Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, co delate z batatu? Ja je delam jako prilohu k masu, jako gratinovane, do polevky.. Ale zajimala by me nejaka zajimava uprava.. Tak se pochlubte! ![]()
No, vařím je, smažím nebo peču. Buď jako přílohu a nebo samotné jídlo, jenom tak „na zakousnutí“, jak se říká.
Peces? Jako,,bramburky"..? Nakrajis na kolecka a das na pecici papir? ![]()
@Imane píše:
No, vařím je, smažím nebo peču. Buď jako přílohu a nebo samotné jídlo, jenom tak „na zakousnutí“, jak se říká.
to me pouc teda-segra je pouziva dost, ale me prijdou divny, korenis nejak?
Já je jen peču - nakrájím jako hranolky, dám na pečící papír a zakápnu olejem. Další možnosti by mně taky zajímaly…
@murkyf @Térouš
Tak upéct se dají normálně v troubě na plechu, vymaže se olejem, podlejí vodou a pečou tak tři čtvrtě hodinky, pak se teprve rozkrojí a dá se na ně máslo.
A nebo se nakrájí tak na 2-3 centimetrové kousky, pak se smaží na rozpáleném oleji tak 4 minutky z každé strany, to jim stačí, musí zhnědnout, pak jsou hotové.
Nakrájím na kostičky, k tomu třeba i mrkev, papriku..zamíchám s olivovým olejem, česnekem trochu, kořením a zapeču, pak nahoru dám rozpustit sýr a je to boží.
Já jsem dělala na čtvrtky, zakápnout olejem, posypat hrubozrnnou solí a bylinkama a upéct v troubě..podáváno se salátem sýrem/cottage..
Manžel nedávno uvařil jako dýňovou polévku, kde batáty nahradil dýni… trochu Babicovina, ale bylo to moc dobré
@Imane píše:
@murkyf @Térouš
Tak upéct se dají normálně v troubě na plechu, vymaže se olejem, podlejí vodou a pečou tak tři čtvrtě hodinky, pak se teprve rozkrojí a dá se na ně máslo.
A nebo se nakrájí tak na 2-3 centimetrové kousky, pak se smaží na rozpáleném oleji tak 4 minutky z každé strany, to jim stačí, musí zhnědnout, pak jsou hotové.
zkusím