rodičák a ohromující přídavek 500,– a teď plat. Já chci taky 14800, co mám teda udělat?
Zmenit barvu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N píše:
Jo no. Kdyby to vse bylo takjednoduche.
Ale mě nezajímá, jestli to vymáhání má maminka jednoduché. Stát nemá živit děcko míto otce. Vymáhání je její starost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lively píše:
Ale mě nezajímá, jestli to vymáhání má maminka jednoduché. Stát nemá živit děcko míto otce. Vymáhání je její starost.
To je jak nazor 10ti leteho ditete promin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N píše:
To je jak nazor 10ti leteho ditete promin
Ahááá, přichází pokus mě urazit bez pořádného argumentu, proč by stát měl suplovat roli otce. Tak to vůbec není dětinské.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lively píše:
Ahááá, přichází pokus mě urazit bez pořádného argumentu, proč by stát měl suplovat roli otce. Tak to vůbec není dětinské.![]()
Proc bych mela mit arfument na to ze otec ma platit? To snad vime vsichni a duvodumuze byt asi 50 a vyjmenuju jich jen par.
Otec zesnul
Otec utekl do zahranici
Otec je vul
Otec je deb. l
Otec je nezvestny
Otec nepracuje
Otec je ignorant
Otec je nasilnik
Otec je zadluzeny
Otec je alkoholik
Matka se s otcem vidat nechce protoze:
Bil ji
Bil dite
Psychicky ji tyral
Atd atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lively píše:
Ahááá, přichází pokus mě urazit bez pořádného argumentu, proč by stát měl suplovat roli otce. Tak to vůbec není dětinské.![]()
stát nemá suplovat roli otce. ovšem stát by měl zajistit vymahatelnost práva. pokud se státu nějaká skupina občanů směje do ksichtu, protože stát není schopný mu prokázat porušování zákonů (v případě výživného zejména práci načerno), je to špatná vizitka zejména státu, nikoli občanů, kteří s vymahatelností práva těžko něco nadělají
(a není to problém jenom výživného, můj ex je podnikatel, takže ještě pamatuji, kterak se soudy o neproplacenou fakturu táhnou i několik let, protože na první termín se dlužník domluví a další stání je za rok a půl)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lively píše:
A pokud se matce financi nedostava je mnohem lepsi jit pod most nez zadat o davky stat. Ze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N píše:
Proc bych mela mit arfument na to ze otec ma platit? To snad vime vsichni a duvodumuze byt asi 50 a vyjmenuju jich jen par.
Otec zesnul
Otec utekl do zahranici
Otec je vul
Otec je deb. l
Otec je nezvestny
Otec nepracuje
Otec je ignorant
Otec je nasilnik
Otec je zadluzeny
Otec je alkoholik
Bil ji
Bil dite
Psychicky ji tyralAtd atd.
Zlatá, kromě toho úmrtí (kdy pak dítěti náleží sirotčí důchod) a matce (pokud si nepořídila děcko s náhodným kolemjdoucím, ale s manželem) vdovský, tak všechny tebou uvedené příklady jsou právě o tom pohodlí „on je debil, tak se s ním nebudu dohadovat“.
Bití a psychické týrání nezbavuje otce povinnosti platit. Matka má myslet na své dítě a ne na to, jestli se ona laskavě stýkat chce nebo nechce.
Pokud se u soudu prokáže týrání dítěte, tak musí platit s tím, že dítě buď vídat nebude, nebo pod dohledem. Prostě to chce bojovat a ne si pohodlně hrábnout do veřejné kasy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ondrášovka.N píše:
Otec zesnul
Otec utekl do zahranici
Otec je vul
Otec je deb. l
Otec je nezvestny
Otec nepracuje
Otec je ignorant
Otec je nasilnik
Otec je zadluzeny
Otec je alkoholik
Bil ji
Bil dite
Psychicky ji tyralAtd atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina píše:
stát nemá suplovat roli otce. ovšem stát by měl zajistit vymahatelnost práva. pokud se státu nějaká skupina občanů směje do ksichtu, protože stát není schopný mu prokázat porušování zákonů (v případě výživného zejména práci načerno), je to špatná vizitka zejména státu, nikoli občanů, kteří s vymahatelností práva těžko něco nadělají(a není to problém jenom výživného, můj ex je podnikatel, takže ještě pamatuji, kterak se soudy o neproplacenou fakturu táhnou i několik let, protože na první termín se dlužník domluví a další stání je za rok a půl)
S tím souhlasím. Jen říkám, že se mi silně příčí se ani nepokusit s tím něco dělat, viz to, co píše Ondráškovka „matce se nechce s ním stýkat“ a pak dělat chudiku a hrábnout si do státního.
Kolikrát už jsem zde četla „na co mám nárok, otce uvádět nechci z osobních dovodů“ - osobní důvody: dělám před otcem hrdinku, jak vše zvládnu bez něj sama (ale sama to nezvládnu, ale to on nebude vědět). To je špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lively píše:
Zlatá, kromě toho úmrtí (kdy pak dítěti náleží sirotčí důchod) a matce (pokud si nepořídila děcko s náhodným kolemjdoucím, ale s manželem) vdovský, tak všechny tebou uvedené příklady jsou právě o tom pohodlí „on je debil, tak se s ním nebudu dohadovat“.
Bití a psychické týrání nezbavuje otce povinnosti platit. Matka má myslet na své dítě a ne na to, jestli se ona laskavě stýkat chce nebo nechce.
Pokud se u soudu prokáže týrání dítěte, tak musí platit s tím, že dítě buď vídat nebude, nebo pod dohledem. Prostě to chce bojovat a ne si pohodlně hrábnout do veřejné kasy.
No pohodli. Precti si tady diskuse o neplaceni alimenru a napis to tam. A pak uvidis. Zeny co se jim nedostava alimentu jsou vetsinou zoufale a na takove reci vetsinou ani zvedave nejsou. Me je jedno jake ma kdo prijmy. Pokud nekdo ma pridavky na dite, na bydleni, je mi ze srdce jedno proc je bere. A pokud otec ditete neplati tak je to smutne a nebudu matku obvinovat matku ze je lina. Ty neznas ceske soudy? Vzdyt priklepnuti alimentu trva strasne dlouho pokud otec proste nechce tak se ma matka s detma jit past? Porad si stojim za tim ze je to hloupy nazor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul to byla ukazka cerneho humoru a docela pravdiva mimochodem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit