Děti po ivf

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.1.16 20:28

Děti po ivf

Já vím, že tento dotaz bude znit maminkám, co se snaží, jako blbost. A těm co se snažit nemusely tuplovaná blbost. ALE

Malej má 7m je z ivf. Je šikula, a moc si považuji, že ho mám. U nás byl problém pouze početí. Jinak celý průběh těhu byla pohoda až na muj strach. Porod byl rychlý a pohodový, jen trochu dřív, 38.tt.

Ted k věci. Koukám kolem sebe na ostatní mimča a přijde mi to naše nějake pomalé. Hodně děti už leze, některé stoji, sedi. My se pěkně vzpirame na rukou, pivotujeme, kuli se na bříško. Jinak není vyloženě liný, jen mu to prostě déle trvá. Kamarádčina dcera (taky ivf) měla taky trochu pohybový potíže a chodili na rhb, nás mudr. nikam neposlala a říká, že je to v pohodě.

Myslíte, že to může souviset s ivf?

Kdo si myslí, že řeším blbosti, nechť nereaguje. Děkuji. Jen, když vidim ty lezoucí děti, vrta mi to hlavou

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
7.1.16 20:30

Nemyslím si. mám 3 dděti z přirozenýho početí, a v 7m mi leželi všichni, enlezlo ani jedno. jen třetí už se houpal na kolínkách, ale lézt začal až v necelých 8m. druhý ležel do 9m jak placka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
7.1.16 20:32

Určitě ne. Embryo vzniklo stejně jako u přirozeného početí, jen zkrátka mimotělně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220

Urcite nesouvisi:-) Mame syna z IUI, jsem tady ve skupince asi 30 matek s detmi cca stejneho veku a jsme nejdelsi a vse delame jako prvni…
kazdy dite je jiny, kazdy ma svoje tempo - je zbytecny se srovnavat s jinejma, nebo s tabulkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

Máš smůlu na to, že máš asi v okolí rychlíky. :) Mám děti počaté normálně, kluk se rozlezl přesně v 8. měsících, dcera o týden dřív a dle fyzioterapeutky jsou, co se pohybu týče, „tabulkové až rychlejší“.
Nelezoucí dítě v sedmi měsících je dost běžný průměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
7.1.16 20:33

Je to blbost :mrgreen:
já má děti dvě, jedno „normálně“ a jedno ivf
a to normální dělalo všechno dýl, než ivf… ono to je o těle toho dítěte, ne oplozením…
ivf je trošku sebevrah, smíšek a pohodář, hravé dítko, hodně jí, ale třeba trpí při růstu zubů, chodit začínal brzy, sám v prostoru ted ve 14m
normál je trošku hysterka, uplakánek… jedl hodně dřív, ted moc ne, ukecenej (to bude ale ivf asi též) do 1š m nechodil ani kolem nábytku nějak výrazně.. sám v prostoru někdy po 15m.. ale zase bl šikovnější na nočník..
suma sumárum… nesrovnávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
7.1.16 20:33

Taky bych to nepřiřazovala k IVF, syna mam u umělka, cvičili jsme tedy Vojtovku a byl zase napřed. Ale co vím od kamarádek, tak některé děti ani nelezou a začnou až chodit, jiné se jen plazí, je to fakt různé…Pokud máš nějaké pochybnosti, zeptej se mudry, ale myslím, že to bude ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
7.1.16 20:35
@xsaleen píše:
Je to blbost :mrgreen:
já má děti dvě, jedno „normálně“ a jedno ivf
a to normální dělalo všechno dýl, než ivf… ono to je o těle toho dítěte, ne oplozením…
ivf je trošku sebevrah, smíšek a pohodář, hravé dítko, hodně jí, ale třeba trpí při růstu zubů, chodit začínal brzy, sám v prostoru ted ve 14m
normál je trošku hysterka, uplakánek… jedl hodně dřív, ted moc ne, ukecenej (to bude ale ivf asi též) do 1š m nechodil ani kolem nábytku nějak výrazně.. sám v prostoru někdy po 15m.. ale zase bl šikovnější na nočník..
suma sumárum… nesrovnávej

to je hezký, jak to nazýváš „normál“ a IVF, promiň, nemyslím to zle, jen mě to trochu pobavilo, taky mam „uměláka“, ale myslím, že rozdíly mezi dětmi opravdu nejsou, jestli jsou ze zkumavky nebo se „vyrobí“ v posteli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
7.1.16 20:35

Ne, nesouvisí. Kamarádka má 2 děti z IVF a byly motoricky mnohem rychlejší, než moje tři přirozeně počaté ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
7.1.16 20:37
@slavuska1 píše:
Nemyslím si. mám 3 dděti z přirozenýho početí, a v 7m mi leželi všichni, enlezlo ani jedno. jen třetí už se houpal na kolínkách, ale lézt začal až v necelých 8m. druhý ležel do 9m jak placka.

Příspěvek upraven 07.01.16 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
7.1.16 20:37

Myslím si, že to s tím nesouvisí, ale ode mě nemůžeš čekat jinou odpověď - taky mám IVFátko :mavam:

houpání na kolínkách 7m, plazení 8m, lezení 10m a rovnou si i stoupla, podle doktorky normal
jestli se ti zdá pomalejší zkus hledat příčinu jinde, ale IVF - to ne

a jestli můžu poradit - FAKT nesrovnávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.16 20:38

Jsem v uzavřence s holkama s IVF. jsou tam zcela tabulkové děti, rychlíci i ty lenivější. náš kluk (není nakonec po IVF), ukončil 9m a neleze. dle neurologa zcela šikovné, zdravé a šťastné dítě..jen na pohyb prostě líný macek (11,5kg)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.1.16 20:40
@kalypsoooo píše:
A kdy začal chodit a vůbec se hýbat?

který? nejstarší 8,5m lezení, týden nato sed, 9 a čtvrt m stoj, a samotatná chůze až 15,5m. prostřední od 8m občas pár sudů, ale málo, v 9,5m klek, a sedl si z něj, v 10,5m začal lézt, ve 14m si stoupnul, a v 18m začal samostatně chodit. nejmenší 7m klek, necelých 8m lezení, mezi 8,5-9m si stoupnul, od 10m obchází nábytek, teˇdmá rok, a pořád jen obchází, mám opatrný děti, všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.16 20:42

pro zakladatelku

Tak já mám dítě taky z IVF a ještě k tomu z DV, někdy mi ale přijde, že není z darovaných, ale divokých vajíček. Vývojově je upředu rozhodně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25112
7.1.16 20:42

Vůbec, máme děti počaté přirozeně a dvě starší začali lézt až mezi 9.-10. měsícem a chodily až po roce. Buď ráda, lepší jak splašený dítě, co nemá pud sebezáchovy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí