Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminečky, líbí se mi tohle měřidlo na nožky: http://www.detske-boticky.cz/…-plus-12.htm , máte ho některá? Pokud ano, jak jste s ním spokojené?
toto měřidlo mají mít správě v obchodech s dětskou obuví…
V krámečku,kam jezdím pro botičky ho mají ![]()
Téda, to jsou novinky, o takovém vynálezu jsem vůbec nevěděla. Tohle by spíš měli mít v každé dobré prodejně dětské obuvi (ehm, nikde jsem to zatím neviděla
)Taky jsem zvědavá, jestli to někdo má ![]()
Botičky jsem zatím vybírala tak, že jsem si synovu nožky obkreslila na čtvrtku, udělala několik kopií a strkala do botiček a koukala, jestli je to někde pomačkané, páč syn ještě neřekne, že ho to někde tlačí ![]()
Taky to měli v obchodě s botičkami, když jsme byli kupovat… v obou obchodech
.
kdekoliv jsem byla kupovat dětské boty, tak ho měli… jinak u hodně bot jde vyndat vnitřní stékla a přiměřit na nožičku. to je u malých dětí nejlepší metoda…
teda a musím říct, že ten kousek plastu je dost drahý… ![]()
Tak to u nás ve městě asi bohužel žádná dobrá prodejna není, protože to nikde nemají, prodavačky jen řeknou zkuste za patičku strčit prst a když se vejde, je to akorát, to je na nic
. Poslední dobou jsem měřila špejlí, ale to měřidlo se mi zdá fajn, říkám si, že než mi ti mí 2 svišti vyrostou, užili bysme to …
My ho máme a bez něj už bych asi boty ani neuměla koupit.
Nejen, že změříš dítěti nohu, ale změříš i vnitřní rozměr boty, takže dítě u nákupu bot vůbec nepotřebuješ (teda pokud nemá extrémně vysoký nárt a botu musíš zkoušet). Měřím tím boty i během nošení a přesně vidím, kolik mm mají ještě v botě nadměrek a kdy je čas koupit nové boty.
Mmch díky tomuto měřidlu jsem zjistila, že si celý život kupuju o číslo menší boty. ![]()
Navíc ta cena mi přijde víc než dobrá, já ho kupovala za nekřesťanský peníz tady:
http://www.fare.cz/…s/Itemid,71/
Princip je, zdá se, stejný.
kmacek píše:
Tak to u nás ve městě asi bohužel žádná dobrá prodejna není, protože to nikde nemají, prodavačky jen řeknou zkuste za patičku strčit prst a když se vejde, je to akorát, to je na nic. Poslední dobou jsem měřila špejlí, ale to měřidlo se mi zdá fajn, říkám si, že než mi ti mí 2 svišti vyrostou, užili bysme to …
Souhlasím, takhle jsme kupovali teď boty číslo 28 a máme mít 27ky…
Jinak díky za tip, konečně se bude vědět jestli tomu prckovi ty boty jsou či ne ![]()
jinak jsem našla toto - Použití měřidla dětské nohy
katka-m píše:
Taky to měli v obchodě s botičkami, když jsme byli kupovat… v obou obchodech.
Katko, prosím, kam chodíte nakupovat botky? Máš tip na nějaký obchod v Praze 4? Já se vypravila dokonce i na Žižkov do Fare a jsem těžce zklamaná, na Míšu tam měli jen jeden typ botiček
a paní ho změřit nechtěla ani tím normálním měřítkem, jen vyndala stélku boty ![]()
kmacek uvedla odkaz na měřidlo Plus 12, které nabízí speciálka s dětskou obuví v Ostravě. Nedávno jsme ji navštívili. Neskutečný výběr a všechno skladem. Foto - starší fotky, dnes asi 3× větší výběr. Řekla bych největší obchod u nás. Doporučuju navštívit byli jsme hodně spokojení s výběrem, úrovní … ![]()
Gina108 píše:katka-m píše:Katko, prosím, kam chodíte nakupovat botky? Máš tip na nějaký obchod v Praze 4? Já se vypravila dokonce i na Žižkov do Fare a jsem těžce zklamaná, na Míšu tam měli jen jeden typ botiček
Taky to měli v obchodě s botičkami, když jsme byli kupovat… v obou obchodech.
a paní ho změřit nechtěla ani tím normálním měřítkem, jen vyndala stélku boty
Ahoj Gino, na Praze 4 bohužel zatím nevím o ničem, ale chytám se pátrat, kdybych něco objevila, určitě dám echo
. A ty taky, jo? ![]()
My jsme úplně první botičky kupovali, když jsme byli u našich v Plzni, a vyšlo to o dost levněji než v Praze
.
A teď jsme byli tady , dostala jsem na tenhle obchod několik doporučení z různých stran, a fakt super, mají toho tam spoustu a byly tam moc příjemné a ochotné prodavačky, které vypadaly, že vědí, o čem mluví
.
Jinak mi ještě někdo radil podnikovou prodejnu Essi na Vyšehradě, ale tam jsem nebyla, tak nevím…
taky mám toto měřidlo, potvrzuji co píše Sunnyside
krom toho teda že dcera má úzkou nohu a tak musíme zkoušet vždy.
Moje skušenost ze Žižkovským Fare je pozitivní.Byli jsme tam s manželkou a 3 potomky. Prodavačky byli milé vztrícne - poradili a zabavili děti. Nebyl vůbec problém vyskoušet jakou koliv botu. Strávili jsme tam hezkou hodinu a určite se tam rádi vrátime znova.
DOPORUČUJI VŠEM ![]()
Jarda Bílek
Katko, díky za odkaz, určitě se tam vypravím. Zatím jsem byla jen u Deichmana v Plaze, tam mají ty Elefanten. Problém je, že Míša má už 22 nebo 23 a oni ty botky na první krůčky s měkčí podrážkou co se mi líbily, dělají jen do 20
ty větší se mi už moc nezdály, byly tvrdé. Máme prostě přerostlýho trpaslíka ![]()
Netvrdím, že ve Fare na Žižkově nemaj výběr pro větší děti, to jsem ani nezkoumala, ale pro nás prostě ne
A abych byla k tématu, to měřidlo jsem tam opravdu neviděla
![]()