Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, holky chtěla bych se zeptat. Rozhodujeme se mezi kočárkem Bugaboo Fox 5 a Cybex Prime. Nemáte s kočárky některá zkušenost?
Víc se mi líbi Cybex Prime, ale tam nás prodejci odrazují ze není do terénu (je pravda ze má ty kola menší), co vidím jako nevýhodu tak má menší ten spodní kos. Ale zase se mi oproti Bugaboo líbí ten sportak - kde si to miminko úplně lehne. Což u bugaboo nejde tam je to korytkovy lezení - což zase pro zada není asi úplně idelani.
Co se tyče terénu - žijeme ve městě, ale často jezdíme na výlety a chodíme na procházky kde je terén všelijakej… ale řekla bych v týdnu město a víkendu s partnerem terén no ![]()
Nemáte někdo zkušenost? ![]()
Kamarádka má Cybex, opravdu je nádherný. Stal je dost peněz a říkala, že do terénu nic moc. Nevím teda jaký má konkrétní typ.
Kolega si do terénu moc chválil značku Thule.
@Linda20458 a proč vybíráte zrovna mezi těmito 2? Já měla Bugaboo po švagrové a nadšená jsem z něho nebyla a ten Cybex do terénu fakt není. Do terénu bych doporučila spíše Thule nebo TFK. Já si koupila Thule sporťák a sestra měla TFK a za mě jsou to fakt super kočárky.
Libi se nám nejvíce. A rádi se oba mezi ty lepší kočárky. Koukali jsme i na jiné značky, ale tam buď byly tezke, nebo měli male kola, blbě adaptivní apod. ![]()
Na ty jsme se taky koukali. Ale ty už na nás moc velký a těžký. Kor ja sem hodně malá s drobucká a ten kočár je obří a robusní.
Hlavně jak jsem psala nebudeme chodit pravidelně do lesa, přece jenom bydlíme ve městě na sídliště, ale nechci se limitovat tím, ze když budu chtít jít někam kde ten terén není idelani, tak jestli to zvládne projet kočár - kor s dnešníma cenama 😂 😂
@Dn0712 píše: Více
Je pravé úplně bozi, taky takovej můj vysněnej. Ale bojím se, ze když pojedu po trávě/ terénní cestě nebo do budoucna, když bude druhé a budeme chodit po hřištích apod. Ze ten cybex to nedá ![]()
Ani jeden. Hledej funkční kočárek, ne to, co se ti vyloženě líbí. Korýtkový sezení je zlo, to dítěti opravdu nedělej. Cybex je kočárek do nákupáků, s tím budeš mít problém i na městské dlažbě a nerovných chodnících.
Z těhle ani jeden, my měli britax a ten byl super i do terénu i do města. Cybex jsme měli později Mios, je to stejná řada jako Priam a oba mají krátkou stříšku když prcek spí a svítí sluníčko a do terénu Priam opravdu není, je hodně tvrdej. Zkusila bych se podívat na nějaký odpružený kočár, my budeme kupovat i pro druhé britax. Malý bude 5 takže za ty roky kočárek inovovali a je ještě promakanější, zkus se podívat na Britax smile 5z. Cena je pěkná a funkčně zvládal i les.
@Linda20458 píše: Více
Jo, tak jestli to máte na občasné výlety někde do terénu, tak by to podle mě ten Cybex zvladnul.
Já mám obyc kocar s hroznyma koleckama, vybirala jsem tenkrát podle vzhledu
, a vydržel i lesní cestu, a i když jsem s ním šla přes pole. I když jsem se trošku bála, jestli tam někde ten spodek nenechám ![]()
Takže jestli nejezdite někde na hory každý týden, nebo nechodite často po lesnich cestách, vzala bych ten Cybex, když se vám líbi ![]()
@Linda20458 když jsem měla hlubokou korbu, tak byl velmi špatný přístup pod kočárek a s nákupy jsem se dost rvala. Pak jsem nebyla úplně nadšená z korýtkového sezení, protože malý sám seděl dost pozdě a v hlubokém už být nechtěl a do sportovního jsem ho dá nemohla. A pak u předních kol se mi hromadila hlína a sníh a nešlo s tím jet.
Cybex je kocarek do obchodaku, Bugaboo povazuji za lepsi, ale to sezeni bych nechtela. Pro me byl TUG naprosto genialni. Pokud bych mela jeste resit kocarek, tak by to byl opet on pripadne TFK. Jo a jsem mala a drobna.
Ahojky, ja si vyzkoušela oba dva a s oběma jsem byla spokojena. Bugaboo fox 5 mozna se o něco lehčí ovládá ale jinak mi to přijde totožné. A pokud s kočárky nebudes jezdit pres pařezy a kořeny v lese, lehčí terén zvládnou.
Ten Bugaboo mi nabízeli v obchodě a líbil se mi, ale pak jsem ho zavrhla kvůli tomu sporťáku. Přijde mi to jako vyhozené peníze, protože pak stejně koupíš jiný sporťák.
Z práce mám dobré recenze na Easywalker a TFK, tak se na ně chci jít zítra kouknout. Easywalker Zooey jsem měla v ruce a líbil se mi. Taky mám vyhlídnuté Zopa Move Cross 3 mebo ABC Design Salsa Run a Thule.
Taky je pro mě důležitá hmotnost - jsme v domě bez výtahu. Jsem zvědavá, co nakonec seženeme.
Chapu. My taky kupovali kvůli sporťáku Cybex, protoze jsem četla, ze to neni uplne zdravé. Ale malému se v tom sporťáku líbilo víc a docílila jsem toho, ze vseho s mírou ničemu neuškodí a vrátili jsme se k bugaboo. Hlavne kdyz malý byl pak těžší, o dost lépe se mi s nim manipulovalo a je o něco lehčí.
Super jsou i vyvysovaci adaptery u bugaboo+ jde do sporťáku koupit za pár kaček vyrovnávací klín. 🙂