Buffoo nebo Baťa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ave
837
28.5.10 13:42

Buffoo nebo Baťa

Tak jsem synovi koupila boty značka Buffoo, poprvé, ale super mu seděly. Pak jdu náhodou k Baťovi a mají tam úplně ty samé, jen se značkou Baťa a o stovku dražší. Jsou to tyhle
http://www.bata.cz/artikl/82871.
A tak mi vrtá hlavou, jak stejné boty můžou prodávat dvě značky /firmy/. No zřejmě je to všechno šité v Číně a pak tam jen nalepí značku. Nebo mi to může někdo vysvětlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
28.5.10 14:02

Já jednou koupila boty u nás v lékárně.Nějaká slovenská zdravotnická obuv a pak je vidím ty samý u Bati a tam je měli zase levnější než v lékárně :nevim: Taky nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.5.10 14:12

V technické výrobě je to běžné, říká se tomu OEM produkty. Jeden výrobce nakupuje komponenty od druhého, občas dodá něco vlastního (třeba obal :mrgreen: ) a prodává to pod vlastní značkou. Rozdíl v kvalitě někdy bývá značný (když třeba jedna značka odflákne právě tu montáž, nebo maj jiný servis, distribuci atd., někdy to vyjde úplně nastejno), proto mi přijde takové zcestné dneska už jen slepě věřit značce (nevyznám se v mobilech, ale Nokie je dobrá značka, tak si ji koupím :roll: )
V obuvnickém průmyslu se už vůbec nevyznám, pokud jsou materiály stejné, nejspíš se ani kvalita lišit nebude. Jediné, co např.bude mít Baťa lepší je třeba vyřizování reklamací, ale to netvrdím, neboť tam nenakupuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková