Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, lámu si hlavu, co připravit pro kamarádky ke kávě a pak na oběd
Po Vánocích to určitě nemůže být nic přeslazeného a těžkého. Nic mě nenapadá. Máte nějaké tipy? Jedna je kojící a druhá těhotná + 2,5 leté děti.
Lehký korpus a na to ovoce a zalít želé? nebo rozvařit jablka, zahustit pudinkem a opět nalít budto na korpus nebo do formy vyložené piškoty
No tak u nás se dává vždycky sladké a světe div se, i po Vánocích to mizí. Vsázím na klasiku - esíčka, Zlaté polomáčenky, Zlaté oplatky, tyčinky, hodně máme rádi takové ty Pims čokopiškoty.
Jinak návštěvám vařím různě - někdy kačenu (to po Vánocích nedoporučuji), nedávno jsem dělala zapečené brambory s porkem, smetanou a mletým masem a mělo to velký úspěch.
Jo ty chceš sama něco udělat? V tom případě dělám roládu…je hned a hned zmizne.
Ke kávě bych dala cukroví, teď po vánocích ho musí být ještě hromada. ![]()
@princeznaII mňam oboje miluju, ale nevim proč já prostě neumim upéct piškot
snad pokaždý se mi srazil. Přitom je to asi to nejjednodušší co se dá upéct ![]()
A co slaný koláč? ze sladkého štrůdl, roládu, kringel nebo u nás oblíbené kávové želé
Ke kávě bych upekla palačinky nebo muffiny s ovocem. K obědu bych uvařila třeba kuře s bramborem s tím není tolik práce a jí to většinou každý.
@medun píše:
@princeznaII mňam oboje miluju, ale nevim proč já prostě neumim upéct piškotsnad pokaždý se mi srazil. Přitom je to asi to nejjednodušší co se dá upéct
tak to nelej na piškot, ale na piškoty
apson u těch jablek je to v poho
někdy to spolu dokonce i jen zamíchám, ale pak to teda nevydávám za nobl zákusek návštěvě, ale jíme to sami dva doma lžící rovnou z mísy
![]()
Lehký mrkvovy dort:
2 nastrouhany mrkve
175g mouky hl.
140g cukru
trochu oleje
2hrstě namletych oříšku a mandlí, trochu kokosu
1,5lžičky kypřícího
1lžička sody
Kura z pomeranče, skořice
Upéct, rozříznout a popřít krémem bud-tvaroh+šlehačka nebo riccota a opět posypat oříšky
@medun píše:
@princeznaII mňam oboje miluju, ale nevim proč já prostě neumim upéct piškotsnad pokaždý se mi srazil. Přitom je to asi to nejjednodušší co se dá upéct
Tak nedělej piškot, ale hrnkový těsto: 2hrnky pol. mouky,1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku cukru, 1hrnek mléka, prášek do pečiva, vanilkový cukr a vejce. Všechno smíchat, nalít na plech a péct.
Já se teď naučila dělat domácí kremrole na silvestra, takže ke kávě doporučuji kremrole, to je tak dobré
a strašně rychlá příprava
http://sladkyoblacek.blog.cz/1005/kremrole
trošku to drobí, ale děckám taky chutnají a pak bych udělala ovocný mix na talíř