Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Určitě to na to nemá vliv. Mám obě děti z ivf a jsou to oba rychlíci. Ale každej jinej chováním. Je to jen tím jakej prostě je. Nedělej si starosti, má čas. ![]()
Jak jiz psano, na pocatku bylo jedno vajicko a jedna spermie, to same, co pri prirozenem poceti. Znam deti takove i makove, pomale i rychle. Mnoho studii bylo udelano a ze se stale najde dost lidi, kteri by radi dukaz, proc jsou ty „umele“ deti jine, nemocnejsi, postizenejsi, hloupejsi… a on ten dukaz nejak neni. Rozdily muzou byt v tehotenstvi, po IVF je o neco vic potratu, o neco vic mimodeloznich, ono preci jenom to kolikrat podstupuji zeny starsi nebo se vselijakyma komplikacema uz pred pocetim, ale co se tyce dalsiho vyvoje, jsou to deti jako kazde jine. Zrychlene i zpomalene ![]()
Já se setkala s názorem, že děti z dlouho zmrzlých KETů bývají častěji nějak postižené či pomalejší
nejvíc mě mrzí tyhle řeči od lidí, kteří buď děti nemají a nebo mají přirozenou cestou, CAR v životě ani neviděli a nejvíc tomu rozumí, jako třeba babičky a tetičky a tak
@Conulka píše:
Já se setkala s názorem, že děti z dlouho zmrzlých KETů bývají častěji nějak postižené či pomalejšínejvíc mě mrzí tyhle řeči od lidí, kteří buď děti nemají a nebo mají přirozenou cestou, CAR v životě ani neviděli a nejvíc tomu rozumí, jako třeba babičky a tetičky a tak
Tak to je velice smutné. Jenže starší generace nechápe asi problém s početím. Mě bylo 24 a 2 roky se marně snažili. A když se mě mamka ptala kdy bude další, přesto že věděla o našich problémech. A já to považovala za nepříjemnou otázku a vůbec téma. Byla jsem označena za citlivku, že to tak prožívám. Že přece o nic nejde. Teď když si na to obdobi vzpomenu je mi stejně smutno jako před dvěma lety.
Dřív těhotný holky maturovali. My jsme asi v 25 ži letech stare.
Klid, kluci jsou línější a trvá jim to, nemyslím si, že by to mělo souvislost s IVF. Mám dceru počatou přirozeně, plazit se začala okolo 7. měsíce, ale kolena ji absolutně nevzrušovala. Sedla, lezla a stoupla si chviličku před rokem v jednom dni ![]()
@Anonymní píše:
Tak to je velice smutné. Jenže starší generace nechápe asi problém s početím. Mě bylo 24 a 2 roky se marně snažili. A když se mě mamka ptala kdy bude další, přesto že věděla o našich problémech. A já to považovala za nepříjemnou otázku a vůbec téma. Byla jsem označena za citlivku, že to tak prožívám. Že přece o nic nejde. Teď když si na to obdobi vzpomenu je mi stejně smutno jako před dvěma lety.Dřív těhotný holky maturovali. My jsme asi v 25 ži letech stare.
to mi připomíná jednu moji kamarádku - když jsem potratila po několikaletém snažení v 19tt a asi za měsíc po potratu jsem měla jet na svatbu jiné společné těhotné kamarádky a bylo mi z toho smutno - tak mi řekla, že se v tom moc babrám
to jsou halt takoví empatičtí lidé
@ugluk píše:
Jak jiz psano, na pocatku bylo jedno vajicko a jedna spermie, to same, co pri prirozenem poceti. Znam deti takove i makove, pomale i rychle. Mnoho studii bylo udelano a ze se stale najde dost lidi, kteri by radi dukaz, proc jsou ty „umele“ deti jine, nemocnejsi, postizenejsi, hloupejsi… a on ten dukaz nejak neni. Rozdily muzou byt v tehotenstvi, po IVF je o neco vic potratu, o neco vic mimodeloznich, ono preci jenom to kolikrat podstupuji zeny starsi nebo se vselijakyma komplikacema uz pred pocetim, ale co se tyce dalsiho vyvoje, jsou to deti jako kazde jine. Zrychlene i zpomalene
On ten dukaz neni, protoze nikdo nema zajem takovou studii udelat, je v tom moc penez. Vlastni zkusenost.
A ze zkusenosti detskeho neurologa a neonatologa ty deti po IVF jsou nemocnejsi. Rozdily jsou i v chovani matek.
@Anonymní píše:
On ten dukaz neni, protoze nikdo nema zajem takovou studii udelat, je v tom moc penez. Vlastni zkusenost.
A ze zkusenosti detskeho neurologa a neonatologa ty deti po IVF jsou nemocnejsi. Rozdily jsou i v chovani matek.
jak jako v chování matek???
S tim to nesouvisi. Dcera vznikla prirozene a valela az do 8 mesicu sudy. Od 8m se plazila. V 10 a pul se postavila a leze az ted v 11 mesicich
jeste chybi sed a samostatna chuze. Kazde ditko je jine ![]()
@Conulka píše:
jak jako v chování matek???
Tezko ve zkratce popsat. Treba za miminky chodi min. Maji cil otehotnet, a kdyz se pak to vymodlene mimco narodi, tak vlastne nevi, co s nim.
Jinak ja nejsem proti IVF, aby si nekdo nemyslel.
@Anonymní píše:
Tezko ve zkratce popsat. Treba za miminky chodi min. Maji cil otehotnet, a kdyz se pak to vymodlene mimco narodi, tak vlastne nevi, co s nim.
Jinak ja nejsem proti IVF, aby si nekdo nemyslel.
coooo? Jak chodí za miminky míň?? Jako třeba v noci když pláčou nebo jak je to jako myšleno??? A kdo to jako zkoumal??
Už chápu ten anonym, takový blábol už tu dlouho nikdo nevyřkl
![]()
Zvlastni zvlastni… Ja zas vsude ctu, jak jsou ty matky vymodlenych deti na ne prilis upnute, precitlivele a ditku vsecko dovoli. Jinak je mi jasne, ze jedno dite statistiku nedela, ale po jednom divocejsim roce mam jedno z nejzdravejsich deti v sirosirem okoli, vsude to chrchla a odpadava na antibiotika a ta moje tim proplouva maximalne s dvoudenni rymou. Zato ze me se postupne stava jedna z nejnemocnejsich matek v okoli
Ale to uz je dost mimo tema.
@Conulka píše:
coooo? Jak chodí za miminky míň?? Jako třeba v noci když pláčou nebo jak je to jako myšleno??? A kdo to jako zkoumal??
Už chápu ten anonym, takový blábol už tu dlouho nikdo nevyřkl![]()
Za miminky na JIP chodi min. A maji casteji opozdeny vyvoj nebo jine problemy.
Jenze studie na to nejspis nikdy nebude, gynekologove to fakt nechteji.
NESOUVISÍ
mám obě holky po IVF starší byla pozadu pohybově zato dopředu v mluvení a chápání… dnes je v 1 třídě a je to stejné… pohybově proč bych si prdku namáhala
a jinak se ve škole nudí.
Mladší tříletá běhá od 7m a říkáme jí TRYSKO MYŠ
zato špatně mluví a učit se novám věcem
max 1mn… pořad slyším nevím a odběhne skákat… pohybově strčí do kapsy starší sestru mluví a chová se jak dvouleťák.
@Anonymní píše:
Za miminky na JIP chodi min. A maji casteji opozdeny vyvoj nebo jine problemy.
Jenze studie na to nejspis nikdy nebude, gynekologove to fakt nechteji.
na jaký JIP, proboha zase??? Tahle diskuse je o donošených přirozeně počatých dětech vs donošených dětech po IVF a o jejich vývoji během 1.roku života
zakladatelka se ptala jestli její 7m mimčo je cca pohybově v tabulkách a jestli ne, tak jestli to nesouvisí s IVF, to je vše