Angína nebo něco jiného? Dítě 3 roky

9805
5.7.16 18:50

Angina nebo neco jineho-3 lety?

Ahojky holky, jdu si pro radu..vcera nam zacala dovolena a malymu teploty :,( pohybuji se kolem 38,3..srazim panadolem nebo nurofenem..tech 6 hodin je ok a pak nanovo..dneska se k tomu pridala bolest pusy-asi v krku? malej mel cipek v 11,naobedval se, vse ok a kolem 16 zacal fnukat, ze ho boli pusa, nechtel nic pit, slintal jako bernardyn, teplotu mel jen 37,7,tak sem cipek davat nechtela..udelala sem mu priesnitzuv obklad a usnul..probudil ae ubreceny, zase slintal, nemohl polknout, nepil..uz sem chtela volat dr.ze nevim, jak do nej dostat tekutiny..behem dne nevypil skoro nic :,( tak sem mu dala cipek, dala ho do postele a behem 15 minut bylo zase po bolesti v krku, po bolesti vseho, vypil pul flasky piti a snedl rohlik..
Chci se zeptat-muze to byt angina? nebo by u ni takhle v krku bolet po nurofenu neprestalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3563
5.7.16 18:59

@gargamelinka se podívej do krku na mandle, jak to tam vypadá. Nurofen je jak od horečky, tak od bolesti, takže klidně může pomoci od bolesti…Pokud prakticky vůbec nepije, tak bych měla strach z dehydratace. Čůrá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
5.7.16 19:00

Angína nebo afty. :nevim: Syn mívá jen horečky, dcera má to slintání v případě tich aftů. Jinak je průběh prakticky identický. U ní byla naposledy ta angína v krku vidět až po dvou dnech horeček, kdy neměla nic k tomu. Vůbec nic na ní nebylo, jen horečky a najednou měla čepy jako blázen. A to jsem jí krk kontrolovala každý 3 hodiny. Pokud si stěžuje na konkrétní potíže, tak by to doktor posoudit měl. Bolest by po Nurofenu zmizet mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
5.7.16 19:21

@gargamelinka
Angína, afty? V pusince nic nemá? :think:
Tak nurofen určitě od té bolesti trošku pomůže. Hlavně dohlížet na to pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
5.7.16 19:46

@Vermun cura..sice ne tak casto jako obvykle a chodi.. @Nastys v krku nic nema :( jen bily povlak na jazyku @MuffinkaM afty tam nevidim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
5.7.16 19:51

Což nurofen by od bolesti v krku pomoct mohl…ale nevím, ty teploty mi přijdou na angínu dost nízký, a náš syn měl stejně, když měl první angínu, a teda na bolest v krku si vůbec nestěžoval…i teď vbřeznu při spálový angíně ho bolelo jenom trošičku v krku. koukni, jestli nemá zarudlý dásně, gingivostomatitidu..nás malej to měl nedávno, mají být i afty, ale ty teda on neměl, apsoň jsem je neviděla, jen zarudlý a bolavý dásně, a horečku.
Ale jako i ta angína to může být, těžko říct…zítra bych zajela na pohotovost radši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
5.7.16 20:05

Mononukleóza? Měla jsem to v dětství a pamatuju si, že jsem nemohla vůbec polykat, jak to bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
5.7.16 20:20
@gargamelinka píše:
Ahojky holky, jdu si pro radu..vcera nam zacala dovolena a malymu teploty :,( pohybuji se kolem 38,3..srazim panadolem nebo nurofenem..tech 6 hodin je ok a pak nanovo..dneska se k tomu pridala bolest pusy-asi v krku? malej mel cipek v 11,naobedval se, vse ok a kolem 16 zacal fnukat, ze ho boli pusa, nechtel nic pit, slintal jako bernardyn, teplotu mel jen 37,7,tak sem cipek davat nechtela..udelala sem mu priesnitzuv obklad a usnul..probudil ae ubreceny, zase slintal, nemohl polknout, nepil..uz sem chtela volat dr.ze nevim, jak do nej dostat tekutiny..behem dne nevypil skoro nic :,( tak sem mu dala cipek, dala ho do postele a behem 15 minut bylo zase po bolesti v krku, po bolesti vseho, vypil pul flasky piti a snedl rohlik..
Chci se zeptat-muze to byt angina? nebo by u ni takhle v krku bolet po nurofenu neprestalo?

Nurofen tu bolest otupit může. Naše malá trpí celkem na angíny, ale teda vždy má u ní horečku kolem 39-40st a jde špatně srážet. Na druhou stranu- já mám teď akutně angínu, pozitivní spálový streptokok a to mě pouze týden v kuse bolelo v krku, jeden den mi nešlo polykat, druhý den zase lepší a tak dokola a horečku jsem neměla vůbec. ani zvýšenou teplotu, ani nic jiného… :nevim: ale tak 3letý už si řekne co a jak, pokud by to pokračovalo i zítra, určitě bych zajela na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PID
726
5.7.16 20:58

Muze to byt cokoliv, ono se to zrejme v tom krku jeste nejak projevi. :hug: Klidne neco viroveho anebo ta angina nebo treba i herpangina. To jsme ted meli my - jeden den horecky 39,6, druhy den uz jen zvysena a treti den cervene v krku a mandlich a takove jakoby bile puchyrky. Deti u toho nechteji jist ani pit, protoze to moc boli.
Drzte se, at je to brzy za Vami. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
5.7.16 21:13

Ahoj, anginnu máme teď my. Malej měl nejdříve horečky a když se mu dr koukl do krku, řekl, že tem má čep a je to angína, máme antibiotika. Zajdi s ním k doktorovi, protože jestli je to angína, sama jí nevyléčíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
6.7.16 13:50

Tak jsme byli holky na pohotovosti, protoze teploty ma stale, v podstatě uz 4.den a anginu nema, bude to neco viroveho..crp ma 27..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22589
6.7.16 18:26

@gargamelinka
Tak alespoň víš, na čem jste ;-)
Přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek