Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dostali jsme chuť na plněnou tortillu a ráda bych vyzkoušela něco nového.. Podělíte se o své recepty?
U nás se burritos dělají tak, že do mističek připravíme osmahnutou cibuli, ogrilované různé druhy zeleniny, čerstvý nasekaný ledový salát, kostičky osmahnutého masa a různé dipy, každý si pak svoji tortillu plní dle vlastních chutí.
Dala bych si něco s fazolemi, ale nějak mě nenapadá, jak to do té placky připravit
Mlsná, to je strašná potvora ![]()
Nejrychlejsi tortilu, kterou delame, plnime grilovanym kurecim prsickem, ledovym salatem, chedarem, omackou chippotle a dipem z jogurtu nebo zakysane smetany, cesneku a pripadne kopru. To je opravdu rychlovka, kdyz se mi nechce varit ![]()
@martina.se Nejradši zakysanku česnekem a dochutit solí. Když mám čerstvou petržel či pažitku, tak to samé, ale místo česneku nasekám rostlinstvo. No a extra pro muže, aby to neměl zase tak echt dobré a zdravé dělám trochou octa, papriky, soli, tabasca a cukru - něco na způsob kečupové - prostě, on je na ty prasárny z KFC ![]()
Zkoušela jsem i sýrovou, ale to je lepší čerstvý sýr samostatně postrouhat. To samé rajčata. Taky občas rozšlehám avocado s citronovou šťávou, pepřem a solí.
@Damael kurňa.. tu normálně slintám
to avokádo jsem ještě nikdy nezkoušela…
Vetsinou delam grilovane kureci, ledovy salat, popr. i zelenina (rajce, paprika) s cesnekovym dipem ze zakysanky. Obcas delam s grilovanou zeleninou nebo dipem z nivy. Taky bych klidne vyzkousela nejakou inovaci, necham se tu inspirovat ![]()
@LucciaMaty jak udelam dip z nivy? Nivu miluju a nechapu, proc jsem to jeste nevyzkousela ![]()
@martina.se píše:
@Damael kurňa.. tu normálně slintám![]()
to avokádo jsem ještě nikdy nezkoušela…
Tomu se říká guacamole - to nás naučil ségry expřítel, rodilý ten.. - kdybych si vzpomněla, co to tam pod tím Mexikem je.. ![]()
Obcas grilovane kureci nahrazuji obalovanymi kurecimi nugetami. Manzel miluje masovo-zeleninovou smes fajitas v tortile.
@Damael píše:
Tomu se říká guacamole - to nás naučil ségry expřítel, rodilý ten.. - kdybych si vzpomněla, co to tam pod tím Mexikem je..
Většinou grilované nudličky masa (s provensálskýma bylinkama
),dál ledoovej salát, cherry rajčata, okurku, chedar (nebo nivu)…dip dělám tak ze zakys. smetany, ale občas udělám dom. majonézu a na drobné kousky nakrájím kápii a dochutím solí a pepřem, taky moc dobrý ![]()