Co ke kávě a na oběd po Vánocích?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6131
2.1.14 20:38

Co ke kávě

Ahoj, lámu si hlavu, co připravit pro kamarádky ke kávě a pak na oběd :think: Po Vánocích to určitě nemůže být nic přeslazeného a těžkého. Nic mě nenapadá. Máte nějaké tipy? Jedna je kojící a druhá těhotná + 2,5 leté děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6529
2.1.14 20:40

Lehký korpus a na to ovoce a zalít želé? nebo rozvařit jablka, zahustit pudinkem a opět nalít budto na korpus nebo do formy vyložené piškoty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.1.14 20:41

Chlazený dort? to je super i pro děti

• Citovat
  • Upravit
570
2.1.14 20:42

No tak u nás se dává vždycky sladké a světe div se, i po Vánocích to mizí. Vsázím na klasiku - esíčka, Zlaté polomáčenky, Zlaté oplatky, tyčinky, hodně máme rádi takové ty Pims čokopiškoty.
Jinak návštěvám vařím různě - někdy kačenu (to po Vánocích nedoporučuji), nedávno jsem dělala zapečené brambory s porkem, smetanou a mletým masem a mělo to velký úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
2.1.14 20:42

Jo ty chceš sama něco udělat? V tom případě dělám roládu…je hned a hned zmizne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
2.1.14 20:48

Ke kávě bych dala cukroví, teď po vánocích ho musí být ještě hromada. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
2.1.14 20:51

@princeznaII mňam oboje miluju, ale nevim proč já prostě neumim upéct piškot :oops: snad pokaždý se mi srazil. Přitom je to asi to nejjednodušší co se dá upéct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
2.1.14 20:54

A co slaný koláč? ze sladkého štrůdl, roládu, kringel nebo u nás oblíbené kávové želé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
2.1.14 20:55

Ke kávě bych upekla palačinky nebo muffiny s ovocem. K obědu bych uvařila třeba kuře s bramborem s tím není tolik práce a jí to většinou každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
2.1.14 20:57
@medun píše:
@princeznaII mňam oboje miluju, ale nevim proč já prostě neumim upéct piškot :oops: snad pokaždý se mi srazil. Přitom je to asi to nejjednodušší co se dá upéct :nevim:

tak to nelej na piškot, ale na piškoty :mrgreen: apson u těch jablek je to v poho
někdy to spolu dokonce i jen zamíchám, ale pak to teda nevydávám za nobl zákusek návštěvě, ale jíme to sami dva doma lžící rovnou z mísy :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
2.1.14 20:57

Lehký mrkvovy dort:
2 nastrouhany mrkve
175g mouky hl.
140g cukru
trochu oleje
2hrstě namletych oříšku a mandlí, trochu kokosu
1,5lžičky kypřícího
1lžička sody
Kura z pomeranče, skořice
Upéct, rozříznout a popřít krémem bud-tvaroh+šlehačka nebo riccota a opět posypat oříšky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
2.1.14 21:00

Ještě 3vejce jsem zapomněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
2.1.14 21:08
@medun píše:
@princeznaII mňam oboje miluju, ale nevim proč já prostě neumim upéct piškot :oops: snad pokaždý se mi srazil. Přitom je to asi to nejjednodušší co se dá upéct :nevim:

Tak nedělej piškot, ale hrnkový těsto: 2hrnky pol. mouky,1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku cukru, 1hrnek mléka, prášek do pečiva, vanilkový cukr a vejce. Všechno smíchat, nalít na plech a péct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
2.1.14 21:10

Já se teď naučila dělat domácí kremrole na silvestra, takže ke kávě doporučuji kremrole, to je tak dobré :mrgreen: a strašně rychlá příprava
http://sladkyoblacek.blog.cz/1005/kremrole
trošku to drobí, ale děckám taky chutnají a pak bych udělala ovocný mix na talíř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
2.1.14 21:11

@princeznaII @Shellyss dík holky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie