Pátá nebo šestá nemoc a moře?

26
7.7.16 09:00

Pátá nebo šestá nemoc a moře?

Ahoj holky, naší Adle (3,5 roku) vyskočila vyrážka na tvářičkách a teď už i na ručičkách. Není to krupička, spíš takové slité fleky, ve kterých mi přijde, že má horkost (která ted už ustupuje). Mrzutá byla, ale teplot jsem si nevšimla, pouze horkosti v místech, kde má ty červené fleky. Když ji byl tak rok a pul, DR. nám diagnostikovala pátou nemoc. Ted přišla má nějlepší kamaráska, že jeji malá má šestou nemoc.. Takže jsme to zřejmě chytly od nich. Jenže zítra máme odjíždět k moři. Co s tím? Nechci ji to horkem a mořem ještě zhoršit. Nesvědí ji to, jako by to neměla.. Máte s tím některá zkušenosti??? Fleky v obličeji začaly někdy min,. sobotu a před 3ma dny vylezly na ručičkách. Jinak nikde nic. A naše DR. má dovolenou… :,( :roll: Děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85404
7.7.16 09:05

@Lupiddu sesta nemoc probiha ale jinak. Tri dny vysoke teploty, klidne 39, pak zmizi teploty a objevi se vyrazka. Doktorka ma za sebe zaskok, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
7.7.16 09:11

6. nemoc to na 99,9% není. Tam, jak píše @blumen, nastupuje nejdříve vysoká horečka a po třech dnech se objevuje vyrážka.
Osobně bych s jakoukoli nemocí/vyrážkou šla k dr tím spíš, že jedete do ciziny. Dr. má určitě záskok. Při nejhorším můžete zkusit zajít k nějakému jinému dětskému, alespoň u nás jsem e vždy setkala s ochotou, případně zajet na dětské do nemocnice/ pohotovost.
Možná jsi to měla začít řešit dřív, třeba hned v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
7.7.16 09:13

Zašla bych za zastupující pediatričkou, ono toho může být víc, pokud to má jakoby slité, může to být i nemoc ruka-noha-ústa, ale i cokoli jiného. Neriskla bych si odjet s nemocným dítětem jen na základě rad na miminu, i zastupující pediatr má snad vzdělání a poradí ne :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.7.16 09:15

Zajdi k jakékoli jiné doktorce nebo doktorovi a požádej je o prohlédnutí dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
7.7.16 09:19

@Lupiddu a jde i o to, aby nekde nenakazila pripadne ostatni deti, kdyby to bylo infekcni. Zajdete k Dr. hned. Taky moc nechapu, proc jste to neresili driv, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.7.16 10:05

Zastupující dr. jsem samozřejmě hned ráno volala, tak mě nejdřív odfkla s tím, že to bude ze sluníčka, tak jsem urgovala na to, že trvám na prohlídce dcery. Ted jsme přišly a zastupující dr. si četla informace o nemoci z internetu a diagnostikovala mé podezření na 5tou nemoc. Teď to má zatím pořád na ručičkách, ale sleze to ještě na nožičky, že? DR. říkala, že máme zrejmě slabší formu, že to nemá tak výrazné. A že pokud to trvá od soboty, tak že máme jet.. ale do neděle ji držet spíše ve stínu a pak že by to mělo být ok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.7.16 10:09
@blumen píše:
@Lupiddu a jde i o to, aby nekde nenakazila pripadne ostatni deti, kdyby to bylo infekcni. Zajdete k Dr. hned. Taky moc nechapu, proc jste to neresili driv, no.

protože ji to vylezlo více během těch svátku. Jinak měla jen červené tváře.. Nejsem nezodpovědná máma, která by s ní kdekoli lítala a nechala ji obklopenou dětma. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.7.16 10:10

@Lupiddu dr který diagnostikuje podle příznaku na internetu není lékař..jela bych na pohotovost.
kdybyste nejeli k tomu moři tak bych to nechala být, ale takhle..muže se to zhoršit, mužete nakazit další děti atd..pokud jste už pátou nemoc měli, muže vůbec přijít znova? mi měli zatím jen šestou nemoc..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
7.7.16 10:13

@Lupiddu
http://www.naseporodnice.cz/…ka-nemoc.php
jako pokud to je pátá, zas tak infekční to není.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3108
7.7.16 10:23

My 6stou nemoc měli teď už to malé mizí, u nás bez teplot bez dalších příznaků jen se objevila vyrážka tu měla po celém těle, nesvědilo jí to takže jsem to nijak neřešila u dr byla hned první den po výsevu a pak za dva dny kvůli potvrzení jestli je to opravdu ta 6tá nemoc nebo něco jiného :) jako lepší je k dr zajít může to být cokoliv jiného i třeba alergie a nevíš co se bude dít s tím u moře šla bych třeba na pohotovost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.7.16 10:23

Teď od pondělí byla více méně v karanteně.. byli jsme s ní s manželem na chtatě a tam odpočívali. Takže s ní ani do styku žádný prcek nepřišel a pochopila jsem tedy dobře, že infekční by byla týden? do vymizení vyrážky? Podle článku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.7.16 10:24

@Kapřík90
a jak dlouho vám to trvalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.7.16 10:26

@Lupiddu po vymizení poslední vyrázky by neměla být infekční..
ale pozor na slunce, muže si vyrážka zase vrátit, takže by měla zustat ve stínu, což s mořem moc nekoresponduje..no ale zavřená být doma taky věčně nemuže..takže tak nějak střízlivě.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3108
7.7.16 10:27

@Lupiddu no asi prvních 24 hodin a postupně to mizí, chytla to minulou středu a dneska už je jak nová :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí