Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Verun83 píše:
Delozni cipek?
No… pak ještě můžu pokračovat, je to prostě na straně a děložní čipek je tak blízko? ![]()
@Anonymní píše:
No… pak ještě můžu pokračovat, je to prostě na straně a děložní čipek je tak blízko?
Tvar děložního čípku se v průběhu cyklu mění. Je normální, že ho někdy nahmatáš blízko a jindy třeba vůbec. Ale je ti 15, stejně by ses měla na preventivní prohlídku objednat.
Pokud je to na straně, tak to asi nebude děložní čípek. Děložní čípek je útvar, který zakončuje pochvu, má tvar obrácené misky a oprostřed prohlubeň. @Verun83 @Čičorečka nechápu, proč to zlehčujete? Mám taky v pochvě bulku, lokalizovanou asi v tom místě jako ty. V každém případě je třeba, aby tě vyšetřil lékař, stejně máš v patnácti nejvyšší čas. U mě se jedná o cystu.
@Janli z čeho jsi usoudila, že to zlehčujeme? U mě se prostě jedná o čípek. Tak, jak ten útvar popsala zakladatelka. Žádnou obrácenou misku tam nemám. A sama jsem psala, ať se na preventivní prohlídku objedná. Tady když má někdo jiný názor nebo zkušenost než druhý, hned se jedná o útok nebo zlehčování ![]()
@Janli píše:
Pokud je to na straně, tak to asi nebude děložní čípek. Děložní čípek je útvar, který zakončuje pochvu, má tvar obrácené misky a oprostřed prohlubeň. @Verun83 @Čičorečka nechápu, proč to zlehčujete? Mám taky v pochvě bulku, lokalizovanou asi v tom místě jako ty. V každém případě je třeba, aby tě vyšetřil lékař, stejně máš v patnácti nejvyšší čas. U mě se jedná o cystu.
Ja nic nezlehcuju. Ses trochu hystericka ne?? ![]()
Ahoj, potrebuju pomoc prosím.
Nevíte, co to může být?
Dneska jsem si nahmatala v pochve nejakou velkou bulku, která jakoby pokračuje dál nahoru, takže řekněme, že to je takový ovál. Je na levé v straně vzdadu a nahmatu ji po dvou centimetrech pri vstupu. Je mi 15 a u gynekologa jsem ještě nebyla