Zeleninová jídla. recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
47759
3.1.14 14:31

Zeleninová jídla

Poradte prosím zeleninová jídla, neumím pracovat se zeleninou v kuchyni. Udělám leda tak lečo, zapečené brambory nebo těstoviny s brokolicí, rizoto, květák obalovaný i mozeček, ještě zvládnu zeleninovou polévku, nebo brokolicový krém a tím to prostě končí :? Prosím recepty psát jak pro blbce ;)
Edit: budu vděčná i za odkazy na recepty :kytka:

Příspěvek upraven 03.01.14 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
3.1.14 14:35

A chceš čistě zeleninová, nebo to může být i s masem? pokud i s masem, tak čína na pánvi se dá udělat se spoustou zeleniny. osmahneš maso, přidáš spoustu zeleniny(pórek, paprika, mrkev, hrášek…), osmahneš. popř z toho můžeš udělat omáčku, trochu podlít, a zahustit. je to mńamka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
3.1.14 14:35

Se vtírnu a přidávám si do oblíbených…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
3.1.14 14:36

Vyjmenovala jsi skoro vše, co umím uvařit ze zeleniny taky…ještě mě napadá nákyp, hráškový krém, pórková polévka, dýňová a tím taky končím. Jestli máš na mysli recepty pro děti, taky si ráda na nějaké počkám. Jinak já zeleniu nacpu i do omáčky, i když to malá vybírá, ona chce jíst jen syrovou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.1.14 14:37

@slavuska1 může být i s masem, ale aby převažovala zelenina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.1.14 14:39

@Mama11 pro dospělé, ale tak aby to mohli jíst i děti. Už mi nechutná jíst pořád omacky a maso s přílohou, i chlap se mi začíná bouřit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
3.1.14 14:40

Zdravím, já mám hodně v oblibě krémové polévky, jako je zeleninová, bramborová, žampionová anebo květáková :). Jsou husté a zasytí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
3.1.14 14:41

Tak těstoviny když uděláš s brokolicí tak už můžeš pak jen měnit zeleninu já si dávám zeleninu na kterou mám chuť a pak ještě zaliju smetanou a dám rozpéct sýr. Ze zapékaných věcí je výborný ještě květák na malinkaté kousíčky, brambory, smetana.

Nebo karbanátky můžeš míchat - já dělám ovesné vločky, sýr, libovolnou zeleninu a kořené promíchat obaluju pak už jen ve strouhance a smažím.

Dobré jsou plněné papriky : zelená paprika klasická se vezme vršek odřízne, vyčistí naplní se směsí nastrouhaných oblíbených sýrů které se trochu pomíchají s kapkou smetany, zase koření a dají se na pekáček zapéct a k tomu brambory vařené.

Pak jsou dobré rajčata plněná - uvaří se rýže, nebo kuskus přidá koření a můžeš opět sýr, promíchá se. rajčata stejně jako paprika se seříznou vydlabou, vnitřek se přidá k rýži a naplní se to a dá zapéct - to jím poté samostatně nebo když to plním kuskusem tak k tomu dělám kuskus.

Pak další hned můžeš ten kuskus s dušenou zeleninou, nebo jen se sušeným rajčetem je také dobrý.

Zeleninová omáčka, trochu na styl svíčkové je nastrouhat mrkev, celer, petržel orestovat na másle, zalít vodou, nebo vývarem tak aby bylo pořád dost zeleniny, přidat koření jako na svíčkovou, pak rozmixovat a přidat smetanu a pár kapek citronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Jinak moje hodně oblíbený jídlo je vařená brokolice, pak ji dám na talíř, a nakrájím na to na kousky hermelín. a dám do mikrovlnky, hermelín se krásně rozteče. tohle úplně miluju. jím buď jen tak samotný(to sežeru i celou půlkilovou brokolici :oops: ) nebo když dělám pro nás všechny, tak to jíme s bramborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062

.

Příspěvek upraven 03.01.14 v 14:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
3.1.14 14:42

.

Příspěvek upraven 03.01.14 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
3.1.14 14:43
@aiera píše:
Zdravím, já mám hodně v oblibě krémové polévky, jako je zeleninová, bramborová, žampionová anebo květáková :). Jsou husté a zasytí..

taky dělávám, ale nenajíme se toho :oops: Chlap posledně koupil salát (zelenina, tunák a dresing) Bylo to výborné, ale pro nás strašně hladové :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.1.14 14:45

Ja varim se zeleninou porad, tak mi to prijde divne se tak ptat :lol:

treba: testoviny s rajcaty cuketou, testoviny se spenatem a ricotou, kuskus se zeleninou, zeleninove kari, indicke kure se zeleninou…
dlouhodoby oblibenec u nas doma:
 http://www.mojeindickakuchyne.cz/…matar-curry/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
3.1.14 14:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
3.1.14 14:46

Tak květák ještě je dobrý s bešamelem http://recepty.vareni.cz/…-v-besamelu/
Mrkev a petržel se dají nakrouhat na jemné plátky hodit na pečící papír a a upéct v troubě, dobré a zdravé brambůrky :palec:
Pak většinou to řeším stylem, že mrknu co mi zbývá za zeleninu v lednici, hodím to na pánev s normálním či sójovým masem a čína je na světě.
Ještě mi chutná, když na pánev hodím nakrájenou na kostky cibuli, česnek, papriku, rajčata, cuketu, trochu to osmažím, přidám rajský protlak, bylinky jako estragon, bazalku apod. A ke konci ještě uvařené brambory, všechno smíchám. Dřív jsem to ještě zalívala trochou whisky a nechala to v ní podusit dostalo to zajímavou chuť :jazyk: zeleniny je to plné a můj chlap se po tom může užrat.
Ještě dělám „bramboráky“ ze všemožných zbytků. Nakrouhám tam místo brambor zeleninu co jde, někdy přidám i uvařené luštěniny, mouka, sůl, mléko, česnek vajíčko a dělám z toho placičky na pánvičce.
Prostě většinu zeleniny zpracuji takhle prasácky :oops:. Nic složitého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport