Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, máte někdo zkušenosti s mým problémem? asi před 4 měsíci jsem měla zánět na pysku - nejdříve hodně oteklé po týdnu to splasklo ale nevyhojilo se to uplně a léčím doted. Byla jsem s tím u gynekologa i na kožní a prý je to z holení. Používala jsem nějaké mastičky i antibiotika vyzkoušela. Teď jsem však hluboko pod místem zánětu našla pohyblivou nebolavou bulku. Co to může být? Nějaká uzlina nebo něco horšího? Děsí mě to dosti. Díky za odpověď.
Já jsem taky jednou měla bulku cca 1cm, čekala jsem, co z toho bude a za nějakou dobu, když jsem kontrolovala, jak to s ní vypadá, tak praskla. Ale toho hnusu co v ní bylo ![]()
tahle bulka bohužel ale asi nepraskne je opravdu hluboko v kuži. A s povrchem kůže nemá nic společného:/
Taky jsem měla takovou bulku, byla hluboko pod kůží na pysku a nějak si putovala (nebolela). Pak se nějak od putovala k tříslům, tam kde končí stydké pysky a začíná noha (kde nejvíce tlačí kalhotky). Pak už nebyla hluboko pod kůží a praskla, a kupodivu z ní vylezl malý chloupek (takže to bylo z holení). No nechala jsem to zajít tak daleko, že to pořád bolí někdy se to zase naplní a praskne (někdy nemůžu ani chodit). Dr.gyn mi dala doporučenku na chirurgii, tam mě rovnou objednali na vyříznutí s lokálním umrtvením. Moje doporučení zní: nedoufejte že to samo zmizí a nechte si to vyříznout. Čekala jsem rok a úplně zbytečně. ![]()
přesně takový problém mám také, ale nic jsem neléčila amám strach aby to nebyl nějaký nádor:(****
jo, tam se delaji cysticky, bedary - skoro nikdy to nic neni. i uzlin je tam hafo. blby bude, az to bude tvrdy jako kaminek a nepujde s tim hejbat
chvili bych to jeste pozorovala, pak eventuelne na gyndu a vyriznout, ale skoro urcite nejde o nic vazneho
Taky jsem měla, taky přesně pod gumou od gaťěk.
Odstraňovali mi to chirurgicky, měla jsem tam jeden steh.
Pak asi po roce se mi to objevilo znova, téměř na tom samém místě, a jsem stopro přesvědčená, že to opravdu je z holení. Tehdy jsem už pod kudlu nešla, pomohlo mi vyzobat jedno balení Wobenzymu (snad to není reklama) a zmizelo to samo.
Může to být i ucpaný mazový kanálek. Já jsem na to dostala antibiotickou mast s tím, že pokud se to do 14dní nezlepší, měla jsem to jít vyříznout - dělá to ambulantně můj gyndař. Rozhodně se neoplatí čekat, že to samo zmizí. Mi teda pomohla ta mast.
Marrky píše:
Ahoj, máte někdo zkušenosti s mým problémem? asi před 4 měsíci jsem měla zánět na pysku - nejdříve hodně oteklé po týdnu to splasklo ale nevyhojilo se to uplně a léčím doted. Byla jsem s tím u gynekologa i na kožní a prý je to z holení. Používala jsem nějaké mastičky i antibiotika vyzkoušela. Teď jsem však hluboko pod místem zánětu našla pohyblivou nebolavou bulku. Co to může být? Nějaká uzlina nebo něco horšího? Děsí mě to dosti. Díky za odpověď.
Je to zánět, buď ti pomůžou antibiotika nebo ti to vyříznou. Jdi ještě jednou k doktorovi.