Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Manžel říká, že měl v pubertě něco podobného - zduřelé a citlivé na dotek. Odeznělo to samo časem. Tak snad to bude běžné a nic vážného ![]()
@Apaji píše:
Manžel říká, že měl v pubertě něco podobného - zduřelé a citlivé na dotek. Odeznělo to samo časem. Tak snad to bude běžné a nic vážného
Díky, já si to taky myslím, spíše je divné, že to má jen na jedné
Urcitě bězte věřim ze to nic vazneho není ale rozhodně jen pro tu jidtotu
držím palce
@Anonymní píše:
Díky, já si to taky myslím, spíše je divné, že to má jen na jedné
Ano, teď mi manžel říká, že to bývá jednostranně, asymetricky. Vzpomíná si, že to měl jen na jedné straně, na druhou to ani nepřišlo. Určitě je dobré, že to pro jistotu uvidí lékař, ale podle chlapa je to běžné (mělo to více kluků z jeho okolí). Držím palce, ať vše dobře dopadne a doktor jen potvrdí „diagnózu“ mého muže.
Ahoj, syn 13 let to ma taky. U doktora jsme pro jistotu byli, a je to pry puberta ![]()
Ahoj..syn,19 let má to samé, jedno prso viditelně větší, boule bolestiva.Byl u dr, ta ho ihned poslala na sono prsou. Diagnóza…zvětšená mléčna žláza!!!Hormony se mu úplně zbláznily! Pokud nezmizí nebo se nezmensi, musí na chirurgii, ale prý, pokud se to nezvětšuje, nic s tim nedělají, jen sledují, popřípadě chirurgický zákrok. U vašeho syna bych se opravdu nebála, jak říkáte…puberta, hormony ![]()
Je to naprosto bezne a bezne i jednostranne. Proste hormonalni zmeny. K dr. s tim klidne jdete, ale posilat na UZ povazuju za zbytecne. V dospelosti dejme tomu, ale v tomto veku to proste nemuze byt nic jineho.
Díky všem za poznatky a zkušenosti. Jsem ráda, ze je to častý jev.
Dobrý den mám 12ti letého syna ,a nahmatala jsem mu u jednoho prsa bulku v bradavce.Mám se něčeho bát,a nebo to je jen začínají puberta jak jsem tady vyčetla?
To bude puberta, můj syn (12 let, brzy 13) má taky v pravé bradavce takovou, trochu větší bulku, taky ho to na pohmat bolí. K Mudr s tím nespěcháme, necháme to na třináctiletou prohlídku
![]()
@Apaji můžu se zeptat jak dlouho trvalo, než mu to zmizelo?? Předem díky za odpověď. ![]()
Dobrý den. Můžu se, prosím, zeptat, jak jste dopadli, co jste toto řešili? Řešíme to taky..
Syn 14 let má už pár týdnů zduřenou jednu bradavku, na pohmat tvrdou. Vzpomínám si, že kluci v pubertě to občas mívali, tak jsem tomu nevěnovala pozornost, čekala jsem, že to zmizne, ale nic. Takže v nejbližších dnech vyrazíme k lékaři, když na to přitlačí, říká, že ho to i bolí. Máte s tím zkušenosti? Zaráží mě, že to má jen na jedné. Doufám, že to budou nějaké pubertální hormonální změny, ale pro jistotu, k Mudr půjdem.