Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chuderka mala ![]()
Nevim jak kdo, ale ja Wobenzymu nejak neduveruju. Podle reklam je to lek, ktery zabira na vsechno. Proto mam k nemu neduveru.
A co doporucuje detska gyndr.? Opakovane ATB asi nejsou v poradku.
A co vaginalni probiotika? Jen nevim, zda existjuji tak male, aby se daly zavest dvoulete holcicce.
S wobenzymem to je individuální. Mě po něm bylo děsně špatně, a nejsem jediná. Naopak mám známé, kterým prý hodně pomohl. Já bych ho, díky své zkušenosti dětem nedala. Ani na doporučení lékaře.
@cecetka a dobře děláte, že nedůvěřujete. Já si ho koupila a začala brát kvůli opakujícím se angínám. Rozjelo mi to bolest kloubů ze dne na den po brání wobenzymu a po několika letech jsem se toho nezbavila, i když nyní je to už lepší..wobenzym za mě už nikdy. Ano, ono to sice většině lidí může pomoct, ale není to prozkoumané natolik, aby se mohlo s jistotou říci, že to nemá vedlejší účinky. S imunitou bych si už nezahrávala. Jinak PEARLS probiotika jsou i pro urogyn trakt. Ty mohu doporučit.
Wobenzym je předražené placebo a neexistuje reálný způsob jak by trávicí enzymy, které obsahuje mohli nějak pomoci s vaginální mikroflorou.
Jinak na gynekologii by jaksi měli především udělat stěry a léčtit to specificky, pokud jsou záněty kvasinkové, tak ATB nepomůžou, pokud jsou bakteriálního původu, tak naopak fungují.
Zároveň je tedy potřeba při praní vyvářet spodní prádlo a ideálně přes léto vynechat kalhoty a nechat ji běhat v sukni či šatech (ideálné bez kalhotek) - zapaření pomáhá udržovat nežádoucí mikrofloru. Rozhodně ji nechcete nechat ve vlhkých plavkách
Když už, tak zkuste koupele s chytrou houbou, ale je třeba ji používat v době, kdy nebere antimykotické přípravky http://www.chytra-houba.eu/…koupele.html
Tak ale vy jste se asi úplně zbláznili, anebo tady někdo prodává přes diskuzní fóra, což mi přijde úplně ubohé. Hanit tady enzymový lék WOBENZYM, který se mimochodem používá v léčbě nejen gynekologických zánětů už 60 let, to je opravdu trefa
A ještě ho nahrazovat nějakými pofidérními doplňky stravy
![]()
To je asi tak, jako kdybyste člověku s anginou řekla, ať jde do lesa, protože je tam čistý vzduch, při jehož vdechování se mu bude lépe polykat.
Lidé, prosím, neblázněte a než začnete něco pomlouvat, radši se ujistěte, že vaše přání jsou také skutečností. Jinak tady můžete připravit mnoho žen o možnost kvalitní léčby, jakou Wobenzym bezesporu je!
@Mia21 píše:
Prosím o radu.. Dcerce bude dva ročky a docela trpí na vag. záněty![]()
, chodíme na stěry k dětské gyndařce a ta ji furt pise nejake antb. Četla jsem, že na to docela pomáhá Wobenzym, máte s tím zkušnosti?? Nebi existuje něco podobného pro tak malé dítko… Děkuji a hezký den
Určitě Wobenzym doporučuji! Zvláště, pokud už je vůči antibiotikům rezistentní, a proto jí píše stále nové.
@maske píše:
Určitě Wobenzym doporučuji! Zvláště, pokud už je vůči antibiotikům rezistentní, a proto jí píše stále nové.
Pozor, ale ve dvou letech je poměrně brzy. To je třeba konzultovat s lékařkou. Jinak je myslím na 6 kilo váhy 1 tableta denně.
Tak to už za těch 60 let muselo být po něm hodně lidem špatně…
Tak některým lidem po něm asi zle být může, což většinou souvisí s nedobrou mikroflórou a doporučují k tomu užívat třeba Hilag. Jinak ale vrcholoví sportovci berou i 60 tablet denně, pokud mají olympiádu nebo prostě závody a problémy po něm nemají.
U dětí, zvláště takhle malých bych také byla asi opatrná…