Co děláte z batátů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
801
31.12.13 13:38

co delate z batatu?

Ahoj holky, co delate z batatu? Ja je delam jako prilohu k masu, jako gratinovane, do polevky.. Ale zajimala by me nejaka zajimava uprava.. Tak se pochlubte! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Imane
31.12.13 13:41

No, vařím je, smažím nebo peču. Buď jako přílohu a nebo samotné jídlo, jenom tak „na zakousnutí“, jak se říká.

• Citovat
  • Upravit
801
31.12.13 13:42

Peces? Jako,,bramburky"..? Nakrajis na kolecka a das na pecici papir? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
31.12.13 13:45
@Imane píše:
No, vařím je, smažím nebo peču. Buď jako přílohu a nebo samotné jídlo, jenom tak „na zakousnutí“, jak se říká.

to me pouc teda-segra je pouziva dost, ale me prijdou divny, korenis nejak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
31.12.13 13:47

Já je jen peču - nakrájím jako hranolky, dám na pečící papír a zakápnu olejem. Další možnosti by mně taky zajímaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
31.12.13 13:50

@murkyf @Térouš
Tak upéct se dají normálně v troubě na plechu, vymaže se olejem, podlejí vodou a pečou tak tři čtvrtě hodinky, pak se teprve rozkrojí a dá se na ně máslo.
A nebo se nakrájí tak na 2-3 centimetrové kousky, pak se smaží na rozpáleném oleji tak 4 minutky z každé strany, to jim stačí, musí zhnědnout, pak jsou hotové.

• Citovat
  • Upravit
32871
31.12.13 13:52

Nakrájím na kostičky, k tomu třeba i mrkev, papriku..zamíchám s olivovým olejem, česnekem trochu, kořením a zapeču, pak nahoru dám rozpustit sýr a je to boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
31.12.13 14:50

Já jsem dělala na čtvrtky, zakápnout olejem, posypat hrubozrnnou solí a bylinkama a upéct v troubě..podáváno se salátem sýrem/cottage..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
31.12.13 15:21

Manžel nedávno uvařil jako dýňovou polévku, kde batáty nahradil dýni… trochu Babicovina, ale bylo to moc dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
1.1.14 16:50
@Imane píše:
@murkyf @Térouš
Tak upéct se dají normálně v troubě na plechu, vymaže se olejem, podlejí vodou a pečou tak tři čtvrtě hodinky, pak se teprve rozkrojí a dá se na ně máslo.
A nebo se nakrájí tak na 2-3 centimetrové kousky, pak se smaží na rozpáleném oleji tak 4 minutky z každé strany, to jim stačí, musí zhnědnout, pak jsou hotové.

zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
1.1.14 17:37
@Térouš píše:
zkusím

Zkus, ale reklamace nepřijímám. :)

• Citovat
  • Upravit
8743