Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, jak varite rizoto? Dnes byl u nas na navsteve priteluv kolega s prace.Dala jsem mu rovnou i obed. Pochvalil mi ho, pridal si ale pak se me ptal a co to vlastne bylo k tomu obedu?
nevedela jsem jestli se urazit ci co… ![]()
Dám vařit kostru kuřete a stehno, s koř. zel a udělám vývar. Uvařím rýži. Obereu masu, vezmu pánev, nakrájím a osmahnu cibulku, přidám nakrájenou mrkev z vývaru, maso, trochu zaliju vývarem, přidám hrášek, povařím a smíchám s rýží. Sypu sýrem a kyselou okurku ![]()
promiň ![]()
uvařím rýži, na pánvi orestuju maso s cibulí k tomu zeleninu, pak smíchám a dám ještě do trouby..koření klasika, pepř, sůl, paprika na barvu..na to podáváme strouhaný sýr s okurkem nebo nějakým salátem či kompotem..nevím
jak to vypadalo, že to nepoznal ![]()
Rýži osmažím, pak jí zaleju trochou vína, nechám vyvařit, následně přidávám vodu, nebo zeleninový vývar a vařím, vedle si podusím většinou trochu kuřecího se zeleninou, pak smíchám a ještě chvíli pod pokličkou dodělám, aby se spojily chutě a je hotovo.
Příspěvek upraven 04.01.14 v 11:59
Osmahnu cibulku, nakrájím na kostky maso, sůl, pepř, paprika, hořčice (vepřovou kýtu ideálně), přidám bobkáč a nový koření, oprančím, přidám vodu, dusím v tlakáči.
Uvařím si rejžu, zapeču ji (to dělám běžně), pak to smíchám, podle potřeby naředím vodou z masa..
Příspěvek upraven 04.02.14 v 20:28
Sice jsem varila z kulate ryze ale v tom neni takovej rozdíl? Osmahla jsem maso na cibulce, pridala zeleninu, podusila, smichala s varenou ryzi, dala do pekace, posypala tvrdym syrem, zapekla.?? Ja nevim ze by to nepoznal treba bez kecupu? Ten my nemame radi tak ho nepouzivame nebo nevím ![]()
A kolega je Čech?
Ono tedy správné rizoto se dělá jinak než jak ho známe třeba ze školní jídelny (např. http://www.risotto.cz/). Ale nepoznat rizoto?
Jinak já zpěním cibulku, na to dám restovat rýži, zaleji vývarem, přidám zeleninu, dochutím… Není to pravé italské rizoto, ale nám chutná.
Ahoj, my máme nejradši rizoto z vepřové/hovězí konzervy.
Na oleji osmahnu dvě větší cibule, přidám dvě konzervy, pak zapráším červenou paprikou, přidám čtyři pytlíky rýže, sůl, pepř, kmín, sterilovanej hrášek, posypu nastrouhaným sýrem a hotovo ![]()
Nebo dělám s kuřecím masem a zeleninou ![]()
@Deníííí píše:promiň
uvařím rýži, na pánvi orestuju maso s cibulí k tomu zeleninu, pak smíchám a dám ještě do trouby..koření klasika, pepř, sůl, paprika na barvu..na to podáváme strouhaný sýr s okurkem nebo nějakým salátem či kompotem..nevím
jak to vypadalo, že to nepoznal
vypadalo to prave jako rizoto co dela moje mamka, babicka i segra..tak nevim
ze by to neumela cela rodina? ![]()
@zizalkaaa Možná, že ho zmátlo to zapečení sýrem? Já to většinou jen potom posypu při podávání. Ale když mu to chutnalo, tak v tom není žádný problém. Zvlášť, když to takhle chutná vám. Asi to budu muset někdy vyzkoušet podle Tvého receptu. Zapečená jídla mám ráda. ![]()
@fatin píše:
A kolega je Čech?Ono tedy správné rizoto se dělá jinak než jak ho známe třeba ze školní jídelny (např. http://www.risotto.cz/). Ale nepoznat rizoto?
Jinak já zpěním cibulku, na to dám restovat rýži, zaleji vývarem, přidám zeleninu, dochutím… Není to pravé italské rizoto, ale nám chutná.
jo vim ze risotto je jine ale ja delam to obyc. ceske
Ano, je to cech..
Zrovna rizoto je jak brmborovej salát. Každej ho dělá jinak
Já osmažím cibulku, na ní kuřecí maso, přidám lžíci červené papriky, vývar. Přidám kyselou okurku na kousky potom rýži. Hotovo. Navrch sýr, ohřeju v mikrovlnce. někdy když zapomenu, tak i bez něj.
Byl to jen chlap co pravděpodobně nevaří a doma mu rizoto asi nikdo neudělal ještě ![]()
Nechám zesklovatět cibulku, přidám rýži, opražím. Zaleju troškou bílého vína, nechám odpařit. poté postupně přilívám vývar, pořád míchám. Směs do rizota dělám zvlášť. Máme rádi třeba cuketu se žampiony, mořské plody nebo i kuřecí. Do rizota se může přidat trocha šafránu a parmezán. Dobrou chuť ![]()