Parní hrnec Tefal Vitamine+ recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
345
3.1.14 14:56

Parní hrnec recepty

Potřebovala bych radu. Dostala jsem od Ježíška parní hrnec Tefal Vitamine+. Jenže vůbec nevím, co v něm mám vařit. Mohla bych poprosit o Vámi ozkoušené recepty pro parní hrnec. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
3.1.14 15:21

Taky jsem dostala k Vánocům přesně ten samý a je to super! Už jsem dělala:
1. Masové kuličky (mleté maso, vejce, osolit, okořenit dle chuti - já dala lžičku hořčice a majoránku a ještě to zahustila trochou mletých pšeničných klíčků, aby to bylo zdravější) naskládat do prvního patra na zeleninu (použila jsem jeden pytlík mražené směsi dle chuti), do druhého brambory, do kelímků do třetího patra jsem nahrubo nastrouhala jablka a starší banán, který by už nikdo moc nechtěl jíst, trochu jsem osladila agávovým sirupem, přidala rozinky a skořici).
2. Do prvního patra kuřecí játra, nakrájená, osolená a opepřená, do druhého mražené fazolky a baby karotku, dezert jako 1., k tomu uvařit rýži (přístroj nemá misku na vaření rýže, to musím do budoucna pořešit).
3. Den předem dát marinovat krůtí prsa na medailonky do marinády (kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, trocha olivového oleje, lžička hořčice, sušená šalvěj a tymián), ty dělat v prvním patře, ve druhém zase nějaká zelenina, ve třetím stejný dezert (je to totiž jednoduché, zdravé a všichni včetně dětí se po tom můžeme utlouct), podávala jsem s kuskusem.
Zítra budu dělat tresku a v neděli jehněčí na kousky taky v nějaké marinádě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
3.1.14 15:29
@AliTad píše:
Taky jsem dostala k Vánocům přesně ten samý a je to super! Už jsem dělala:
1. Masové kuličky (mleté maso, vejce, osolit, okořenit dle chuti - já dala lžičku hořčice a majoránku a ještě to zahustila trochou mletých pšeničných klíčků, aby to bylo zdravější) naskládat do prvního patra na zeleninu (použila jsem jeden pytlík mražené směsi dle chuti), do druhého brambory, do kelímků do třetího patra jsem nahrubo nastrouhala jablka a starší banán, který by už nikdo moc nechtěl jíst, trochu jsem osladila agávovým sirupem, přidala rozinky a skořici).Pane jo, ty teda válíš. Já jsem ve fázi vybalení z krabice. Moc jsem si hrnec přála, ale nějak nevím, jak je používat. Určitě recepty od tebe vyzkouším! :kytka:
2. Do prvního patra kuřecí játra, nakrájená, osolená a opepřená, do druhého mražené fazolky a baby karotku, dezert jako 1., k tomu uvařit rýži (přístroj nemá misku na vaření rýže, to musím do budoucna pořešit).
3. Den předem dát marinovat krůtí prsa na medailonky do marinády (kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, trocha olivového oleje, lžička hořčice, sušená šalvěj a tymián), ty dělat v prvním patře, ve druhém zase nějaká zelenina, ve třetím stejný dezert (je to totiž jednoduché, zdravé a všichni včetně dětí se po tom můžeme utlouct), podávala jsem s kuskusem.
Zítra budu dělat tresku a v neděli jehněčí na kousky taky v nějaké marinádě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
3.1.14 15:30

@AliTad copak ten dezert nenačichne tím masovým jídlem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.1.14 15:53

@rozumbrada Nenačichne. Jsou na to takové malé skleněné pohárky se silikonovým víčkem, které má jen malou dírku, aby odcházela pára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.1.14 15:55

@juicee Právě mě to děsně chytlo. Nikde v kuchyni není bordel, protože je všechno v hrnci, je to fakt jednoduché, zdravé a přitom překvapivě dobré (třeba ta játra byla mnohem lepší než když je dělám na pánvi na cibulce, krásně měkoučká a šťavnatá, a přitom jsou vlastně jen vařená).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
3.1.14 16:13
@AliTad píše:
@rozumbrada Nenačichne. Jsou na to takové malé skleněné pohárky se silikonovým víčkem, které má jen malou dírku, aby odcházela pára.

Já jsem tam žádné pohárky neměla:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
3.1.14 16:42

@juicee Aha, tak já mám jiný: http://www.mall.cz/…sine-compact. Ty pohárky ale určitě půjdou dokoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
25.8.17 16:21

Měla bych dotaz. Dostala jsem tento parní hrnec k narozeninám a dnes ho poprvé zkusila. Hned jsem narazila na problém a to, že se v něm během jednoho vaření uvaří pro 4 osoby dost málo rýže a to jsme 2 dospělý a 2 malé děti. Jsou tam 4 skleněné mističky a do těch se toho moc nevejde. Dá se to nějak vyřešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
25.8.17 17:09

@mína77 Řešíme stejný problém, takže rýži zatím vaříme normálně ve vodě, ale zvažujeme, že koupíme misku z varného skla, která by se tam tvarově vešla a měla by snad jít použít. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
25.8.17 17:39

@NiDa Na nejakem hodnocení jsem prave toto četla, že to budou takto řešit, tak to vyřeším asi stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí