Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky..mám dotaz. Setkali jste se některá s rozdílnou tepltotou u dětí? Dcera (4 roky) má od včera teploty okolo 38. Ale problém mám v tom, kterou teplotou se řídit…Když změřím digitálním na čele tak skoro 38,5, když změřím v podpaží tak 37,2 a když v zadčku tak 36,7 ( po odečtu)
co mám brát jako směrodatné? Varianta že některý z teploměrů je vadný jsou vyloučila..zkoušela jsem na době a vše funguje jak má
na omak je malá teplejší ![]()
@Helis15 Brala bych něco mezi v podpaží a zadečku. U čelního nám to taky lítá, takže tomu nevěřím.
No jo…ale v zadečku mi ukazuje, že žádná teplota není a malá mi na hlavicce hori
fakt nechápu
Děti mají většinou horkou hlavu a rudé tváře a to stačí jen zvýšená teplota. V zadečku je asi nejpřesnější. Já bych jí udělala vlažnou (ne studenou) koupel pro úlevu.
A ještě mě napadá, jestli u tak velkého dítěte se stále odečítá ta teplota v zadečku, někde jsem kdysi četla, že se to takto měří spíš u kojenců, že u starších už je to s tím odečítáním nepřesné
Tak pak se možá spíš řídit tou teplotou v podpaží.
Ty jo, ja zkusit merit skoro ctyrletaka do zadecku, tak se se zlou potazu ![]()
verila bych nejvic tomu podpazi, pokud teplomery funguji jak maji. a pokud teda ditko posedi a necha se dostatecne zmerit.
V podpazi je to tak neco mezi
ale kdyz to zmerim dvakrat po sobe..da to nekdy i rozdil vic jak pul stupne, zálezí jak to přimáčkne
@Ali-Ali
chápu ale malá je statecna a vysvetlila jsem ji to ze je to potreba zmerit..tak to statecne dá
Ahoj maminky mam dotaz, mam 5 m.mimi dnes jsem zjistila ze je jiny nez byva zmerila jsem teplotu mel zvisenou 37,5 po chvili jsem opet zmerila mel 38 aplikovala jsem paralen cipek pulku ten mu zabral na par hod. Tet opet sme merili ma 38,5 a ja muzu dat dalsi cipek az za hodinu nechci aby mu stale stoupala vis a vis myslite ze bych mohla uz dat tet? Nebo mam pockat? A jeste neco na pribalovem letacku je ze muzu aplikovat 1 cipek pod podminkou ze musi mit 7 kg mali ma 7 kg jen se ptam jestli muzu dat 5 m. Miminu dekuji moc