Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosim radu - maly 6m ma ze strany na krku malinkou bulku - na pohmat ho neboli, velká je tak pul centimetru. Uzlinka, co bývá u nachlazeni to neni, toto je níže. Manžel chce bezet k doktorce, ona ma dnes odpo ordinacni hodiny pro nemocné, nechci ho kvuli blbine (snad) brat mezi marody… Co si o tom myslíte? Diky
Uzlinka to pravdepodobne je, na krku rozhodne není jedna. Nikam bych s tim nechodila, pokud dite jinak vypada normalne a nemá zadne jine potize.
Popravdě si také myslím, že je to jen uzlinka. Dcerka je má od narození na krku a v tříslech. Ptala jsem se na to až na 3leté prolídce. jestli chodíš k Dr. pravidelně, zeptej se jí na to. Určo bych tam, ale neběžela hned. Pokud nemá jiné potíže.
Boulička vydrží až do pondělí a pokud do té doby zmizí tak tím líp.
Uzlinky jsou na krku v dlouhe rade od zhora az dolu, ukazat dr pri nejake nejblizsi kontrole
Taky bych řekla, že je to uzlina, syn jich má několik po obou stranách ( už ho vidělo několik doktoru a prý OK
), má je k v podpaží ( ty mu nahmatala dr ) a v tříslech. Ale on je v poslední době hodně nemocný a je to prostě uzlinkove dite ( dr brala krev a v pořádku ).
Bude to uzlinka, syn má 2 od narození, hodně jsem to řešila s dr., protože tchán měl rakovinu krčních uzlin. Ale u syna je to ok a opravdu jen uzlina. Když je jen trošku nemocný, má rýmu nebo rostly zuby, tak byly uzliny o to větší a pak zase trochu splaskly. Byla bych v klidu, má to opravdu hodně dětí a u některých se to vstřebá nebo to vydrží do dospělosti. Já mám přes 30 a jednu mám od mala na krku taky ![]()
Dekuju vsem, pockame a pristi tyden se ukážeme dr. Mozna to ma od zubu, zatim sice žádné nema, ale dasne ma červené, hodne slinta a do pusinky strka ruce.
Maminky mám dotaz, jsem maminka poprvé a hypochondr dost sama na sebe a u malého jsem ještě horší
pořád ho prohlížím a zkoumám jestli je vpořádku a nic mu není atd.. nahmatala jsem mu bouličku v úrovni ucha na hlavičce vzadu, nevím co by to mohlo být. Nebolí ho to a ani to necítí, když to zmáčknu tak vůbec nereaguje, a je taková běhavá ta boulička. Ale samozřejmě mám strach aby to nebylo něco vážného
Máte s tím některá zkušenosti? Malému je měsíc a půl. Děkuji za odpovědi a hezký večer
Měla jsem podobně nahnáno, druhý den jsem s miminem valila k doktorovi, v očích děs a smrt. Doktor vzal malému krev, poslal na rozbor a za dva dny jsem si volala pro výsledky (jedny z nejhorších dnů v mým životě). Bylo to ok. už na tu jeho bouličku vejrám přes 4 roky, občas na ni šáhnu, jestli změna a nic ![]()
Ve středu jdu do poradny, takže myslíš, že mám počkat, nebo jet zítra na pohotovost?
Děkuji za info, jsem trochu klidnějsí, malý je uplně v pohodě, chová se normálně, nic nepozoruji žádné změny, tak asi počkám do poradny a tam to řeknu doktorce
snad to bude ok.
Děkuju
Nám doktorka nakonec rekla, ze to muze byt k ekzemu. Ma to v miste, kde se mu ten ekzem dela a mívá to i zmokvany, skaredy. Ted momentálně to ma jen malinko zarudly. Boulicku tam ma porad.
@Kačenka.xx : v úrovni ucha jako vzadu na hlavičce? Syn je tam má taky, z obou stran, je to pohyblivé, prý uzliny, ale syn má uzliny i na krku, v podpaží, v tříslech ( všechny do 1 cm, ale má jich dost ), krev v pořádku prý uzlinkove dítě, vidělo ho už několik doktoru.
@myskalucka jojo myslím vzadu na hlavičce. MaMamka mi dnes taky rikala ze jsem jich mela ja jako malinka spoustu, tak snad to nic nebude ![]()