Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, prosím vás o radu. Hrozně se mi líbí kočárek Bugaboo Cameleon, jenže nevím, co je v ceně a co musím ještě dokoupit. Typuji, že přebalovací tašku, autosedačku (vajíčko) a k tomu ještě adeptéry. Je to všechno? Děkuji.
Máte zkušenost s Bogaboo Cameleon?
Přidejte zkušenost s Bogaboo CameleonU tohoto kočárku je skoro všechno zvlášt a celá sada vyjde asi na 40 000 myslim tim i fusak atd.vše od Bugaboo.Mě se tam nelíbyl ten sporták . Jsou tam jen dvě polohy vleže a v sedě nic mezi tim a mimčo má nožičky nahoře přišlo mi to nepohodlné. Být tebou pořádně si ho vyzkouším. Tak držim palce ![]()
Kočárek jsem neměla ani ho neznám od nikoho z okolí, ale co jsem si všimla na ulici, tak mi přijde strašně nízký… jako že je korba nízko nad zemí, což mě osobně by vadilo.
Ahoj, mně se taky moc líbí, cena snad není tak strašná.. Dá se koupit i na MMB použitý, ještě v záruce, viděla jsem za 15tisíc a 13500. Je úžasný, skladný.. Fakt super
Bohužel ho nemám ![]()
Platila jsem za něj 26.000 Kč (10/2008), schválně jsem našla i účtenku (byl fungl nový). Brala jsem kočár, potahy (základní a na sporťák), tašku, adaptéry a CabrioFix (autosedačku). Fusak jsem měla zvlášť navíc Emitex. Tašku už bych nekoupila - má sice termoboxy na flaštičky (což je bezva), ale jinak je úzká a dost nepraktická. Později jsem dokupovala ještě ta velká kolečka dopředu (cca 2.000 Kč) - kvůli jízdě ve sněhu (ta malá jsou jen do města na odhrnuté chodníky) a na kolečkových bruslích (je to bezpečnější).
Polohy má 3 - kolmou, polosed, vodorovnou. A ano, sklápí se to(otáčí kolem osy) dolů celé v kuse, tzn. nožičky jsou nahoru - malýmu to nikdy nevadilo. Korba je docela nízko, ale viděla jsem plno moderních kočárů (nechtějte po mě značky), co to mají také tak. Nikdy mi to nevadilo a to mám 180cm, naopak dobře se vozí, protože má hodně, ale hodně vysoko vysouvací rukojeť. Je však pravda, že nejezdím MHD a nechodím kolem frekventovaných silnic - přesouvám se autem.
Na kočár nedám dopustit, ale určitě je důležité vědět, co od kočáru čekám a kde ho budu používat. Já jsem chtěla co nejlehčí, skladný (denně jsem skládala do auta), jen 1 abych nemusela kupovat už jiný, otáčecí korbičku i rukojeť, převáženě k použití do města. Btw, teď ho používám ve formě spoťáku, stojí dole v kočárkárně. „Korbička“ z hlubokého kočáru je jen prkno a zvlášť složená látka, takže se to vejde i do škvíry za skříň.. ![]()
No tak to jsem ani nevěděa, že má to polohování sportáku takto vcelku. To by bylo první, co by mě odradilo. ano, má to spousta i jiných kočárků a taky na to majitelky nadávají. Naštěstí jsem to takhle u žádnýho z kočárů neměla.
V mém okolí má Bugaboo asi 4-5 maminek, nikdy jsem žádnou neslyšela stěžovat si na polohování sporťáku v celku. Ano, když jsem o něm uvažovala, tak to byla asi jediná věc, která mi přišla „divná“. Ale vše ostatní bylo tak dokonalé, žádný jiný kočár to všechno neměl, že jsem to riskla. A jak říkám, nikdy nám to nevadilo… Nevím jak ostatní dětičky, ale já osobně, když spím, mám raději polohu mírně do klubíčka, než na placato, a můj syn evidentně taky. ![]()
Já jsem psala, že jsem to takhle nikdy neměla a ani bych si takový kočár nekoupila, přijde mi to dost nepraktický. Jen jsem tu prezentovala názory mamin z mýho okolí a jejich „stížnosti“ jsem chápala. Ale je přece fajn, že trh toho nabízí tolik a každý si může vybrat, co mu konkrétně vyhovuje.
Byla by nuda, kdyby jsme všechny jezdily s Jané nebo Mutsy ![]()
Já se tedy vážně rozhodovala mezi Bugaboo a Teutonii a Teutonka u mě vyhrála na celé čáře pro super komfort pro miminko ve sporťáku. Jediné co tak Teutonka je těžší než bugaboo, ale jinak nevidím moc rozdíl ve skládání, řízení…
Tak už jsem pár kočárků měla, Teutonie, icoo, jané, před 11 lety chico, no ten zrovna nic moc a ještě nějaké další. Tyhle jsem měla nejdýl. Ještě quinny zap a na tom vozím malého i někdy teď. Je to lenoch. Ale k věci. Mám vyhlídnutý bugaboo (jestli se ještě zadaří), ale jako kočár do auta, jako lehký, má docela velkou korbu, taška je nic moc, já vůbec nepoužívala ta ke kočárku, ale to je jedno. Ale chci k tomu na běžný jezděbí u nás po městě mutsy (líbí se mi, krásné barvy, a poznat něco nového, ale maličká korba), ale rozum mi říká icoo. Já bych asi nenašla jeden kočár, aby mi vyhovoval na všechno, terén, jízda po Praze, cestování letadlem, problémy naložit vše do kufru atd. Ale kamarádka má bugaboo jako jediny a je sním moc spokojená. Ten sporták je takový netypický, ale už to má hodně kočárků. Ale upřímně kdybych si mohla vybrat jen jedn kočár, tak to bych měla hodně přemýšlení. Ale tenhle má mnoho vychytávek. A jak jsem koukala na ceny tak bez té tašky by jsi se do 30-ti mohla dostat.
wiolla- vaužiju na dotaz. A ta korbička se dá lehce skládat do té placky nebo je to náročné. Beru to tak do auta, když pojedeme hodně naložený, ne pokaždy.
A u té teutonie mi třeba vadili to polohování rukojeti, to styl lámání je děs. Neuděláš to jednou rukou ani náhodou a když jedu k našim do výtahu, fakt blbý
Děkuji všem za rady a tipy. Kočárek těď stojí asi přes 22tisíc, jen nevím, co k němu musím ještě dokoupit ![]()
No tak určitě adaptéry na autosedačku a autosedačku, fusak, ale možná je pomalu lepší ten emitex nebo koupit až před zimou, tašku bych fakt nekupovala, já měla oilyly, barevně jsem to doladila a bylo to lepší, než ta strašná torna, pak to dáš přes rameno a nic moc. Ty zimní kola, to bych asi taky vydržela do zimy. slunečník je z mého hlediska na nic, měla jsem ho a navyužívala. Líbí se mi ta stínítka, ale né ta jejich hrůzná obrovská, ale nějaký univerzál. a to by mělo být vše. pokud nechceš ty obaly na kočár, měla jsem něco podobného na zappa a použila jsem to akorát do letadla. Ale tam to bylo v ceně.
kačka25 píše: …wiolla- vaužiju na dotaz. A ta korbička se dá lehce skládat do té placky nebo je to náročné. Beru to tak do auta, když pojedeme hodně naložený, ne pokaždy.
A u té teutonie mi třeba vadili to polohování rukojeti, to styl lámání je děs. Neuděláš to jednou rukou ani náhodou a když jedu k našim do výtahu, fakt blbý
Korbičku jsem do placky skládala pouze jednou, když jsem předělávala hluboký kočár na sporťák (tak si to moc nepamatuju). Myslím, že se jen rozlepily ty suché zipy (je to dobře vidět např. zde: http://www.bugaboo.com/…boo-cameleon?…) a sundalo se to z toho rámu. Takže pak máš placatý rám (s nasazovadlama, která se však dají přiklopit do vodorovné polohy k rámu), placatou desku (cca 1 cm?) a látku (0,5cm). Takže ano, nemáš pak tu výšku korby 20 cm (nebo kolik to je). Rozdělání poměrně jednoduché, ale každý den bych to dělat nechtěla (nějaký čas to přece jen zabere).
Pro ostatní: „za skříň“ se dává jen to prkno a látka. Na rám se nasazuje návlek „sporťák“ a používá se dál. Takže vlastně nikde neskladujete hlubokou korbu.
A jak psala Mišmiš, Bugaboo je fakt lehký. Ve variantě s hlubokou korbou váží jen 10kg. Neznám jiný kočár, takto lehký.
Ještě jsem zapomněla na to skládání kočáru do auta. Tak na rovinu říkám, že je na to potřeba mít grif. Mně to chvíli trvalo, než jsem získala cvik (to mě trochu štvalo). Teď zvládám perfektně (nakládala jsem do auta skoro denně), ale manžel „zápasí“, protože to tak často nedělá.
Dokonce jsem si jednou měřila, jak rychle naložím kočár do auta. Dávala jsem to pod 20 vteřin.
Měřeno od postaveného kočáru u zadní strany auta se zavřeným kufrem, až po naložený kočár a zavřený kufr auta. ![]()